fbpx

7 lucruri care par total nebunești, dar sunt absolut adevărate

Uneori, granița dintre absurd și realitate este foarte, foarte subțire. Lucruri care par rodul unei imaginații prea bogate sunt, de fapt, total adevărate.

Fie că este vorba de evenimente din istorie sau de curiozități ale naturii, aceste lucruri confirmă încă o dată că trăim într-o lume surprinzătoare. Pentru a demonstra asta, am făcut o selecție cu câteva lucruri care par inventate, dar sunt 100% adevărate.

1. Saddam Hussein a scris un roman de dragoste

Carte Saddam Hussein
Foto: messynessychic.com

Dictatorul Saddam Hussein, cel de-al cincilea președinte al Irakului, a fost un personaj temut și detestat. Latura despotică a liderului irakian este binecunoscută, însă puțini cunosc și latura sa sensibilă.

Spre uimirea tuturor, Saddam Hussein a fost autorul unui… roman de dragoste, care a devenit bestseller. Dnumită „Zabibah și Regele”, cartea a fost publicată inițial sub autor anonim.

Ea spune povestea de dragoste dintre un monarh puternic și o fată simplă, pe nume Zabibah. Volumul a fost best-seller în Irak, unde s-a vândut în peste un milion de exemplare.

2. Kinder cu surprize, varianta romană

Mancare romani
Foto: kidskonnect.com

Romanii cei mai bogați nu se sfiau să-și arate opulența. Desigur, primul lucru la îndemână erau mesele îmbelșugate, de la care nu lipsea nimic. Totuși, unii dintre ei duceau excesele la rang de artă.

Spre exemplu, la anumite ocazii, romanii își puneau sclavii să pregătească un fel de mâncare absolut nebunesc. Mâncarea consta într-o vacă umplută cu un porc, la rândul lui umplut cu o gâscă, umplută cu o găină, toate gătite împreună. O masă cam grea, nu?

3. În Berna există statuia unui bărbat care înghite copii. Nimeni nu știe de ce

Mancator de copii
Foto: wikimedia.org

În centrul orașul elvețian Berna se află o fântână sinistră. În mijlocul ei, se află o statuie ce înfățișează un om care înghite copii. Grotesca operă de artă a fost realizată în 1546, dar nimeni nu știe de ce.

Unii cred că este o metaforă a antisemitismului. Alții cred că bărbatul este reprezentarea lui Cronos, titanul din mitologia greacă. Oricum ar fi, statuia din Berna le dă fiori turiștilor.

4. Un fenomen bizar – nașterea în sicriu

Nastere sicriu
Foto: captură youtube.com

Da, știm, sună grotesc. Este un fenomen foarte rar, dar care se întâmplă. Atunci când o femeie însărcinată moare, iar cadavrul produce o cantitate mare de gaze, fetusul poate fi expulzat din uter.

Astfel de cazuri au fost raportate încă din secolul al XVI-lea.

5. O mega-colonie de furnici se întinde pe trei continente

Megacolonie furnici
Foto: bilfinger.com

Furnicile sunt niște insecte absolut spectaculoase, nu doar prin prisma organizării și loialității. de care dau dovadă Până nu demult, oamenii de știință credeau că furnicile argentiniene (Linepithema humile) trăiesc în trei colonii de mari dimensiuni: în Europa, SUA și Japonia.

Recent, însă, cercetătorii au descoperit că aceste trei colonii nu sunt separate, iar furnicile care trăiesc în ele fac parte dintr-o singură familie. Potrivit experților, extinderea enormă a acestei populații este rivalizată doar de cea a speciei umane.

6. Cea mai mare rozătoare din lume cântărește 91 de kilograme

Capibara
Foto: andreachemicalblog.blogspot.ro, animalspot.net

Originar din America de Sud, capibara este o rudă apropiată a porcușorilor de Guineea. Dar, spre deosebire de ei, capibara au proporții uriașe. Un adult poate ajunge la lungimea de 134 de centimetri și la înălțimea de 62 de centimetri!

În general, un capibara are între 35 și 66 de kilograme. Recordul este deținut de o femelă din Brazilia, care a ajuns să cântărească 91 de kilograme!

7. Cea mai mică insectă din lume este invizibilă pentru oameni

Insecta minuscula
Foto: photography-on-the.net

O specie de viespe, care trăiește în Costa Rica, este atât de mică încât nu poate fi văzută cu ochiul liber. Insecta, care face parte din familia Mymaridae, are doar 0,5-1 milimetri!

Cel mai mic exemplar descoperit vreodată avea 0,13 milimetri, mai mică decât o amibă unicelulară.

Trăim într-o lume nebună, nu-i așa? Dacă nu te-ai convins până acum, îți recomandăm să citești și 15 lucruri aparent de necrezut, dar absolut adevărate

Distribuie articolul:

Citește în continuare

Abonează-te la Incredibilia.ro

Fii fără grijă, nu facem spam.

Abonează-te la newsletter sau urmărește-ne pe Facebook, Instagram sau YouTube și vei primi zilnic cele mai interesante articole, filme și recomandări!

>