Vaticanul a lansat eRozariul „Dă click și roagă-te”, la 99 de euro

Produs de Acer în colaborare cu Vaticanul, eRozariul se conectează la telefonul mobil, se activează atunci când faci semnul crucii și stochează toate datele pe o „cruce inteligentă”. Dispozitivul costă 99 de euro. 

eRozariul „Dă click și roagă-te” este un dispozitiv sub formă de rozariu al cărui scop este „să informeze tinerii preocupați de tehnologie despre rugăciune.” eRozariul poate fi purtat ca brățară și se activează atunci când utilizatorul face semnul crucii.

Este însoțit de o aplicație pentru telefon, cu care se sincronizează, și permite accesul la un ghid audio, imagini în exclusivitate și conținut personalizat, urmărind progresul utilizatorului. Potrivit site-ului Vaticanului, eRozariul este proiectat „pentru a-i ajuta pe tineri să se roage cu rozariul pentru pace și pentru a contempla Evanghelia.”

La fel ca o brățară de fitness inteligentă, eRozariul se activează când faci o anumită mișcare. În cazul de față, semnul crucii. Foto: Vatican News

Asemănător cu un rozariu standard, această versiune de înaltă tehnologie este formată din zece mărgele negre de agată și hematit și dintr-o „cruce inteligentă”, pe care sunt înmagazinate toate datele.

„După ce începe rugăciunea, rozariul îi arată utilizatorului progresul său și contabilizează fiecare rugăciune încheiată”, se menționează pe site-ul Vatican News.

Proiectat de o companie numită Gadge Tek Inc. și produs de Acer, eRozariul face parte din „Dă click și roagă-te”, aplicația oficială pentru rugăciune a rețelei mondiale de rugăciune a Papei, ce reunește mii de oameni în fiecare zi.

Aplicația are variante atât pentru sistemul de operare Apple, cât și pentru Android. În cazul în care vrei să cumperi acest dispozitiv, eRozariul „Dă click și roagă-te” este disponibil prin magazinul online al Acer pentru suma de 99 de euro.

Vaticanul pare a-și fi stabilit drept misiune unirea tinerilor prin rugăciune, oricât de ciudate ar putea părea ideile sale. Anul trecut, cei de la Vatican au avut o altă tentativă de înaltă tehnologie, un joc pentru telefon mobil asemănător cu Pokemon GO.

Jocul era numit „Urmează-l pe I.C. GO!” și provoca utilizatorii să „prindă” sfinți și alte figuri religioase în realitatea virtuală.


Alte știri interesante din acest domeniu:

Ca să știi mai mult, citește „Primele religii”

Asemenea limbilor vii care își au rădăcinile în limbile „moarte”, religiile vii își au rădăcinile în religiile dispărute sau se înscriu în continuitatea ritualurilor dintâi pe care le-au reluat, le-au reformulat, le-au încărcat cu alte sensuri, fără să le păstreze întotdeauna amintirea.

Momentele importante ale vieții – nașterea, pubertatea, moartea -, penitențele și sacrificiile, raportul dintre om, natura și animale descoperă urmele profunde lăsate de gândirea animistă în peisajul religios de astăzi. Istoricul religiilor Odon Vallet încearcă să regăsească moștenirea credințelor animiste în religiile actuale.

„Primele religii” se găsește cu reducere pe Cărturești sau pe eMag.

Ți-a plăcut articolul? Dă-l mai departe!

Test de Cultură Generală #11 - Sex (20 de Întrebări)

Urmărește-ne pe Facebook

Zilnic, episoade noi din serialul Astăzi în istorie, plus curiozități fascinante din toate domeniile!

Lasă un comentariu