Un porumbel a declanșat camera poliției din Germania, zburând peste limita de viteză

În luna mai 2019, un porumbel declanșat o cameră video automată a poliției din Germania fiindcă zbura mai repede decât prevedea legea.

Pasărea grăbită a fost fotografiată în timp ce zbura pe o stradă din Bocholt, în vestul Germaniei, atingând viteza de 45 de kilometri pe oră într-o zonă cu restricții de 30 de kilometri pe oră.

Lipsă totală de respect față de siguranța traficului. Porumbelul a fost surprins zburând cu 12 kilometri la oră peste limita legală. Foto: Administrația Bocholter/Facebook

O cameră mobilă a fost declanșată automat atunci când pasărea a zburat pe lângă ea. Autoritățile locale au publicat imaginea la începutul lunii mai 2019, o fotografie care înfățișa un porumbel în zbor, potrivit MSN.

Imaginea a încântat publicul și a fost larg distribuită. Dacă ar fi fost vorba de un autovehicul, șoferul ar fi primit o amendă de 25 de euro pentru depășirea limitei de viteză.

Se pare că incidentul s-a petrecut în luna februarie a acestui an, însă a durat mai multe luni pentru ca fotografia să fie evaluată și făcută publică.

Pe pagina de Facebook a orașului, autoritățile au declarat că, deși uneori se acordă o toleranță de 3 kilometri pe oră, porumbelul avea 12 kilometri peste limita legală.

Direcția de zbor a păsării indica faptul că „era pe punctul să intre în coliziune cu vehiculele și cu pietonii.” „Totuși, administrația orașului nu vrea să lanseze o investigație privind eventualii martori”, se arată în declarația ironică a autorităților.

De fapt, porumbeii pot zbura cu o viteză mult mai mare decât cel în cauză, care probabil că făcea „o plimbare”.

Potrivit Pigeon Control Resource Centre,  aceste păsări pot zbura cu o viteză medie de până la 124 de kilometri pe oră și au existat cazuri care au ajuns la 148 de kilometri pe oră.

Pot acoperi distanța uimitoare de 960 – 1120 de kilometri într-o singură zi. Cel mai lung zbor documentat al unui porumbel a avut loc în secolul XIX, a durat 55 de zile și a acoperit distanța de 11.260 de kilometri, între două puncte din Anglia și Africa.

De asemenea, porumbeii au abilitatea de a ajunge la altitudini de peste 1.800 de metri.


În continuare, citește despre porumbelul care a fost prins cărând 178 de pastile de ecstasy, apoi vezi cum arată Armando, porumbelul superstar care a costat 1.25 milioane de euro.


Distribuie:

Citește în continuare

Abonează-te gratuit la newsletter și vei primi în fiecare dimineață pe email cele mai interesante articole, filme și recomandări.
Fii fără grijă, nu facem spam.
>