Ororile „unității pentru experimente pe oameni” desfășurate de japonezi în Al Doilea Război Mondial

Aceasta este istoria îngrozitoare a felului în care Japonia a desfășurat în secret, în Al Doilea Război Mondial, o serie de experimente pe oameni sub paravanul „cercetărilor de război”.

Potrivit Wikipedia, mai mult de 3.000 de oameni – cei mai mulți dintre ei civili chinezi, însă și prizonieri de război ruși, britanici și americani – au fost disecați de vii, infectați cu ciumă bubonică și folosiți drept cobai umani în vederea testării unor tratamente pentru degerături.

experimente pe oameni
Savanții japonezi fac o vivisecție – o disecție a unei ființe umane vii, fără anestezie. A fost doar unul dintre zecile de experimente pe oameni desfășurate la Unitatea 731

Conform Atomic Heritage Foundation, Unitatea 731 a fost constituită  în 1936, în orașul Harbin de azi, în nord-estul Chinei, pentru ca Armata Imperială Japoneză să desfășoare cercetări legate de războiul biologic, capacitățile anumitor arme și limitele corpului uman.

Era o operațiune strict secretă, iar unitatea a fost descrisă ca fiind un gater, apoi un centru de purificare a apei. Chiar și în ziua de azi, faptul că Unitatea 731 a existat este un lucru puțin cunoscut atât în Japonia, cât și în afara ei.

Fabrica de ciumă bubonică

Astăzi, rămășițele unității, care a fost transformată în muzeu, amintesc de un lagăr nazist de exterminare, cu șine ferate dezafectate și clădiri fantomatice. Într-una dintre clădiri încă se mai găsesc șiruri întregi de cuști în care erau ținuți șobolani pe care doctorii japonezi i-au folosit pentru a produce ciuma bubonică.

Această boală îngrozitoare a fost mai apoi contractată de civilii chinezi prin răspândirea purecilor infectați asupra satelor, ca parte a experimentelor legate de arme biochimice.

Un „subiect” uman, care pare a fi un civil chinez tânăr, este supus la o formă necunoscută de testare bacteriologică la Unitatea 731

Fotografiile din cartea intitulată „Unitatea 731: Laboratorul diavolului, Auschwitz-ul Estului” arată niște soldați japonezi care iau parte la o vivisecție – o operație desfășurată pe o persoană în viață, cu scopul de a studia țesutul și organele vii.

Articolul continuă mai jos

Abonează-te gratuit la newsletter și vei primi zilnic pe email cele mai interesante articole, filme și recomandări!

Click pentru abonare ▸

Fii fără grijă, nu facem spam.

Experimentele și disecțiile pe bărbați, femei și copii erau făcute fără anestezic, pentru ca rezultatele să nu fie influențate de diferite substanțe. Prizonierii erau infestați cu diferite boli, după care unele organe le erau îndepărtate, în timp ce erau încă vii, pentru ca savanții să poată studia efectele bolilor înainte să înceapă procesul de descompunere.

Unele experimente pe oameni implicau operații fără anestezie

Prizonierilor li se amputau membrele pentru a fi studiată pierderea de sânge. S-au făcut experimente pe oameni privind degerăturile, deoarece japonezii încercau să găsească cel mai bun tratament pentru această afecțiune.

Prizonierii erau expuși la temperaturi extrem de scăzute ca să dezvolte degerături, după care japonezii încercau să afle în cât timp se instala cangrena și pentru cât timp putea supraviețui un om cu cangrenă.

experimente pe oameni
Cobai umani: Mâinile degerate ale unui prizonier chinez de la Unitatea 731, unde savanții testau efectele hipotermiei și ale cangrenei asupra subiecților umani

În cadrul unui experiment desfășurat pe civili chinezi tineri, brațele le erau înghețate bocnă, după care erau băgate într-o vană cu apă fierbinte. Carnea se desprindea de pe oase, în timp ce prizonierul era încă viu.

De asemenea, savanții japonezi au folosit prizonierii pentru a studia bolile cu transmitere sexuală. Ei i-au obligat pe prizonierii infectați cu sifilis să facă sex cu prizonieri sănătoși, pentru a studia felul în care se transmitea această boală.

Doctorii le-au injectat prizonierilor sânge animal sau i-au obligat să stea în aceleași celule cu prizonierii bolnavi pentru a studia infecțiile. De asemenea, femeile erau violate sistematic astfel încât să rămână însărcinate. Totul, „în numele științei”.

Uneori, viitoarea mamă era infectată cu sifilis sau cu altă boală, pentru ca japonezii să studieze efectele maladiei asupra fetusului. O fotografie șocantă găsită în arhive înfățișează o chinezoaică aflată pe punctul de a da naștere, cu fetusul întors în pântec în poziția corespunzătoare.

experimente pe oameni
„În numele științei”: În această fotografie este înfățișată o vivisecție de la Unitatea 731

Fusese deschisă cu bisturiul de la gât până la pelvis, iar copilul din pântec a fost expus la vedere. Deși se știe că s-au născutmulți copii la Unitatea 731, nu există relatări despre supraviețuitori.

Unii dintre prizonierii de aici au murit în cadrul unor experimente pe oameni care testau arme precum grenadele și bombele biologice. Alții au fost îngropați de vii sau înecați.

Pe lângă cei 3.000 de oameni uciși aici, se crede că alte zeci de mii au murit atunci când japonezii au folosit cele descoperite la Unitatea 731 împotriva inamicilor, în timpul războiului. Alături de purecii infectați cu ciumă, japonezii au răspândit și febră tifoidă, holeră și alte boli în sistemele cu apă potabilă ale satelor din China.

Deși au existat mii de victime, guvernul japonez a negat existența unității care făcuse experimente pe oameni. Abia în 1998, Curtea Supremă a recunoscut indirect existența acesteia, printr-o hotărâre care stabilea că exista un consens academic potrivit căruia Unitatea 731 chiar existase.

Mai mult de 3.000 de oameni – majoritatea civili chinezi, însă și prizonieri de război aliați – au fost uciși în cadrul acestor experimente pe oameni de la Unitatea 731. În imagine se pot vedea ruinele laboratorului în care se studiau degerăturile

Omul responsabil cu desfășurarea operațiunilor de la unitate, Shiro Ishii, a scăpat de pedeapsă după război. Ishii și alți japonezi de la Unitatea 731 au primit imunitate din partea SUA, în schimbul dezvăluirii totale a rezultatelor experimentelor privitoare la mijloacele de război biologic.

Malefic: După război, șeful Unității 731, Shiro Ishii, a primit imunitate din partea SUA

Ishii a murit de cancer de laringe în 1959, în Tokyo, la vârsta de 67 de ani. URSS a judecat în cadrul unor procese 11 dintre savanții de la Unitatea 731, la sfârșitul războiului. Au fost condamnați la pedepse cuprinse între 2 și 25 de ani într-un lagăr de muncă siberian.


Distribuie articolul:

Citește în continuare

Lasă un comentariu