Acest profesor și-a cumpărat un diagnostic fals de TBC pentru a-și prelungi vacanța

Un profesor de engleză de la o școală privată din orașul chinez Hohhot a cumpărat de pe internet un diagnostic fals de tuberculoză, ca să-și poată lua o vacanță mai lungă de Ziua Națională a Chinei.

Profesorul, identificat în presă doar ca „domnul Du”, a plătit 67 de dolari pentru o radiografie pulmonară falsă și pentru un diagnostic semnat de un medic. Bărbatul a achiziționat documentele de pe internet.

Documente medicale
Domnul Du nu și-a dat seama cât de grav este diagnosticul pe care l-a ales. Foto: news.okezone.com

Actele medicale arătau că suferă de tuberculoză, o boală pulmonară gravă și foarte contagioasă. Apoi, profesorul a depus dosarul la direcțiunea școlii, sperând că va obține un concediu medical mai lung, care i-ar fi permis să-și prelungească vacanța de Ziua Națională a Chinei.

Însă bărbatul nu a luat în considerare cât de grav era diagnosticul său fals. Fiindcă tuberculoza (TBC) este atât de contagioasă și potențial letală, școala din orașul Hohhot a trebuit să plătească investigații medicale pentru toți elevii profesorului, pentru a se asigura că nu contractaseră și ei boala.

Alți 45 de dolari pentru a se „vindeca”

În mod ironic, doi dintre copii chiar au fost diagnosticați cu tuberculoză. Speriat de de vestea că unii dintre elevii săi sufereau de TBC, domnul Du a intrat din nou pe internet și a plătit alți 45 de dolari, pentru un alt diagnostic fals, care atesta faptul că nu mai suferea de tuberculoză.

Numai că părinții copiilor nu l-au crezut, deoarece această boală are nevoie de luni întregi de tratament cu antibiotice pentru a se vindeca. Pentru a afla care este starea reală de sănătate a profesorului, părinții și conducerea școlii l-au obligat să se supună unor teste la spitalul din oraș.

Radiografie falsa
Radiografia prezentată de domnul Du aparținea unei alte persoane. Foto: mirror.co.uk

Testele au arătat că nu suferise niciodată de tuberculoză – care lasă urme fizice pe plămâni – și că radiografiile aparțineau unei alte persoane. Prins cu minciuna, domnul Du, despre care părinții spun că este foarte iubit de elevi, a recunoscut că a încercat să-și înșele angajatorii pentru a-și prelungi vacanța.

Articolul continuă mai jos

Abonează-te gratuit la newsletter și vei primi zilnic pe email cele mai interesante articole, filme și recomandări!

Click pentru abonare ▸

Fii fără grijă, nu facem spam.

Profesorul de engleză a recunoscut că nu știa cât de gravă este tuberculoza atunci când a ales această boală drept diagnostic fals.


Ți-a plăcut acest articol? Citește și China introduce uniformele cu cipuri și GPS pentru monitorizarea elevilor.


Distribuie articolul:

Citește în continuare

Lasă un comentariu