9 secte religioase înfiorătoare, ce fac filmele de groază să pară comedii

În acest articol vei descoperi secte religioase ale indigenilor din Pacificul de Sud care practică ritualuri cu scopul de a convinge piloții avioanelor să le arunce bunuri.

Tot aici vei citi despre culte ale sfârșitului lumii, care plănuiau să cucerească planeta după apocalipsă. Acestea din urmă au reușit să dobândească înspăimântător de multă putere.

Unele dintre aceste secte religioase au cauzat pierderi masive de vieți omenești.

1

Secta religioasă Poarta Raiului

secte religioase
Foto: YouTube / Wikimedia

Poarta Raiului a fost una dintre aceste secte religioase periculoase. Membrii săi s-au sinucis în masă în 1997, când Cometa Hale-Bopp a trecut pe lângă Soare.

Sectanții credeau că sufletele lor vor ajunge la o navă spațială extraterestră care urmărea cometa. Apoi, nava extraterestră trebuia să le ducă sufletele la „un nivel de existență superior celui uman”.

Grupul a fost fondat în 1974, de Marshall Applewhite și Bonnie Nettles, care s-au întâlnit într-un spital de psihiatrie. Pentru a se sinucide, 39 de membri au luat fenobarbital amestecat cu suc de mere.

Au băut amestecul cu vodcă și apoi și-au pus saci de plastic pe cap, să se sufoce. Cu toții erau îmbrăcați în cămăși negre cu banderole pe braț, pe care scria „Echipa de deplasare a Porții Raiului”.

Purtau pantaloni de trening asortați și încălțăminte sport Nike. Site-ul sectei este încă funcțional.

2

Secta religioasă John Frum

secte religioase
Foto: Mike Jay / Wikimedia

John Frum este unul dintre cele mai cunoscute exemple de „culturi ale bunurilor din avioane”. Astfel de secte religioase sunt de obicei grupuri de adoratori formate în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial sau imediat după.

Ele s-au format printre locuitorii insulelor care au beneficiat de pe urma prezenței soldaților, care au împărțit bunuri cu ei.

Membrii acestora cred că, practicând ritualuri care imită comportamentul soldaților pe care i-au văzut pe insulă, vor primi și mai multe bunuri.

Secta John Frum este alcătuită din locuitori ai insulelor Tanna, din Pacificul de Sud. Înainte ca soldații să ajungă pe insulă, băștinașii nu erau familiarizați cu bunurile moderne, cum ar fi hainele fabricate, medicamentele și mâncarea conservată.

Locuitorii insulelor au văzut cum soldații primeau bunurile din avioane, care le parașutau pe pământ. Așa că, după ce soldații au părăsit insula, membrii sectelor au început să practice ritualuri în care imitau soldații.

Credeau că astfel vor primi noi bunuri. Unele dintre practici includ marșurile, imitarea semnalelor de aterizare și crearea de piste de avion false, radiouri și turnuri de control.

Cultul John Frum venerează un personaj numit John Frum, adeseori descris ca fiind un soldat american din Al Doilea Război Mondial.

Numele John Frum ar putea fi forma stâlcită a cuvintelor „John from” („John din…”), din propoziția „John from America” („John din America”).

Acest cult al bunurilor parașutate din avion este încă activ și a devenit între timp o atracție turistică.

3

Secta religioasă Family International

secte religioase
Foto: Wikimedia / The Awl

Family International este o sectă fondată în 1968 de un fost pastor care se credea profetul lui Dumnezeu. Acesta a format un grup cu niște vederi total neobișnuite legate de sexualitate.

De exemplu, cultul susține incestul părinți-copii. De asemenea, membrilor li se spune să își imagineze că fac sex cu Isus. Secta are o învățătură numită „Isus iubitorul”.

Membrii cred că grupul lor este ca mireasa lui Hristos, pe care ar trebui să-l iubească așa cum soția îl iubește pe soț. Sunt încurajați să își imagineze că Isus li se alătură atunci când fac sex sau când se masturbează.

Membrilor bărbați li se spune să își imagineze că sunt femei. Asta, pentru a evita o relație homosexuală cu Isus. Secta s-a numit inițial „Adolescenți pentru Hristos”.

A fost mai târziu numită „Copiii lui Dumnezeu”, iar în prezent poartă numele de „The Family International”. Secta a avut câțiva membri notabili: Joaquin Phoenix și Rose McGowan, de exemplu, s-au născut în această organizație.

Potrivit site-ului oficial al sectei, membrii cultului provin din peste 80 de țări.

4

Secta religioasă a narcosataniștilor

secte religioase
Foto: Wikimedia

Narcosataniștii este numele pe care mass-media l-a dat unei secte religioase de traficanți de droguri din Mexic care practicau sacrificii umane.

Ei credeau că astfel erau protejați de poliție și chiar că gloanțele nu îi puteau străpunge. Acest cult a fost condus de către un bărbat cubanezo-american pe nume Adolfo de Jesus Constanzo.

