Povestea lui Bernd Brandes, omul care s-a oferit să fie mâncat de un canibal

În anul 2001, germanul Armin Meiwes, depanator de calculatoare, a plasat un anunț pe site-ul „Cafeneaua canibalilor”. Căuta un „tânăr solid, care dorește să fie mâncat”. Împotriva tuturor așteptărilor, Bernd Brandes a răspuns afirmativ acestei solicitări sinistre.

Ceea ce a urmat avea să-i transforme pe Meiwes și Brandes în protagoniștii celui mai bizar caz de canibalism din lume.

armin meiwes - bernd brandes (2)
Canibalul Armin Meiwes. Foto: Vice

Pentru cei mai mulți care-l cunoșteau și special pentru vecinii săi, Armin Meiwes era tipul perfect prietenos. Le tundea gazonul, se oferea să repare mașinile cunoscuților și chiar organiza mese festive la el acasă.

Însă, sub această mască jovială și amabilă se ascundea un individ profund tulburat, un om care poftea… carne de om.

„Întotdeauna am avut această fantezie. În cele din urmă, mi-am îndeplinit-o”, a declarat Meiwes în timpul procesului.

Totul a început în luna martie a anului 2001

Meiwes, care a recunoscut că era obsedat de canibalism încă din copilărie, a postat un anunț într-un forum pe un site intitulat „Cafeneaua canibalilor”, un blog pentru oameni cu porniri canibale.

Anunțul lui Meiwes avea următorul conținut:

„Caut un bărbat solid, în vârstă de 18-25 de ani, care dorește să fie tranșat și apoi mâncat.”

Meiwes a primit încă de la un început multe mesaje de răspuns, dar în final toți au refuzat să dea curs propunerii. În cele din urmă, Armin Meiwes a primit un mesaj de la Bernd Jurgen Armando Brandes, un inginer din Berlin.

S-a dovedit că Brandes își dorea la fel de mult să fie mâncat precum își dorea Meiwes să mănânce pe cineva.

Bernd Brandes și Armin Meiwes, cuplul perfect

Pe 9 martie, cei doi s-au întâlnit acasă la Armin Meiwes, în orășelul Rotenburg. Bernd Brandes a început „distracția” înghițind 20 de somnifere și o jumătate de sticlă de tărie.

Apoi, s-a întins în cada lui Meiwes, în timp ce acesta instala o cameră video, pentru a înregistra momentul. Meiwes a început prin amputarea unei bucăți dintr-un picior al victimei sale, pe care a prăjit-o în tigaie, cu mirodenii.

armin meiwes - bernd brandes
Bernd Brandes. Foto: Independent.co.uk

Din neatenție, a ars „preparatul”, așa că l-a servit câinelui său. Brandes și-ar fi dorit și el să ia parte la ospățul canibal, însă a reușit să guste o singură dată din propria carne, înainte de a leșina din cauza hemoragiei.

După ce i-a făcut o baie lui Bernd Brandes, Meiwes a început să citească o carte despre Star Trek, verificându-și „prietenul” din 15 în 15 minute, în timp ce acesta se zbătea între viață și moarte.

După baie, Brandes a leșinat din cauza hemoragiei. După o perioadă de ezitare și rostirea unei rugăciuni, Meiwes i-a dat lovitura de grație cu un cuțit.

Agățat într-un cârlig de măcelărie

bernd brandes - armin meiwes - anunt
Anunțul lui Meiwes, publicat într-o engleză aproximativă: „Caut un tânăr între 18 și 25 de ani. Dacă ai un corp normal, te măcelăresc și te mănânc.” Foto: Reuters

Apoi, l-a agățat pe Brandes într-un cârlig de carne. Chinul a durat patru ore și totul a fost înregistrat pe video.

În următoarele zece luni, Meiwes l-a mâncat pe Brandes, al cărui corp l-a depozitat în congelator, ascuns în spatele unor cutii de pizza. Autoritățile au afirmat că Meiwes a mâncat 20 de kilograme din carnea lui Brandes.

În decembrie 2001, Meiwes a fost, în sfârșit, arestat. Un student văzuse un nou anunț online publicat de Meiwes, precum și câteva detalii privind crima pe care o comisese.

A sunat la poliție, care a organizat o percheziție în apartamentul lui Meiwes, descoperind rămășițele lui Bernd Brandes și caseta video. Meiwes a recunoscut crima și actele de canibalism, afirmând că a făcut totul din plăcere, dar a adăugat că regretă faptele pe care le-a comis.

La acea vreme, plănuia și să scrie o carte prin care să descurajeze pe oricine ar fi fost interesat de așa ceva să îi calce pe urme. În 2004, Armin Meiwes a fost condamnat pentru omor deosebit de grav, dar în 2005 procesul său a fost rejudecat.

Instanța a considerat că încadrarea faptei nu corespundea gravității crimei. În 2006, a fost condamnat la închisoarea pe viață. Între timp, Armin Meiwes a devenit vegetarian.


Acum, că ai descoperit acest incredibil exemplu de „canibalism prin voluntariat”, descoperă și 5 cazuri de canibalism din istorie.

Ca să știi mai mult, citește „Ultimul canibal. Jurnal de antropolog”

Hanna Bota a petrecut o luna în mijlocul băștinașilor din Arhipelagul Vanuatu. Ca antropolog, știe că trebuie să te asimilezi unei lumi necunoscute pentru a o cunoaște mai bine pe a ta. A trăit alături de nepoții canibalilor, în colibe din bambus și frunze, a aplaudat cântecele și dansurile lor, a locuit singură printre ei, fără a avea în preajmă oameni albi, și a legat prietenii pe viață. I-au fost dezvăluite rituri și practici ceremoniale, obiecte-tabu, pietre sfinte pentru închinare, legende sau pur și simplu povești de viață. În final, a avut o revelație: deși a dispărut și ultimul canibal din Pacificul de Sud, adesea îl vom regăsi în bătrâna lume „civilizată”.

„Ultimul canibal. Jurnal de antropolog” se găsește cu reducere pe Cărturești sau pe Elefant.


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

3 comentarii la „Povestea lui Bernd Brandes, omul care s-a oferit să fie mâncat de un canibal”

Lasă un comentariu