Un studiu recent susţine că 245.000 de supravieţuitori ai Holocaustului sunt încă în viaţă

Un studiu demografic recent a arătat că există aproximativ 245.000 de supraviețuitori ai Holocaustului care mai trăiesc în lume, la aproape 80 de ani de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial.

Studiul, publicat de Claims Conference, un grup de organizații evreiești, a precizat că 119.300 de supraviețuitori locuiesc în Israel, în timp ce 38.400 trăiesc în Statele Unite și 21.900 în Franța. Raportul a subliniat importanța furnizării de îngrijire și servicii pentru acești supraviețuitori, care au o vârstă medie de 86 de ani.

Potrivit lui Gideon Taylor, președintele Claims Conference, supraviețuitorii ajung într-o etapă a vieții lor în care nevoia lor de asistență este din ce în ce mai mare și, prin urmare, este esențial să se acorde o atenție sporită bunăstării lor.

Studiul, intitulat „Raport demografic mondial privind supraviețuitorii evrei ai Holocaustului”, a fost creat prin încrucișarea diferitelor baze de date, în special a celor legate de programele de despăgubire și asistență pentru supraviețuitori gestionate de Conferința pentru revendicări.

Organizația a fost înființată pentru a-i ajuta pe supraviețuitori să primească despăgubiri în urma unui acord încheiat în septembrie 1952 între Germania de Vest și Israel.

În cadrul acestui acord, Germania de Vest a fost de acord să plătească peste trei miliarde de mărci la momentul respectiv, simbolizând recunoașterea suferințelor și pierderilor suferite de victimele persecuțiilor naziste.

De atunci, guvernul german a plătit peste 90 de miliarde de dolari pentru a răspunde durerii și pierderilor suferite de supraviețuitorii Holocaustului. Plățile continue sunt acordate celor care au fost ținuți în lagăre de concentrare, în timp ce compensații unice sunt acordate celor care au scăpat de regimul nazist.

Studiul a evidențiat, de asemenea, vulnerabilitatea copiilor în timpul Holocaustului, care au avut „cele mai mici șanse de supraviețuire” din cauza persecuției și a ascunderii cu care s-au confruntat.

Prin urmare, este imperios necesar să se ofere sprijin supraviețuitorilor rămași și să se asigure că poveștile lor sunt păstrate pentru generațiile viitoare.

Ți-a plăcut articolul? Dă-l mai departe!

Test de Cultură Generală #11 - Sex (20 de Întrebări)

Urmărește-ne pe Facebook

Zilnic, episoade noi din serialul Astăzi în istorie, plus curiozități fascinante din toate domeniile!

Lasă un comentariu