5 mistere inexplicabile din întreaga lume

De milenii, Pământul este scena unor fenomene incredibile, indiferent că sunt naturale sau create de oameni. Există atât de multe lucruri care ne atrag atenția, încât putem spune că vom avea obiect de studiu pentru eternitate.

De aceea, nu este surprinzător că în fiecare an ajungem să descoperim tot mai multe lucruri despre lumea în care trăim. Cu toate acestea, nu toate enigmele au fost descifrate până acum. Iată cinci mistere din întreaga lume care au rămas neexplicate.

1. Bolovanul de unt al lui Krishna

Foto: Pixabay.com
Foto: Pixabay.com

Pe panta stâncoasă abruptă a orașului istoric Mahabalipuram din India, o stâncă rotundă uriașă numită „Bolovanul de unt al lui Krishna” pare să refuze să accepte legile gravitației sau să cedeze la imboldurile turiștilor.

În mod aparent inexplicabil, stânca stă pe marginea unui versant fără să se rostogolească la pământ. Potrivit mitologiei hinduse, zeul Krishna a fost în copilărie un impetuos hoț de unt și se spune că a lăsat un întreg dumicat de mâncare să cadă din ceruri în acea poziție, fiind ținut pe loc de forțele divine.

Potrivit istoricilor, stânca se află pe panta cu înclinație de 45 de grade de peste 1.300 de ani.

2. Cascada Diavolului

Foto: Freepik.com
Foto: Freepik.com

Cascada Diavolului, situată în Minnessota, în Statele Unite, atrage turiști și geologi de mai multe decenii. De-a lungul țărmurilor din nordul Lacului Superior, un râu se bifurcă într-o stâncă și formează o curgere de apă curioasă.

În timp ce o parte a cascadei cade peste o râpă de bolovani în două trepte și continuă ca o cascadă normală, cealaltă parte dispare pur și simplu într-o gaură adâncă. De ani de zile, cercetătorii au încercat să afle care este soarta apei – unde ajunge? -, dar până acum nu s-a găsit nicio explicație plauzibilă.

3. Zumzetul din Taos, New Mexico

Foto: FreeImages.com
Foto: FreeImages.com

Potrivit unor studii realizate de Discover Magazine, până la 5% din populația lumii aude un sunet continuu de intensitate scăzută, adesea descris ca un bâzâit. Cu toate acestea, orașul Taos, New Mexico, pare să aibă o concentrație de astfel de persoane peste normal.

Primele rapoarte au început în anii 1990, când mulți oameni au raportat că auzeau un sunet ciudat, din sursă necunoscută, celebru astăzi cu denumirea de „Zumzetul din Taos”.

Cercetătorii de la Universitatea din New Mexico au dus chiar echipamente în casele celor care s-au plâns de tinitus, ca să facă investigații. Cu toate acestea, nu au fost obținute date relevante.

4. Mumia Doamnei Dai

Foto: Getty Images
Foto: Getty Images

Numită Doamna Dai, mumia lui Xin Zhui a fost supranumită astfel pentru că era soția cancelarului chinez Dai. Totuși, acest cadavru este una dintre cele mai ciudate mumii.

În timp ce fața Doamnei Dai este umflată și complet deformată, pielea de pe corp i-a rămas moale la atingere, grație unui procedeu de îmbălsămare unic în lume, însă a cărui formulă este necunoscută.

În plus, chiar și organele interne sunt intacte și încă există urme de sânge în venele ei. În timp ce alte mumii au tendința de a se fărâmița la orice fel de mișcare, Doamna Dai este atât de bine conservată, încât medicii au putut să-i facă autopsia la 2.200 de ani de la moarte, aflându-i și grupa sanguină.

Cu toate acestea, modul în care Doamna Dai a reușit să lupte împotriva descompunerii rămâne un mister.

5. Pădurea Strâmbă

Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com

Pădurea Strâmbă este un crâng de aproximativ 400 de pini cu o formă foarte ciudată situat în apropierea orașului Gryfino din Polonia. Se crede că pinii au fost plantați în jurul anului 1930, când teritoriul era încă parte a unei provincii germane.

Prezentând la bază o curbă de 90 de grade spre nord, copacii seamănă cu niște semne de întrebare inversate. Chiar și cu această particularitate, pinii cresc sănătoși și fără niciun fel de probleme.

Deși există mai multe teorii cu privire la acest mister, nu s-au strâns suficiente dovezi care să confirme vreuna dintre ele.


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Lasă un comentariu