5 petroglife și picturi rupestre antice care înfățișează „ființe din alte lumi”

5 petroglife și picturi rupestre antice care înfățișează ființe din alte lumi FEATURED

Oamenii care au trăit pe Pământ acum câteva mii de ani au lăsat în urma lor numeroase petroglife (simboluri în piatră) și picturi rupestre bizare.

În multe dintre aceste mesaje rămase pentru posteritate, civilizațiile antice au înfățișat ființe stranii, nenaturale, unele cu șase degete, purtând „căști și sandale” și îmbrăcate în straie pe care astăzi cei mai îndrăzneți dintre observatori le interpretează a fi costume spațiale.

În mod inexplicabil, multe culturi antice, precum Maya, cea chineză, cea aztecă sau cea incașă, vorbesc despre „vizitatori din ceruri” care au adus cu ei cunoștințe prețioase pentru omenire.

Niște vizitatori ciudați

picturi_rupestre_01
Foto: Twitter

Însă, chiar și înainte ca aceste civilizații să vorbească despre zeii care au coborât pe Pământ, au existat relatări privind ceea ce astăzi am fi tentați să numim „vizite ale ființelor din alte lumi”.

Dacă analizăm unele picturi rupestre și petroglife de pe toată planeta, vom observa că oamenii din vechime au relatat diverse evenimente importante.

Pe aproape toate petroglifele găsite până acum există reprezentări ale unor entități care nu par a fi umane. Dar și mai fascinant este faptul că, deși aceste petroglife se găsesc la distanțe de mii de kilometri depărtare, „oaspeții misterioși” sunt înfățișați aproape identic.

Acest lucru i-a făcut pe mulți să creadă că strămoșii care au cioplit sau pictat aceste reprezentări trebuie să fi văzut aceste ființe la un moment dat. Care este originea acestor siluete?

Din ce lume au venit? Au fost, oare, personaje din vise, apariții în stări de transă, reprezentări ale zeilor închipuiți sau chiar ființe „în carne și oase”, de pe alte planete?

Să aruncăm o privire asupra câtorva dintre cele mai ieșite din comun descrieri ale „anomaliilor” descoperite până acum.

Picturile rupestre din Australia

picturi_rupestre_02
Foto: The Bar Chive

Extrem de interesante sunt picturile rupestre descoperite în Kimberley, Australia, în 1838. Acestea reprezintă niște creaturi ciudate, denumite „wandjina”.

Există mai multe detalii interesante legate de arta descoperită din Kimberley. În primul rând, vârsta picturilor rupestre a devenit subiect de dezbatere între numeroși cercetători.

Unii sugerează chiar faptul că misterioasele opere de artă ar putea avea o vechime de peste 100.000 de ani. Potrivit legendelor locale, aceste ființe stranii le-au adus oamenilor civilizația și prosperitatea.

La fel ca în cazul multor altor culturi antice de pe Terra, se spune că enigmaticele ființe „wandjina” au venit din ceruri. Și mai impresionant este faptul că în multe culturi antice se regăsește simbolul șarpelui sau al dragonului.

picturi_rupestre_03
Foto: Wired Cosmos

Până și totemul „wandjina” era un șarpe cu pene (care ne trimite cu gândul la zeul Quetzalcoatl, din mitologia aztecă, reprezentat printr-un șarpe cu pene).

Însă și mai fascinante sunt alte reprezentări ale „wandjina”. Ei sunt înfățișați ca niște figuri umanoide ciudate, fără guri, cu ochi negri uriași și fețe albe și palide, înconjurate de halouri ciudate.

Aceste picturi misterioase au primit fel de fel de interpretări. Unii au spus că ar fi reprezentări ciudate ale unor ființe umane și bufnițe gigantice. Alții merg mai departe și avansează teoria astronauților antici (puternic vehiculată astăzi în mass-media), niște ființe care ar fi vizitat Pământul în trecutul îndepărtat.

Picturile rupestre din India

picturi_rupestre_04
Foto: Project Avalon

O altă descoperire interesantă, care cuprinde ceea ce ar putea fi reprezentări ale unor vizitatori de pe o altă planetă, se află în India. Aici, cercetătorii au descoperit mai multe opere de artă antice stranii, care datează de acum 10.000 de ani.

Ele reprezintă ceea ce mulți au interpretat ca fiind ființe din alte lumi, precum și obiecte în formă de discuri. Este ca și cum oamenii de acum 10.000 de ani au creat aceste picturi rupestre după ce au vizionat filme științifico-fantastice din zilele noastre.

Aceste opere de artă antice ciudate se află în peșteri situate lângă orașul Charama, în districtul Kanker. Un arheolog din India crede cu tărie că aceste picturi rupestre reflectă faptul că acum 10.000 de ani oamenii știau că nu suntem singuri în univers.

