Câinii atomici de la Cernobîl: Rezistența incredibilă a animalelor iradiate
În materialul genetic al câinilor de la Cernobîl se poate citi povestea strămoșilor lor, animalele de companie abandonate după accident…
Ne delectăm cu cele mai frumoase imagini din natură, descoperim viețuitoare rare și specii bizare de plante și animale și aruncăm o privire asupra celor mai curioase fenomene care se petrec pe Pământ și în spațiul cosmic.
În materialul genetic al câinilor de la Cernobîl se poate citi povestea strămoșilor lor, animalele de companie abandonate după accident…
Pasărea sabot este una dintre cele mai bizare zburătoare de pe Terra. Încă de când au descoperit-o, oamenii de știință au avut dificultăți în a o clasifica.
Aceste albine nu fac miere sau faguri, ci parfum. Masculii au o singură preocupare: să combine arome și să creeze esențe, probabil pentru a impresiona femelele.
Există animale care, deși nu sunt mamifere, produc pentru puii lor secreții care seamănă foarte mult cu laptele. Acest „lapte fals” nu arată ca laptele uman.
Probabil că acești porumbei cu ochii enormi nu ar avea nicio șansă la concursurile de frumusețe, dar când vine vorba de zbor au foarte puțini rivali.
Din tufișurile savanelor africane, mamba neagră caută următoarea pradă căreia să-i administreze unul dintre cele mai periculoase tipuri de venin de pe planetă.
Țestoasa mata mata, din America de Sud, are un camuflaj atât de eficient, încât până acum a ascuns o întreagă specie. Testele genetice au dat-o în vileag.
Ca să țină la distanță maimuțele care atacă oameni, autoritățile indiene angajează alte maimuțe, mai mari, care impun respectul în zbuciumata lume a animalelor.
Iată cinci dintre cele mai rare specii de animale din lume, care mai numără doar câteva sute de exemplare în sălbăticie, din păcate.
Iată o serie de lucruri interesante despre o pasăre care, chiar dacă are aripi de doi metri, se încăpățânează să fie cel mai rapid alergător cu două picioare.
Fie că „injectează” neurotoxine ce afectează creierul, fie că provoacă anxietate prin simpla lor prezență, aceste animale ne pot afecta sănătatea mintală.
De unde știu plantele când este timpul să înflorească? La fel ca animalele, și plantele au un ceas intern. Iată cum funcționează acest mecanism viu.