Când Constanzo era adolescent și trăia în Puerto Rico, a început să practice o religie numită Palo Mayombe.

Această religie implică sacrificii de animale. La maturitate, Constanzo s-a mutat în Mexico City. Acolo, a adunat câțiva oameni care să-l urmeze și a pus pe roate o afacere de succes.

În cadrul acesteia, sacrificau animale „pentru a le purta noroc” clienților. Mulți dintre clienții lui erau traficanți de droguri și ucigași plătiți.

În 1988, narcosataniștii s-au mutat într-o fermă izolată în deșert, de unde desfășurau acțiuni de trafic cu cocaină și marijuana.

Sectanții au început apoi să practice sacrificii umane: făceau vrăji despre care credeau că îi apără de poliție. Printre victimele lor se numărau străini și traficanți de droguri rivali.

Crimele lor au ieșit la lumină după ce au răpit și au ucis un student american. Acesta se afla în Mexic in vacanța de primăvară. Când poliția a făcut un raid la ferma narcosataniștilor, au fost găsite 15 cadavre umane mutilate.

Alături, a fost descoperit un cazan ce conținea o pisică moartă și un creier de om.

5

Secta Fraților Hernandez

secte religioase
Foto: Wikimedia

Secta Fraților Hernandez s-a format în 1963. Câțiva infractori mărunți au susținut că erau profeți ai zeilor incașilor și au convins câțiva săteni din mica localitate Yerba Buena, Mexic.

Infractorii erau frații Santos și Cayetano Hernandez. După ce i-au convins pe săteni că erau profeți, le-au promis că-i vor duce la o comoară ascunsă în peșterile din apropiere.

Frații au angajat o prostituată, Magdalena Solis, care trebuia să ia parte la înșelătorie. Au prezentat-o pe Solis sătenilor ca fiind reîncarnarea unei zeițe Inca.

Curând, Solis a devenit instabilă psihic și a preluat conducerea sectei. Când doi săteni au încercat să părăsească grupul, Solis a ordonat să fie uciși.

Apoi, a început să ceară sacrificii umane și a susținut că trebuie să bea sânge ca să rămână tânără. Grupul a sacrificat patru oameni în următoarele șase săptămâni.

La un moment dat, un localnic de 14 ani a asistat la unul dintre ritualurile sectei religioase. A mers cale de 24 de kilometri, până la cea mai apropiată secție de poliție, unde a declarat că a văzut „vampiri”.

Un polițist l-a însoțit pe băiat înapoi chiar a doua zi. Ambii au fost uciși de membrii sectei. Din cauza dispariției lor, și mai mulți polițiști s-au deplasat în sat.

Într-o descindere, mulți dintre membrii cultului au fost împușcați, iar Solis a fost arestată.

6

Secta religioasă Templul Oamenilor

secte religioase
Foto: Wikimedia

Templul Oamenilor a fost o sectă religioasă care s-a format în Indiana, SUA, în 1955. Jim Jones predica un mesaj care împrumuta din creștinism, comunism și socialism.

În 1974, Jones s-a mutat în Guyana cu aproape o mie de adepți și a pus bazele localității Jonestown. Comunitatea a început să stârnească comentarii negative în presă.

Acest lucru s-a întâmplat după ce niște foști membri au descris practicile brutale pe care le înduraseră acolo. De exemplu, au spus că membrilor li se cerea în mod regulat să participe la un proces de „catharsis”.

În acest proces, o persoană era aleasă pentru a fi criticată și bătută. Pe baza acestor lucruri negative care au ajuns în presă, un congresman american din San Francisco a vizitat Jonestown.

Dorea să investigheze plângerile de abuz. Câțiva membri i-au cerut demnitarului american să plece și l-au însoțit la o pistă de decolare din apropiere.

Dar gărzile de securitate din Jonestown au intervenit imediat: au ucis politicianul, trei jurnaliști și un fost membru al sectei. În aceeași seară, Jones le-a ordonat adepților săi să se sinucidă prin consumarea de suc de struguri amestecat cu cianură.

7

Mișcarea pentru Restaurarea celor Zece Porunci

secte religioase
Foto: Wikimedia

Acesta a fost un cult apocaliptic, care s-a format la sfârșitul anilor ’80 în Uganda. Liderii cultului predicau că lumea avea să se sfârșească pe 31 decembrie 1999.

Totuși, când au observat că noul mileniu a venit fără incidente, liderii sectei au avansat un nou termen pentru sfârșitul lumii: 17 martie 2000.

Odată venită și această zi, au organizat o petrecere uriașă și s-au adunat în biserica lor ca să se roage și să cânte. La biserică a avut loc o explozie și un incendiu.

Toți cei 530 de oameni prezenți au murit. Investigația poliției a ajuns la concluzia că a fost o crimă în masă. Aceasta fusese organizată de către conducerea sectei.

