Cartea foametei — Larisa Turea

S-a scris mult despre foametea din 1932–1933 din Ucraina, dar câtă lume știe că a mai fost o foamete, la fel de cruntă, în Moldova, care a ucis peste 200 000 de oameni?

Barbarii. Civilizații dispărute — Peter Bogucki

Grecia și Roma nu s-au dezvoltat izolat. În jurul lor existau comunități care aveau culturi radical diferite, despre care puțini dintre noi mai știu astăzi ceva. Peter Bogucki scoate la lumină în mod strălucit poveștile acestor oameni aproape uitați.

Simbolul pierdut — Dan Brown

În acest roman care te ține cu sufletul la gură, Robert Langdon, personajul principal din „Codul lui Da Vinci”, pătrunde în lumea secretelor masonice din capitala SUA, Washington, DC.

OZN-uri deasupra României — Dan D. Fărcaș

Deși nu sunt atât de celebre precum incidentul de la Roswell, fenomenele de tip OZN nu au ocolit nici țara noastră. În acest volum, scriitorul Dan D. Fărcaș prezintă cele mai importante observații și întâlniri de tip OZN din România, începând cu secolul XVI și până în prezent.

Soldații de teracotă — Maurice Cotterell

În această carte, autorul descifrează mesajul secret lăsat posterității de împăratul chinez Qin Shi Huang prin intermediul soldaților de teracotă, un mesaj care dezvăluie adevărata natură a vieții.

Minunata lume nouă — Aldous Huxley

„Minunata lume nouă” este un roman distopic despre un stat mondial futurist, populat cu oameni modificați genetic și cu o ierarhie socială bazată pe informații.