Picturi rupestre India
Foto: Business Insider

J. G. Bhagat a făcut câteva comentarii foarte interesante în legătură cu enigmaticele picturi rupestre:

„Picturile sunt făcute în culori naturale, care abia dacă au pălit puțin, în ciuda trecerii atâtor ani. Figurile ciudate sunt înfățișate ținând în mâini niște obiecte ca niște săbii și sunt lipsite de trăsături clare. Notabil este faptul că le lipsesc nasul și gura. În câteva dintre imagini, sunt înfățișate purtând costume spațiale.

Tassili n’Ajjer: Dovada că astronauții antici au existat?

Operele de artă antice descoperite în Tassili n’Ajjer par a înfățișa niște creaturi misterioase cu căști, mănuși și costume ciudate.

Până în ziua de azi, experții au reușit să catalogheze în jur de 5.000 de picturi rupestre din regiune. Din păcate, doar 20% dintre acestea mai sunt vizibile în ziua de azi, deoarece majoritatea au fost distruse de eroziune.

picturi_rupestre_05
Foto: Wikimedia

Se crede că vârsta acestor picturi rupestre este de aproximativ 10.000 – 15.000 de ani. Pe lângă numeroasele opere de artă cioplite în stâncă, s-au găsit reprezentări de girafe, struți, elefanți, aligatori și hipopotami.

Acest lucru demonstrează că regiunea Saharei era plină de viață în trecutul îndepărtat. Însă lucrul cel mai greu de înțeles îl constituie reprezentările misterioase ale unor ființe care, în aparență, au căști și costume.

Potrivit mai multor cercetători, acestea seamănă cu astronauții zilelor moderne. De ce ar fi pictat locuitorii antici din Tassili n’Ajjer figuri umanoide cu căști și costume spațiale dacă nu ar fi văzut cu adevărat așa ceva?

Este posibil ca localnicii din peșterile din Tassili să fi înfățișat ființe care i-au vizitat cu adevărat și nu doar niște „năluci” imaginare? Potrivit mai multor cercetători, această posibilitate trebuie luată în calcul.

Petroglifele din Toro Muerto

picturi_rupestre_07
Foto: Wattpad

Alte opere de artă misterioase, care înfățișează tot ființe neobișnuite, pot fi găsite în Peru. Este vorba despre misterioasele petroglife din Toro Muerto, care înfățișează figuri umanoide. Petroglifele acoperă o zonă cu o lungime de mai mulți kilometri.

Printre nenumăratele cioplituri de la Toro Muerto se află niște reprezentări interesante a ceea ce par a fi ciobani, vânători și figuri zoomorfe, jaguari, condori, cămile și pești.

Anticii au reprezentat și plante ce seamănă cu floarea-soarelui, copaci fără crengi, precum și simboluri geometrice, zig-zaguri, pătrate și forme romboidale.

picturi_rupestre_08
Foto: iStockphoto

Tot aici se află inscripții care acoperă o suprafață de aproximativ patru kilometri pătrați. Cele mai misterioase inscripții de la Toro Muerto sunt cele care înfățișează creaturi ce nu par a fi în întregime umane.

Și mai fascinant este faptul că unele dintre petroglifele de la Toro Muerto seamănă în mod bizar cu picturile din Australia. Ființele reprezentate la Toro Muerto au atribuite neobișnuite, precum antenele din vârful capului.

Petroglifele de la Karahunj, „Stonehenge-ul Armeniei”

picturi_rupestre_10
Foto: Pinterest

Acest sit antic, situat în Armenia, este fascinant din mai multe motive. În primul rând, mulți cercetători susțin că este mai vechi și decât situl de la Stonehenge, din Anglia, și decât Piramidele din Egipt.

Acest complex antic are o suprafață de șapte hectare și conține numeroase gravuri neînțelese, create de civilizațiile din regiune cu mii de ani în urmă. Câteva dintre aceste gravuri înfățișează ființe cu capete alungite și ochi migdalați.

Aceste figuri stranii sunt similare cu reprezentările moderne ale așa-zișilor extratereștri cu pielea gri.

Ca să știi mai mult, citește „Tehnologia zeilor”

Această carte explorează dovezile care duc la concluzia că civilizațiile antice erau la fel de complexe precum cele actuale. Descoperirile arheologice făcute de-a lungul anilor indică faptul că acești oameni, considerați primitivi, foloseau tehnologii avansate – de la electricitate până la maşinării grele şi aparate de zbor. Teme precum zborul, războaiele atomice antice sau electricitatea ar putea părea bizare pentru mulţi. Cu toate acestea, după cum arată David Hatcher Childress în cartea sa, există multe dovezi care ne conduc spre ideea că avem un trecut avansat din punct de vedere tehnologic.

„Tehnologia zeilor” se găsește cu reducere pe Cărturești sau pe Libris.

Ți-a plăcut articolul? Dă-l mai departe!

Test de Cultură Generală #6 - 27 de Întrebări din Economie, Jurnalism, Muzică și Turism

Urmărește-ne pe Facebook

Zilnic, episoade noi din serialul Astăzi în istorie, plus curiozități fascinante din toate domeniile!

Lasă un comentariu