Etruscii — Lucy Shipley
Lucy Shipley parcurge istoria etruscilor aducând în discuție cele mai noi dovezi arheologice, pictând o imagine reînsuflețită a acestui popor.
Facem un periplu prin librăriile din România și alegem cele mai interesante cărți din marile domenii ale cunoașterii – de la istorie, știință și tehnologie, la dezvoltare personală, biografii și enciclopedii.
Lucy Shipley parcurge istoria etruscilor aducând în discuție cele mai noi dovezi arheologice, pictând o imagine reînsuflețită a acestui popor.
În această carte, istoricul religiilor Odon Vallet încearcă să regăsească moștenirea credințelor animiste în religiile actuale.
„Pecetluite în istorie” este un autentic omagiu adus genului epistolar, oferind cele mai faimoase scrisori care au marcat istoria lumii și viața intimă a unor personaje ilustre.
Cartea spune incredibila poveste de viață a adolescentei care a căzut din avion la 17 ani, după care a supraviețuit 11 zile în junglă.
„Cosmos” este una dintre cele mai bine vândute cărți dedicate științei din toate timpurile, retrasând miliarde de ani de evoluție cosmică
Unde se sfârșește normalitatea acceptată de societate și unde începe cu adevărat nebunia? „Testul psihopatului” conține răspunsuri la aceste întrebări și clarifică multe alte nedumeriri despre tenebrele minții umane.
În aprilie 1982, Wade Davis a plecat în Haiti pentru a investiga două cazuri documentate de zombi – persoane care au reapărut în societatea haitiană la câțiva ani după ce au fost declarate oficial moarte și au fost îngropate.
„Crimele din Rue Morgue și alte povestiri” cuprinde cele mai cunoscute nuvele și povestiri ale lui Edgar Allan Poe, unul dintre cei mai provocatori scriitori ai secolului al XIX-lea.
Înțelegerea acestei istorii este fundamentală pentru cei preocupați de propriul lor regim alimentar, care caută să mănânce sănătos și bine.
Bogăția, puterea și intriga își dau mâna în această expunere despre Illuminati, istoria lor, legăturile cu persoane influente și locul lor în societatea modernă.
Prin „Povestea vieții mele”, magistralul Benjamin Franklin ne introduce în lumea Americii coloniale de secol XVIII, servindu-ne o serie de lecții de viață prețioase.
„Cartea banilor” nu este doar o prezentare plină de informații despre conceptul de bani, ci și o analiză fascinantă și amuzantă a naturii omenirii și a mecanismelor minții.