7 secte și triburi de canibali care încă practică ritualuri îngrozitoare

Cu siguranță ai auzit povești legate de triburi de canibali. În Occident, orice știre despre acte de canibalism stârnește groaza și această practică este pedepsită legal în multe state.

Nici în România nu există relatări media care să înfățișeze canibalismul într-o lumină pozitivă. Acest subiect este de obicei rezervat pentru umorul negru și poveștile de groază.

Însă canibalismul încă „trăiește” în unele părți ale lumii și, cu siguranță, nu este un lucru despre care să faci glume. Sectele și triburile de canibali prezentate în acest articol au dat naștere unor povești îngrozitoare.

1. În peșterile din Insulele Fiji se ascund triburi de canibali

triburi de canibali
Foto: Pinterest

Iată primul exemplu de pe lista noastră cu triburi de canibali și acte de canibalism. Fiji erau cândva cunoscute drept „insulele canibalilor”, deoarece aici consumul de carne de om era un fenomen la ordinea zilei.

Însă, începând cu secolul XIX, aici se mai află un singur grup ce practică ocazional canibalismul și care trăiește în zona peșterilor Naihehe.

2. Canibalii din Papua Noua Guinee

triburi de canibali
Foto: Pinterest

În Noua Guinee de Vest, unde se află fluviul Ndeiram Kabur, cei aproape 4.000 de membri ai tribului Korowai consumă carne de om la ocazii speciale, și anume atunci când se săvârșește un act de răzbunare.

Ei cred că un khakhua („vraci”) ucide membrii tribului dintr-un motiv necunoscut, așa că trebuie să consume trupul victimei pentru a o răzbuna. Un astfel de caz a fost și cel al miliardarului Michael Rockefeller, care a fost mâncat de papuași la jumătatea anilor ’60.

Articolul continuă mai jos

Abonează-te gratuit la newsletter și vei primi zilnic pe email cele mai interesante articole, filme și recomandări!

Click pentru abonare ▸

Fii fără grijă, nu facem spam.

Aici poți citi cum s-a desfășurat oribila sa poveste.

3. Canibalii de pe fluviul Gange (India)

triburi de canibali
Foto: Pinterest

Călugării asceți din secta Aghori cred că pot să devină mai iluminați spiritual mâncând carnea celor decedați. Astăzi mai sunt puțini Aghori, însă cândva mii de oameni duceau acest mod de viață.

Ritualul Aghori include ingerarea lichidelor din vase făcute din cranii de om, în timp ce membrii sectei își acoperă corpurile cu cenușa rezultată la incinerarea decedaților.

Totuși, asceții Aghori consumă numai cadavre și nu ucid niciodată oameni pentru a-i mânca.

4. Canibalii din Congo

triburi de canibali
Foto: Pinterest

Potrivit afirmațiilor lui Sinafasi Makelo, care reprezenta pigmeii Mbuti în cadrul unei reuniuni ONU din 2003, la scurt timp după Al Doilea Război Congolez, rebelii congolezi din provincia Ituri au recurs la canibalism. Victimele: pigmeii Mbuti.

5. Canibalismul în vreme de război, în Liberia

triburi de canibali
Foto: Pinterest

La scurt timp după Primul Război Civil Liberian, membrii organizației Medici Fără Frontiere au raportat cazuri de canibalism petrecute în acea zonă răvășită de conflict.

Sperând că Amnesty International va investiga mai departe, doctorii au trimis dovezile, însă informațiile nu au fost făcute publice.

Pierre Sane, secretar general al Amnesty International la acea vreme, declara: „Ceea ce fac cu cadavrele după ce încalcă drepturile omului nu face parte din preocupările noastre”.

Problema este încă controversată și mulți susțin că probele au fost mușamalizate.

6. Acte de canibalism în Cambodgia

triburi de canibali
Foto: Pinterest

În timpul rebeliunii Khmerilor Roșii, din anii ’70, se pare că trupele cambodgiene au mâncat ficat și inimi ale soldaților Khmerilor Roșii, după ce i-au ucis.

Uneori, duceau carnea astfel obținută acasă, ca să fie gătită pentru cină. Alteori, o consumau pe câmpul de luptă.

7. Nuku Heva, Polinezia Franceză

triburi de canibali
Foto: Pinterest

Pe această insulă încă mai există triburi de canibali. Nuku Heva este o insulă incredibil de frumoasă, însă unui turist pe nume Stefan Ramin și prietenei sale li s-a întâmplat ceva desprins din filmele de groază.

Stefan a luat parte la o vânătoare tradițională de capre, alături de ghidul turistic, și a dispărut la puțin timp după aceea. Când ghidul s-a întors la prietena lui Stefan, aparent ca să o informeze despre incident, a legat-o de un copac.

Femeia a reușit să scape, însă rămășițele prietenului ei au fost găsite lângă un foc de tabără care aparținea unui trib de canibali. Nu se știe dacă ghidul făcea parte din acest trib, însă există motive să credem că între ei exista o legătură.

Canibalii din Germania

triburi de canibali
Foto: Pinterest

Nu trebuie să fii membru al unor triburi de canibali exotice pentru a consuma carne de om. Germanul Armin Meiwes a susținut că avea fantezii despre uciderea și consumarea unei ființe umane.

El a intrat pe un grup de discuții de pe internet și a pus un anunț grotesc, în speranța că va găsi un voluntar. În mod uimitor, l-a găsit pe Bernd Brandes, în vârstă de 43 de ani.

Armin a filmat întâlnirea, în cadrul căreia cei doi au mâncat organele genitale ale lui Brandes, înainte ca Meiwes să-l înjunghie în piept cu un cuțit.

A fost prins de poliție și, cum canibalismul nu este o infracțiune în Germania, Meiwes a fosta acuzat doar de crimă. Aici poți citi mai multe despre acest caz.

Este greu de crezut că un lucru atât de îngrozitor precum canibalismul a existat vreodată, și mai ales că acte de canibalism încă au loc în lumea de azi…


Distribuie articolul:

Citește în continuare

Lasă un comentariu