7 lucruri care par total nebunești, dar sunt absolut adevărate

Uneori, granița dintre absurd și realitate este foarte, foarte subțire. Evenimente care par rodul unei imaginații bogate sunt, de fapt, istorie.

Fie că este vorba de momente din trecut sau de curiozități ale naturii, aceste lucruri se adaugă pe lunga listă de confirmări că trăim într-o lume surprinzătoare. Pentru a ilustra acest lucru, iată o selecție de lucruri care par inventate, dar sunt cât se poate de adevărate și ușor verificabile.

1

Saddam Hussein a scris un roman de dragoste

Carte Saddam Hussein
Foto: Messy Nessy Chic

Saddam Hussein, cel de-al cincilea președinte al Irakului, a fost un personaj temut și detestat. Latura despotică a liderului irakian este binecunoscută, însă puțini știu că Saddam avea și o latură mai sensibilă.

Spre uimirea tuturor, Saddam Hussein a fost autorul unui roman de dragoste, care a devenit bestseller. Denumită „Zabibah și Regele”, cartea a fost publicată inițial sub autor anonim.

Spune povestea de dragoste dintre un monarh puternic și o fată simplă, pe nume Zabibah. Volumul a fost bestseller în Irak, unde s-a vândut în peste un milion de exemplare.

2

Ce înțelegeau romanii prin „Kinder cu surprize”

Mancare romani
Foto: Kids Konnect

Romanii cei mai bogați nu se sfiau să-și arate opulența. Desigur, primul lucru la îndemână erau mesele îmbelșugate, de la care nu lipsea nimic. Totuși, unii dintre ei duceau excesele la rang de artă.

Spre exemplu, la anumite ocazii, romanii își puneau sclavii să pregătească un fel de mâncare absolut nebunesc. Mâncarea consta într-o vacă umplută cu un porc, la rândul lui umplut cu o gâscă umplută cu rață umplută cu o găină, toate gătite împreună.

3

În Berna există statuia unui bărbat care înghite copii. Nimeni nu știe de ce

Mancator de copii
Foto: Wikimedia

În centrul orașul elvețian Berna se află o fântână sinistră, în mijlocul căreia se găsește o statuie ce înfățișează un om care înghite copii. Grotesca operă de artă a fost realizată în 1546, dar istoria ei este neclară.

Unii cred că este o metaforă a antisemitismului. Alții cred că bărbatul este reprezentarea lui Cronos, liderul primei generații de titani din mitologia greacă (Cronos era timpul). Oricum ar fi, statuia din Berna le dă fiori celor care trec pe lângă ea.

4

Un fenomen bizar - Nașterea în sicriu

Nastere sicriu
Foto: Captură Youtube

Nașterea în sicriu este un fenomen foarte rar, dar care se întâmplă. Atunci când o femeie însărcinată moare, iar cadavrul produce o cantitate mare de gaze, fătul poate fi expulzat din uter.

Astfel de cazuri au fost raportate încă din secolul XVI.

5

O megacolonie de furnici se întinde pe trei continente

Megacolonie furnici
Foto: Bilfinger

Furnicile sunt niște insecte spectaculoase, nu doar prin prisma organizării și loialității de care dau dovadă. Până nu demult, oamenii de știință credeau că furnicile argentiniene (Linepithema humile) trăiesc în trei colonii de mari dimensiuni: în Europa, SUA și Japonia.

Recent, însă, au descoperit că aceste trei colonii nu sunt separate, iar furnicile care trăiesc în ele fac parte dintr-o singură familie. Potrivit biologilor, extinderea enormă a acestei populații este rivalizată doar de cea a speciei umane.

6

Cea mai mare rozătoare din lume cântărește 91 de kilograme

Capibara
Foto: Andrea Chemical Blog, Animalspot

Originar din America de Sud, capibara este o rudă apropiată a porcușorilor de Guineea. Dar, spre deosebire de ei, capibara au proporții uriașe. Un adult poate ajunge la lungimea de 134 de centimetri și la înălțimea de 62 de centimetri.

În general, un capibara are între 35 și 66 de kilograme. Recordul este deținut de o femelă din Brazilia, care a ajuns să cântărească 91 de kilograme.

7

Cea mai mică insectă din lume este invizibilă pentru oameni

Insecta minuscula
Foto: Photography on the Net

Viespile din această specie originară din Costa Rica sunt atât de mici, încât nu pot fi văzute cu ochiul liber. Insectele, care face parte din familia Mymaridae, au doar 0.5-1 milimetri.

Cel mai mic exemplar descoperit vreodată avea 0.13 milimetri, mai mic decât o amibă unicelulară.


Distribuie:

Citește în continuare

Abonează-te gratuit la newsletter și vei primi în fiecare dimineață pe email cele mai interesante articole, filme și recomandări.
Fii fără grijă, nu facem spam.
>