Sute de alți membri au fost, de asemenea, găsiți morți prin otrăvire, înșirați pe proprietățile sectei ugandeze. Experții criminaliști au ajuns la concluzia că acești membri fuseseră uciși cu câteva săptămâni înainte.

8

Secta Familia

secte religioase
Foto: Wikimedia

Familia a fost o sectă creată de o profesoară australiană de yoga care susținea că este reîncarnarea lui Isus. Aceasta și-a pus adepții s-o ajute să strângă laolaltă 14 copii cu scopul de a-i transforma într-o „rasă perfectă”.

Din 1968 până în 1975, profesoara de yoga Anne Hamilton-Bryne și adepții ei au adunat 14 copii. Unii dintre aceștia erau urmașii biologici ai membrilor sectei religioase, unii erau adoptați, iar alții fuseseră răpiți.

Copiilor li s-a spus că Hamilton-Bryne este mama lor și trăiau separat de membrii adulți ai sectei, într-un complex izolat. Erau îngrijiți de un grup de femei extrem de crude, numite „mătuși”.

Copiilor le-a fost albit părul cu înălbitor: cu toți trebuiau să arate la fel. Erau bătuți și înfometați în mod regulat. Dacă un copil uda patul, era obligat să facă un duș rece.

Un copil care suferea de astm avea o respirație șuierătoare, așa că a fost lăsat în frig noaptea afară. Copiii erau adesea drogați cu medicamente psihiatrice.

Ajunși la adolescență, era forțați să treacă printr-o inițiere ce implica ingerarea de LSD și abandonul într-o cameră, pe întuneric.

Copiii au fost luați în final de autorități în 1987. Aceasta s-a întâmplat după ce unul dintre ei a fost dat afară din Familie pentru comportament rebel. A fost cel care a alertat poliția.

9

Secta Aum

secte religioase
Foto: Wikimedia

Fondatorul sectei, Shoko Asahara, a profețit că lumea se va sfârși în 1997 și că SUA vor începe „al treilea război mondial”, care se va sfârși într-un Armaghedon nuclear.

Acesta susținea că le-a conferit adepților săi „puteri supraomenești” în schimbul bunurilor lor materiale. Afirma că lumea este condusă de conspirații puse la punct de francmasoni, evrei, familia regală britanică și de religii japoneze rivale.

Shoko Asahara spunea că secta Aum Shinrikyo va dezvălui lumii adevărul despre aceste conspirații. Pentru scopuri care țineau de PR și publicitate, secta și-a produs propriile benzi desenate și desene animate.

Acestea înfățișau secta ca pe un grup de elită, care folosește arme puternice pentru a lupta împotriva conspirațiilor mondiale. În 1994, grupul a folosit un camion frigorific modificat pentru a elibera un nor de gaz sarin.

Au comis atentatul în apropierea unor judecători care supravegheau un proces cu bunuri imobiliare intentat grupului. La acel moment, poliția nu știa cine era în spatele atacului.

Și-au concentrat investigația pe un localnic nevinovat. Când poliția a schițat planuri pentru a desfășura un raid asupra clădirilor sectei, Asahara a fost anunțat dinainte.

Drept urmare, a organizat un alt atac cu gaz sarin pentru a abate atenția poliției. Grupul a desfășurat un atac coordonat la cinci trenuri de metrou. Au ucis 13 oameni și mai mult de 5.000 de persoane au ajuns la spital.

Planul a dat greș, iar poliția a desfășurat raiduri asupra clădirilor cultului din întreaga țară. Au descoperit explozibili, arme chimice, un elicopter militar rusesc și laboratoare în care membrii sectei fabricau droguri.

Printre „produsele chimice” ale sectei Aum se numărau „serul adevărului”, LSD și metamfetamine. Membrii sectei le vindeau organizațiilor interlope.

Aum Shinrikyo există încă și astăzi. În 2011, cultul avea 1.000 de membri. În prezent, acesta este sub supravegherea Agenției de Informații pentru Securitatea Publică a Japoniei.


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Alte articole interesante

6 comentarii la „9 secte religioase înfiorătoare, ce fac filmele de groază să pară comedii”

 1. Oarecum interesant cu exceptia explicatiilor de la “Templul oamenilor”
  Adevarul este altul…Nu s-au sinucis.Au fost “sinucisi”
  Servicile secrete englrze stiu mai mult…

  Răspunde
 2. Aveti aici atatea articole interesante , ca practic nu stiu pe care sa-l citesc mai intai . Multumesc tuturor de la incredibilia .ro , pentru ceea ce ne oferiti .

  Răspunde
 3. Deoarece in lume sunt atatea persoane credule ( sa nu le spun altfel ) acesti escroci au avut si vor avea de unde sa-si racoleze adeptii. Pacat ca nu sunt invatati sa judece cu capul lor.

  Răspunde

Lasă un comentariu