Acesta stadion de fotbal din Slovacia este singurul din lume prin care trece trenul (VIDEO)

Clubul slovac de fotbal amator TJ Tatran Cierny Balog se mândrește cu faptul că are unul dintre cele mai bizare stadioane din lume, cu cale ferată și un tren cu locomotivă cu aburi care trece chiar prin fața tribunei.

Cierny Balog, un mic oraș slovac de aproximativ 5.100 de oameni, a devenit o atracție turistică în ultimii ani și totul datorită stadionului său de fotbal. În 2015, o înregistrare video cu un tren cu aburi care trecea prin stadion, pe șine poziționate chiar între teren și tribună, a devenit virală pe internet, făcând curioși mii de oameni.

Foto: DepositPhotos.com
Foto: DepositPhotos.com

Era o animație pe calculator, făcea parte dintr-un eveniment unic sau chiar era un tren care trecea prin stadion? Ei bine, oricât de ciudat ar suna, ultima variantă s-a dovedit corectă.

Calea ferată Ciernohronska trece chiar prin stadionul Cierny Balog, iar un tren turistic cu aburi străbate ruta pe tot parcursul verii.

Stadionul Cierny Balog a fost construit în anii ’80, într-o perioadă în care vechea cale ferată nu mai era folosită. Nu este clar de ce municipalitatea a ales exact acest loc pentru a construi un stadion de fotbal, dar, timp de un deceniu, șinele de tren au făcut parte din decor.

Lucrurile s-au schimbat la începutul anilor ’90, când un grup de entuziaști slovaci a început să repare calea ferată. În 1992, aceasta a fost redeschisă oficial drept cale ferată turistică de patrimoniu.

În timpul verii, turiștii care doresc să admire frumusețea munților Tatra din mers pot cumpăra bilete pentru un tren de epocă ce străbate o linie de 17 kilometri lungime, între Chvatimech și Vydrovo. Trecerea prin stadionul Cierny Balog este unul dintre punctele culminante ale călătoriei.

Vederea trenului cu aburi traversând stadionul în timpul unui meci de fotbal este o experiență de-a dreptul suprarealistă. Jucătorii, de mult obișnuiți cu priveliștea, încearcă să ignore trenul și fluierul locomotivei, în timp ce, în tribună, unii spectatori fac cu mâna către tren, în timp ce alții încearcă să se concentreze asupra jocului.

Cierny Balog este singurul stadion din lume cu o cale ferată activă care trece direct prin el. Și noi, care credeam că stadionul de fotbal construit pe ambele emisfere ale Pământului este cel mai ciudat…

Ți-a plăcut articolul? Dă-l mai departe!

Test de Cultură Generală #6 - 27 de Întrebări din Economie, Jurnalism, Muzică și Turism

Urmărește-ne pe Facebook

Zilnic, episoade noi din serialul Astăzi în istorie, plus curiozități fascinante din toate domeniile!

Lasă un comentariu