Un tâmplar face furori cu mobila lui spartă și deformată, dar perfect funcțională

Mobilierul deformat sau crăpat nu este nici pe departe ceva de dorit, cu excepția cazului în care este conceput astfel din faza de proiect, și tocmai asta face ca piesele lui Henk Verhoeff să fie atât de speciale.

Originar din Auckland, Noua Zeelandă, tâmplarul (pensionat) a stârnit senzație încă de a doua zi după ce fiica lui a început să încarce pe Facebook imagini cu uimitoarele piese de mobilier din lemn.

Foto: Henk Verhoeff / Facebook

La prima vedere, imaginile par modificate digital pentru a crea iluzia de fisuri sau distorsiuni, dar reflectă realitatea – piesele sunt proiectate și executate manual exact în acest mod.

Și ceea ce face ca opera lui Verhoeff să fie și mai ieșită din comun este faptul că fiecare piesă de mobilier este funcțională, în pofida aparentelor defecte; toate sertarele și ușile se deschid și se închid normal.

Și, în pofida spațiului redus, mii de oameni și-au manifestat dorința să cumpere măcar una dintre minunile din lemn ale lui Henk Verhoeff.

„Aș descrie stilul mobilierului meu ca fiind rupt și ciudat. Îmi place să fac mobilă bizară, ceva ce nu vezi într-un magazin. E greu să spun cât timp îmi ia fiecare piesă. Poate fi vorba de 80-100 de ore”, a declarat Verhoeff recent pentru Bored Panda.

Foto: Henk Verhoeff / Facebook

Obținerea unghiurilor potrivite pentru a crea efectul vizual dorit și asigurarea funcționalității mobilierului este o sarcină dificilă, iar Verhoeff recunoaște că uneori trebuie să ia totul de la capăt din cauza unei greșeli trecute cu vederea.

Spre disperarea miilor de doritori, Henk Verhoeff spune că, deocamdată, mobilierul de basm nu este de vânzare. A creat obiectele „din dragoste pură”, dar nu respinge posibilitatea de a le vinde după ce se va plictisi de ele.

„Am început să le creez din dragostea pură, fără intenția de a le vinde. Dar când voi rămâne fără spațiu, voi organiza o licitație pe eBay. Totul este de vânzare… cu excepția soției mele”, a glumit tâmplarul.

Foto: Henk Verhoeff / Facebook

Recent, fiica lui Verhoeff, a înființat o pagină Facebook pentru creațiile din lemn, iar fotografiile cu mobilierul deformat și crăpat au devenit virale aproape instantaneu. Răspunsul publicului a fost atât de încurajator, încât Henk s-a declarat copleșit.

Foto: Henk Verhoeff / Facebook

Foto: Henk Verhoeff / Facebook

„Am fost absolut impresionat de cum s-a răspândit totul după o singură postare a fiicei mele. Nu m-aș fi așteptat niciodată la așa ceva”, a spus el.

Foto: Henk Verhoeff / Facebook


Distribuie:

Citește în continuare

Abonează-te gratuit la newsletter și vei primi în fiecare dimineață pe email cele mai interesante articole, filme și recomandări.
Fii fără grijă, nu facem spam.
 • Ionuț Anghel spune:

  Eu as zice ca e doar o căutare de nișă într-o lume plina de Ikea, Jisk, Kika etc.

  E ca și cum as baga apocalipsa în viata mea, calamitatile naturale sau cadrele din fimele de groaza. O porcărie.

  Singurul lucru de apreciat este măiestria pe care trebuie sa o ai ca să poți realiza asa ceva.

  În rest, e un kitsch pentru snobi.

 • Cat snobism sa pui asa niste orori in casa!

 • >