5 locuri misterioase și încărcate negativ, care îți dau fiori

Există câteva locuri în lume care captivează imaginația și interesul celor pasionați de mistere. De unele dintre ele se leagă sinucideri de animale, dispariții fără urmă, fenomene ciudate sau tragedii umane inexplicabile.

Alte locuri misterioase sunt pur și simplu încărcate cu energii negative și poate că cel mai înțelept este să fie evitate. Toate aceste locuri dau naștere unor povești ce sunt transmise din generație în generație. Adevărul despre ele este departe de a fi elucidat.

1

Locuri misterioase din Scoția - Podul Overtoun

În ultima jumătate de secol, 50 de câini au sărit în gol de pe Podul Overtoun, din localitatea scoțiană Dumbarton. Animalele au murit după ce s-au lovit violent de stânci, după o cădere de 12 metri.

Recordul a fost de cinci câini morți într-o perioadă de doar șase luni. Toate aceste incidente tragice s-au petrecut în același loc și nu se știe ce le-a împins pe animale să sară în gol.

Misterul a dat naștere multor speculații printre localnici. Unii cred că pe pod se petrece un fenomen ciudat, care determină patrupedele să se sinucidă.

Din acest motiv, oamenii evită să își plimbe câinii în apropierea podului misterios. Mulți localnici cred că, în urma unui incident petrecut în 1994, podul este bântuit.

Atunci, un bărbat pe nume Kevin Moy și-a aruncat copilul de pe pod, crezând că micuțul este posedat de diavol, iar apoi a încercat să se sinucidă, dar a eșuat.

Când a fost întrebat de ce a comis abominabila crimă, bărbatul a mărturisit că în zona podului există niște energii malefice, care l-ar fi determinat să-și ucidă copilul.

2

Locuri misterioase din Canada - Lacul Angikuni

locuri misterioase Lacul Angikuni
Foto: Mysterious Facts

Cum este posibil ca un întreg sat să dispară fără urmă? În 1930, un vânător pe nume Joe Labelle a pornit în călătorie spre un sat inuit situat în apropierea Lacului Angikuni.

Când a ajuns acolo, Labelle a constatat cu stupoare că în sat nu se afla nici un om și că întreaga așezare era părăsită. În mod straniu, în multe locuințe mâncarea fusese lăsată pe foc, armele localnicilor erau încărcate și hainele întinse la uscat.

Cu toate acestea, niciunul dintre cei 30 de locuitori nu era de găsit. Labelle a alertat poliția imediat. Degeaba, pentru că nici polițiștii nu au reușit să găsească vreun localnic.

Oamenii legii nu au putut să explice nici de ce oamenii au lăsat totul în urmă. Singura descoperire pe care au făcut-o nu a ajutat deloc la elucidarea enigmei.

Câinii celor dispăruți au fost descoperiți înghețați, după ce muriseră de foame, deși în sat exista hrană destulă. În ciuda numeroaselor încercări de a afla soarta celor 30 de dispăruți, nici până astăzi nu se știe unde se află ei și dacă au părăsit satul de bunăvoie sau nu.

3

Locuri misterioase din Columbia - Hotel del Salto


Cascada Tequenmada are 132 de metri și atrage mii de turiști în fiecare an. Mulți se adună în apropierea ei pentru a admira peisajul fabulos, situat la doar 30 de kilometri de capitala Columbiei, Bogota.

Situat chiar în apropierea cascadei, pe marginea unei stânci, Hotel del Salto era, până nu demult, locul de cazare ideal. Încă de la deschidere, în 1928, pragul Hotel del Salto a fost călcat de zeci de mii de turiști veniți să admire cascada.

Din păcate, de-a lungul timpului, apele râului Bogota au devenit tot mai poluate, iar interesul turiștilor pentru zonă a scăzut dramatic. Astfel că, la începutul anilor ’90, hotelul s-a închis, iar de atunci zace abandonat.

În schimb, locul a devenit locul preferat al sinucigașilor, căpătând o faimă sinistră. Așa a ajuns Hotel del Salto să fie considerat un loc malefic, iar mulți localnici susțin că ar fi bântuit.

4

Locuri misterioase din Noua Zeelandă - Sferele Moeraki

Mai multe roci de formă sferică, unele cu o circumferință de aproape 3 metri, sunt împrăștiate pe plaja Koekohe, de pe coasta Noii Zeelande.

Oamenii de știință cred că bizarele sfere sunt naturale și că s-au format acum 56 de milioane de an, în Paleocen, prin sedimentare. Cele mai mari dintre ele au niște irizații lucioase, din cuarț și dolomit, care le conferă un aspect neobișnuit.

Deși cei mai mulți susțin că sferele s-au creat pe cale naturală, nu putem să nu remarcăm asemănarea lor izbitoare cu alte sfere asemănătoare, descoperite în alte colțuri ale lumii: sfera uriașă descoperită în Bosnia sau cele din Costa Rica.

5

Locuri misterioase din Chile - Humberstone și La Noria

locuri misterioase Humberstone La Noria
Foto: Jack Wilder

În 1872, locuitorii din aceste două orașe din deșertul chilian trăiau de pe urma minelor de salpetru, iar locuri de muncă existau din abundență. Din păcate, totul s-a prăbușit din cauza marii crize economice din anii ’30, iar minele au fost abandonate.

În anii ’60, cele două orașe nu mai aveau nici un locuitor. În timp, așezările abandonate au căpătat o faimă sinistră și puțini sunt cei care se aventurează să le viziteze.

Printre localnicii din orașele învecinate se zvonește că, seara, Humberstone și La Noria sunt bântuite de spiritele celor care au pierit într-o sărăcie de nedescris și care refuză să părăsească locul chiar și după moarte.

Cei care au îndrăznit să calce pe teritoriul bântuit povestesc că uneori pot fi auzite voci, fluierături și glasuri de copii chiar și în timpul zilei.

Desigur, cel mai probabil este vorba despre o legendă transmisă din generație în generație, amplificată și de faptul că majoritatea mormintelor din Humberstone și La Noria sunt acum descoperite, iar trupurile celor decedați sunt expuse.


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Alte articole interesante

Lasă un comentariu