Abraham Lincoln și Mary Todd, cuplul care a practicat spiritismul la Casa Albă
Credința puternică a soției sale că putea să comunice cu morții l-a determinat pe Abraham Lincoln să organizeze în 1863 o ședință de spiritism la Casa Albă.
Descoperă istoria lumii așa cum nu a mai fost prezentată. Punem cap la cap bucățele din trecutul nostru obscur pentru a înțelege mai bine evenimentele care au influențat decisiv parcursul omenirii.
Credința puternică a soției sale că putea să comunice cu morții l-a determinat pe Abraham Lincoln să organizeze în 1863 o ședință de spiritism la Casa Albă.
Iată o colecție de fotografii ce descriu mai bine decât orice text clipele de coșmar de după dezastrul de la Cernobîl, din 26 aprilie 1986.
De la cadavrul medieval cu sânge lichid, la dodecaedrele romane misterioase, iată șapte descoperiri fascinante din lumea arheologiei.
Descoperit în Grecia la 15 ianuarie 1962, papirusul Derveni este cel mai vechi manuscris din Europa, fiind descifrat în 44 de ani.
Iată câteva amănunte despre cinci oameni celebri și lucrurile pe care le-au realizat în perioade în care semenii lor mureau „pe capete”.
Administrat ca medicament pentru bolile mintale, utilizat de CIA ca armă și distribuit în masă la festivalurile de muzică, LSD are o istorie „halucinantă”.
În 1178, cinci călugări din Anglia au văzut Luna „explodând” pe cer. Să fi fost vorba de căderea meteoritului care a dus la formarea craterului Giordano Bruno?
Într-un efort de a spori productivitatea și de a elimina religia, Iosif Stalin a instituit în 1929 un nou calendar, cunoscut drept „calendarul etern sovietic”.
La 5 ianuarie 1945, Japonia desfășura primul atac kamikaze. Iată câteva detalii interesante despre piloții care s-au sinucis pentru țara lor.
Inventat de Blaise Pascal în 1661, primul sistem de transport public din lume, cu trăsuri cu cinci soli biletul, a fost pus „pe butuci” de politicienii vremii.
Știai că primul atac cibernetic a avut loc cu 150 de ani înainte de nașterea internetului? Da, strămoșii primilor hackeri au dat lovitura încă din 1834.
La sfârșitul secolului XV, portughezii descopereau puternicul regat Congo, unde aveau să introducă creștinismul, tehnologia europeană, dar și comerțul cu sclavi.