5 construcții ciudate ridicate de milionari excentrici

Pentru cei care au foarte mulți bani, pare că nimic nu este imposibil. Iar atunci când își pun imaginația la contribuție, milionarii sunt în stare să realizeze proiecte dintre cele mai excentrice. Pe limba noastră, a omului de rând: construcții ciudate.

Fie că este vorba de locuințele proprii sau de alte structuri realizate doar de moft, acești oameni cu milioane de dolari în conturi au demonstrat că își pot pune în aplicare cele mai bizare vise.

Iată ce construcții ciudate se pot naște din mintea și voința celor pentru care banii nu reprezintă o problemă.

1

Un munte privat cocoțat pe o clădire cu 26 de etaje

construcții ciudate
Foto: Money Versed

Doctorul Zhang Biqing locuiește în Beijing și este un milionar excentric. Pentru că banii nu sunt o problemă pentru el, bărbatul a construit un munte privat pe acoperișul clădirii cu 26 de etaje pe care o deține.

Vila de pe acoperiș are o priveliște superbă, iar construcția ei a durat peste șase ani. Pe munte există copaci, stânci și iarbă, iar structura poate rivaliza cu orice refugiu în natură.

construcții ciudate
Foto: Buzzfeed

Locuința are iz rural, deși este situată deasupra unui peisaj urban. Totuși, Biqing nu are documentele necesare pentru construcție. Doctorul nu a primit niciodată permisiunea de a-și construi această… vilă.

Mai mult, cei șase ani de lucrări neîntrerupte nu au fost pe placul vecinilor. După prea multe plângeri, în 2013, autoritățile locale au emis în cele din urmă un ordin de demolare, iar în 2014 vila a fost demolată.

2

O altă interpretare a noțiunii de „gard viu”

construcții ciudate
Foto: MSN

În 2005, un milionar a construit un acvariu uimitor, care să-i servească drept gard în jurul vilei pe care o deține în Turcia. Uriașul acvariu conține sute de pești și a devenit o mare atracție turistică.

Acum un deceniu, Mehmet Ali Gokceolu a înlocuit gardul de metal din fața proprietății sale cu un acvariu lung de 50 de metri, plin cu sute de pești și caracatițe.

Proprietatea lui Gokceolu este situată la doar câțiva metri de țărmul Mării Egee, iar vila sa a devenit una dintre cele mai populare atracții turistice din orașul turc Ceșme.

Aici vin până la o mie de turiști pe zi, după spusele milionarului. Vila este, la rându-i, impresionantă, însă nu clădirea atrage atâția vizitatori câți atrage acvariul.

Construirea acvariului a fost partea cea mai ușoară. Partea dificilă a fost conectarea lui la apele Mării Egee, printr-o țeavă subterană lungă de 400 de metri.

construcții ciudate
Foto: Read01

Astfel, apa poate fi schimbată mereu, acvariul este păstrat curat și locuitorii săi sunt fericiți. Gokceolu a angajat o echipă privată de scufundători pentru a realiza proiectul.

Visul milionarului a costat aproximativ 100.000 de dolari, dar, potrivit lui Gokceolu, faptul că oamenii se adună în fața vilei și admiră acvariul face toți banii.

Proprietarul a instalat o rețea de supraveghere compusă din 17 camere cu tehnologie de recunoaștere facială, pentru a se asigura că nimeni nu va sparge acvariul și că nu va fura pești din el. Vizitatorii pot privi și pot filma și fotografia. Însă, dacă se apropie prea mult, declanșează alarma.

3

La birou, ca pe nava spațială din Star Trek

construcții ciudate
Foto: Captură YouTube

Angajații companiei chineze de jocuri NetDragon Websoft intră în fiecare zi într-o lume science fiction. Și asta nu datorită jocurilor pe care le creează, ci grație modului în care a fost conceput spațiul în care lucrează.

Spațiul arată ca desprins de pe nava spațială USS Enterprise. Pentru a recrea atmosfera din filmul Star Trek, fondatorul companiei, Liu Dejian, a cheltuit aproximativ 600 de milioane de yuani (95 milioane de dolari) pentru construcția clădirii lungi de 260 de metri.

Lucrarea a început în 2010 și a luat sfârșit în octombrie 2014. Clădirea se află în provincia Fujian, din China, și este inspirată de nava spațială USS Enterprise NCC-1701-E.

Foto: Journal de Montreal

Acest model a apărut în toate cele trei lung-metraje Star Trek, la sfârșitul anilor ’90 și începutul anilor 2000. Clădirea are tobogane de nouă metri între etaje și uși care se deschid automat. Înăuntrul uriașei nave spațiale se află o replică în mărime naturală a unui schelet de Tyrannosaurus rex.

Dejian ocupă locul 320 printre cei mai bogați oameni din China. Potrivit Forbes, familia sa are o avere de 600 de milioane de dolari.

4

Construcții ciudate - O copie a Stonehenge

construcții ciudate

Joe McNamara este cunoscut în Irlanda pentru o serie de proteste împotriva Băncii Anglo-Irlandeze și a felului în care guvernul a gestionat criza financiară irlandeză. Bărbatul a ajuns subiect de știri după ce a intrat în porțile parlamentului irlandez cu o betonieră pe care era inscripționat numele băncii.

Însă, în 2011, întreprinzătorul de 42 de ani a pus la cale cel mai celebru proiect al său. A construit o replică a monumentului Stonehenge pe un vârf de deal de pe Insula Achill, din apropierea țărmului comitatului Mayo.

Construcția circulară are o înălțime de 4.5 metri, un diametru de 30 de metri și o circumferință de aproape 100 de metri. Structura este compusă din 39 de blocuri și praguri de piatră.

construcții ciudate

Faza de proiectare a durat șase luni, iar construcția a fost gata într-un weekend. După cum era de așteptat, McNamara nu a obținut autorizație pentru lucrări.

De aceea, Consiliul Comitatului Mayo l-a acționat în instanță, pentru a-l obliga să dezasambleze edificiul. McNamara a susținut că structura nu necesita autorizare, fiindcă ar fi fost „o grădină ornamentală”. Instanța i-a dat dreptate, iar replica este în picioare și în ziua de astăzi.

5

Fostul pușcăriaș și cea mai înaltă cabană de lemn din lume

construcții ciudate
Foto: Funcage

Nikolai Sutiaghin este un fost mafiot rus. Pe lângă fărădelegile pe care le-a comis, Sutiaghin este celebru și prin casa cu totul neobișnuită pe care o deține.

În 1992, fostul pușcăriaș a demarat un proiect a cărui realizare avea să dureze 15 ani. Sutiaghin a spus că intenția lui era să construiască o casă cu două etaje.

construcții ciudate
Foto: Taringa

Dar, cum trebuia să se impună în fața vecinilor, pentru a-și scoate în evidență statutul, Sutiaghin a adăugat etaj peste etaj. Astfel, vila a ajuns să aibă 13 etaje și o înălțime de 43 de metri și este una dintre cele mai ciudate case din lume.

De fapt, seamănă cu o biserică de lemn, ridicată din resturi și în mare grabă. Este greu de apreciat cât va mai rezista această construcție ciudată, fantastică și fragilă.


Distribuie:

Citește în continuare

>