3 dintre cei mai ghinioniști câștigători la loterie din istorie

3 dintre cei mai ghinioniști câștigători la loterie din istorie

Cine nu a visat măcar o dată să câștige la loterie și să scape de griji pentru tot restul vieții? Pentru majoritatea dintre noi, un astfel de eveniment va rămâne doar un vis, însă pentru unii oameni a devenit realitate.

Și totuși, spre surprinderea lor, unii dintre norocoșii câștigători la loterie au descoperit pe propria piele că banii nu aduc întotdeauna fericirea. Dimpotrivă, uneori, banii pot atrage mai multe nenorociri decât ne putem imagina.

1

Răpită și dată în judecată de trei ori

Tonda Dickerson
Tonda Dickerson. Foto: al.com

O vorbă spune că un necaz nu vine niciodată singur și puțini oameni au înțeles mai bine acest lucru decât Tonda Dickerson. În martie 1999, Dickerson lucra ca ospătăriță la restaurantul Waffle House din Grand Bay, Alabama, SUA, când un client i-a lăsat drept bacșiș un bilet la loterie.

După extragerea care a avut loc în acel weekend, tânăra a descoperit cu stupoare că a câștigat 10 milioane de dolari. Apoi, au apărut problemele.

În multe restaurante, bacșișurile primite de ospătari sunt puse la comun și împărțite în cote egale la finalul zilei. Din acest motiv, colegii lui Dickerson au considerat că toți meritau o parte din câștigul ei, așa că au dat-o în judecată.

Femeia a pierdut procesul în primă instanță, dar a ieșit învingătoare în apel, deoarece câștigase la loterie în statul Florida, dar locuia în statul Alabama, unde jocurile de noroc erau ilegale.

Apoi, Dickerson a fost dată în judecată de bărbatul care îi lăsase biletul drept bacșiș. Bărbatul a susținut că chelnerița îi promisese că îi va cumpăra un camion dacă va câștiga. Acțiunea acestuia a fost respinsă, dar necazurile nu s-au terminat aici.

Dickerson divorțase cu doi ani înainte de a câștiga la loterie, dar, la aflarea veștii că femeia se îmbogățise, fostul ei soț a încercat să o răpească. În timpul tentativei de răpire, femeia l-a împușcat, iar apoi l-a dus la spital.

În cei 12 ani care au urmat, Dickerson a fost urmărită de autoritățile fiscale, care îi cereau să plătească un milion de dolari reprezentând „taxe pe cadouri”, pe lângă impozitul pe premiul de la loterie.

În 2012, instanța a decis că Dickerson trebuie să plătească impozit pe banii câștigați, impozit evaluat la aproximativ 1.2 milioane de dolari.

2

A pierdut 5.5 milioane de dolari după ce a cumpărat un bilet la loterie cu fonduri obținute ilegal

Bilet de loterie
Foto: New York Post

În 2003, americanul Jose Luis Betancourt a câștigat 5.5 milioane de dolari la loterie. Când s-a dus la bancă ca să verifice dacă banii i-au fost virați în cont, bărbatul a avut o surpriză neplăcută: a fost arestat de forțele de ordine.

Motivul? Betancourt era traficant de droguri și cu o zi înainte vânduse 36 de grame de cocaină unui informator al poliției. Pe lângă că l-au arestat, autoritățile americane i-au confiscat banii câștigați la loterie, deoarece au considerat că biletul fusese cumpărat cu bani proveniți din traficul de droguri.

Betancourt a atacat decizia în instanță, dar a pierdut procesul.

3

A păcălit sistemul și a fost condamnat la închisoare pe viață

Loterie China
Foto: China Times

Majoritatea oamenilor sunt dispuși să exploateze un avantaj imoral dacă acest lucru le poate asigura un câștig, iar asta a făcut și Zhao Liqun, din China.

În 2005, Liqun lucra la un magazin care vindea bilete de loterie și a observat o breșă în modul în care era gestionat sistemul de loterie. După ce erau anunțate numerele câștigătoare, biletele încă mai puteau fi vândute timp de aproximativ cinci minute.

Așa că bărbatul a început să cumpere bilete cu numerele câștigătoare. Prin această metodă, ajuns să câștige aproximativ 3.7 milioane de dolari americani, însă la un moment dat lucrurile au luat o turnură proastă.

Ca să evite suspiciunile, bărbatul își punea prietenii și rudele să încaseze biletele câștigătoare, însă într-un final autoritățile au sesizat că ceva era în neregulă.

Au demarat o investigație și i-au dat de urmă lui Liqun, care a fost acuzat de fraudă și condamnat la închisoare pe viață.

Ți-a plăcut articolul? Dă-l mai departe!

Abonează-te gratuit la newsletter ca să primești săptămânal cele mai interesante articole, aplicații și cărți pe care le descoperim.

Urmărește noua noastră pagină de Facebook

Ai acces gratuit la serialul Astăzi în istorie, plus curiozități fascinante din toate domeniile!

Lasă un comentariu