O cercetare semnificativă a descoperit motivul care stă la baza obezității

Conform unui studiu recent, fructoza, un tip de zahăr care se găsește în mod obișnuit în fructe și îndulcitori, a fost identificată ca fiind cauza principală a obezității. În ciuda faptului că nu este cel mai mare contribuitor de calorii, s-a constatat că fructoza declanșează pofta de alimente grase, ceea ce duce la supraalimentație.

Dr. Richard Johnson, conducătorul studiului de la Universitatea din Colorado, sugerează că reducerea consumului de zahăr și carbohidrați este cea mai eficientă modalitate de a pierde în greutate.

Cercetarea propune că diferitele ipoteze privind cauza principală a obezității sunt toate corecte și pot fi explicate prin ipoteza supraviețuirii fructozei.

Fructoza, atunci când este metabolizată în organism, creează o stare de energie scăzută prin reducerea unui compus numit ATP, care stimulează foamea și îndeamnă organismul să caute mai mult combustibil. Această teorie unifică diferite opinii privind cauzele obezității, cum ar fi consumul de grăsimi versus consumul de carbohidrați.

Fructoza imită o stare de energie scăzută prin obstrucționarea utilizării de către organism a grăsimilor stocate. În timp ce acest proces este avantajos pentru animalele care se pregătesc pentru hibernare, el duce la excese nesănătoase la om.

Cercetătorii subliniază că sunt necesare investigații suplimentare pentru a înțelege pe deplin mecanismul, deoarece majoritatea studiilor au fost efectuate pe animale. Cu toate acestea, aceste descoperiri reprezintă un pas important în abordarea crizei obezității. Studiul a fost publicat în revista Obesity.

Ți-a plăcut articolul? Dă-l mai departe!

Test de Cultură Generală #11 - Sex (20 de Întrebări)

Urmărește-ne pe Facebook

Zilnic, episoade noi din serialul Astăzi în istorie, plus curiozități fascinante din toate domeniile!

Lasă un comentariu