Metalul viu – Acest japonez creează sculpturi extraordinare din sârmă

Când vine vorba de opere de artă făcute din fire metalice, cu greu vei găsi un artist mai talentat decât @tdaiki1216. Tânărul japonez, absolvent al unei școli de arte, este capabil să transforme firele de cupru și alamă în orice dorește.

Numele real al lui @tdaiki1216 este Tsutamoto Dawiki. El a intrat în atenția mass media din Japonia acum doi ani, cu o serie de sculpturi din fire metalice care imitau desenele manga.

Operele de artă, lucrate extrem de minuțios, arătau exact ca desenele din revistele cu benzi desenate manga. Și asta, chiar dacă, de fapt, erau doar niște fire metalice îndoite.

Marele șarpe de metal

Sculptor japonez - sarpe
Deși este făcută din metal, sculptura este foarte flexibilă

Dar, de atunci, @tdaiki1216 a făcut progrese. Acum, el se specializează în sculpturi mai complexe. Una dintre acestea este chiar proiectul său de diplomă, o sculptură masivă care înfățișează un șarpe.


Această sculptură uimitoare este alcătuită din fire metalice care se suprapun și pare desprinsă dintr-un joc video japonez.

Sculptor japonez - sarpe detaliu

Este extrem de flexibilă, ținând cont de faptul că este confecționată în întregime din metal. Opera de artă se poate încolăci, iar solzii sunt, și ei, flexibili. Gura șarpelui poate fi deschisă și închisă.

Pasionat de insecte

Sculptor japonez - insecte

Pagina de Twitter a lui Tsutamoto Dawiki este plină de alte sculpturi incredibile, confecționate din fire de cupru și alamă. Sculpturile înfățișează molii și cicade gigantice, cu aripile desfăcute.

De asemenea, sunt reprezentați diferiți gândaci, libelule și chiar și personaje din desenele anime. Unele dintre aceste opere sunt atât de complexe, încât este greu de crezut că sunt confecționate în întregime din sârmă.

Sculptor japonez - gandac

@tdaiki1216 a mărturisit că a început să lucreze cu sârma din pură întâmplare. În timpul liceului, artistul era membrul unui club de tenis, pe care-l frecventa în fiecare săptămână.

Într-o zi, pe terenul de tenis a găsit o bucată sârmă. A început să se joace cu ea și de atunci nu s-a mai oprit.

Sculptor japonez - radasca

Sculptor japonez - musca

Sculptor japonez - sculptura manga
Una dintre sculpturile în stilul manga realizate de japonez. Sculptura este înfiptă într-un suport de lemn, iar sârma este astfel împletită, încât pare un desen suspendat în aer


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Alte articole interesante

Lasă un comentariu