Doi copii care se jucau au spart cea mai mare sculptură de sticlă din lume

Spaniolul Miguel Arribas, artist sticlar, a muncit aproximativ 500 de ore pentru a realiza cea mai mare sculptură din sticlă din lume, o reprezentare a castelului din povestea Cenușăresei. A fost nevoie, însă, de doi copii și de o secundă de neatenție pentru a o distruge.

Pe 11 iulie 2020, Muzeul Sticlei din Shanghai a anunțat că opera lui Arribas a fost spartă de doi copii, care au doborât-o din greșeală în timp se jucau în apropierea sa.

Castelul de sticla 01
Foto: Que

Potrivit CGTN, incidentul a avut loc pe 30 mai 2020, când copiii, care vizitau muzeul împreună cu familia, au depășit cordonul de protecție montat în jurul sculpturii și au răsturnat-o.

În urma căderii, turnul principal al castelului a fost distrus, iar alte câteva secțiuni au fost deteriorate.

Castelul de sticlă cântărește 60 de kilograme

Castelul de sticla 02
Foto: Shanghai Daily

Dăruit muzeului în 2016 cu ocazia aniversării a cinci ani de funcționare, castelul lui Arribas este alcătuit din aproximativ 30.000 de elemente individuale și cântărește 60 de kilograme.

Vârfurile turnurilor castelului sunt suflate cu aur de 24 de carate, iar valoarea sculpturii a fost estimată la aproximativ 65.000 de dolari.

Muzeul Sticlei din Shanghai a luat deja legătura cu Arribas, pentru a repara sculptura, însă, din cauza restricțiilor de călătorie încă în vigoare, artistul nu poate face deplasarea în China.

Părinții copiilor au cerut scuze pentru incident și au promis că vor suporta cheltuielile de reparație. Miguel Arribas este cofondatorul atelierului de sticlărie Arribas Bros, care creează suveniruri și amintiri care au ca tematică universul Disney.


Cei doi copii din China nu sunt singurii care au provocat pagube însemnate din neatenție. Un bărbat din Chile a intrat cu mașina în una dintre celebrele statui Moai din Insula Paștelui, distrugând-o.


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Alte articole interesante

Lasă un comentariu