fbpx

Porumbelul „stupefiant”, prins cărând 178 de pastile de ecstasy

Un porumbel, care căra 178 de pastile de ecstasy într-un rucsac fixat pe spate, a fost capturat de autoritățile din Kuweit. Pasărea tocmai intrase în Kuweit din Irak și le-a atras atenția vameșilor deoarece zbura cu dificultate. Polițiștii au descoperit că pasărea „arestată” era folosită drept cărăuș de traficanții de droguri.

Un nou tip de trafic de droguri

Porumbelul stupefiant - pastile
Foto: nypost.com

Încă din secolul al XII-lea, porumbeii au fost folosiți pentru a transmite mesaje pe distanțe lungi. Datorită capacității de a se orienta în spațiu, păsările au îndeplinit cu succes acest rol. Acum, în secolul XXI, se pare că porumbeii au trecut la altfel de misiuni.

Autoritățile din Kuweit au reușit să captureze un porumbel care transporta 200 de pastile de ecstasy. Polițiștii cred că pasărea le aparținea traficanților de droguri din Irak, care folosesc această tehnică inventivă pentru a trece drogurile peste graniță fără probleme.
Pasărea avea atașat pe spate un soi de rucsac cusut manual și umplut până la refuz cu pastile. Imaginile cu porumbelul și rucsacul lui, publicate de cotidianul Al Arabiya, au făcut înconjurul lumii.

O metodă tot mai răspândită

Porumbelul stupefiant - rucsac
Foto: boredpanda.com

Potrivit BBC, porumbelul a fost prins de autorități după ce a fost observată zburând pe lângă o clădirea vămii din Abdali, situată la granița cu Irakul. Pasărea le-a atras atenția vameșilor, mai ales că nu e prima oară când traficanții de droguri folosesc această metodă.

În 1015, gardienii unei închisori din Costa Rica au prins un porumbel care transporta cocaină și cannabis într-un rucsac asemănător. În 2011, un porumbel care n-a reușit să zboare peste o închisoare din cauza greutății pachetului de cocaină pe care-l transporta a fost prins de polițiștii columbieni.Curierii aerului

Porumbelul stupefiant - porumbei mesageri
Porumbelul prins în Costa Rica în 2015
Foto: huffingtonpost.com

Porumbeii mesageri pot parcurge distanțe foarte lungi, de până la 1.800 de kilometri. Pot atinge viteze de 80 km/oră și pot purta pe spate o greutate de până la 75 de grame. În trecut, ei erau folosiți pentru a transporta mesaje, dar și obiecte de mici dimensiuni.

Spre exemplu, la începutul secolului XX, farmacistul german Julius Neubronner folosea porumbeii pentru a livra medicamente în cazuri de urgență.

În 1977, două spitale din Anglia au implementat un sistem pentru transportul probelor de laborator. Ele foloseau 30 de porumbei mesageri, care transportau probele între cele două spitale.

Distribuie articolul:

Citește în continuare

Abonează-te la Incredibilia.ro

Fii fără grijă, nu facem spam.

Abonează-te la newsletter sau urmărește-ne pe Facebook, Instagram sau YouTube și vei primi zilnic cele mai interesante articole, filme și recomandări!

  • Adina Constantinidi spune:

    Articolul este interesant. Dar am vrut sa-l postez pe FB si, dupa linkul pe care il afiseaza pagina nu este gasita si nu se poate posta. Pacat !
    Cu mult bine, Adina

  • >