VIDEO – Scurtă istorie a interceptărilor telefonice – și cum le putem evita

În România, în special din cauza fricii moștenite din comunism, realitatea ascultării telefoanelor este la fel de plăcută precum un nod în gât. Cine vă ascultă convorbirile telefonice?

Când folosiți un telefon, poate fi oricine, pentru că programele de interceptare sunt încorporate în sistemele telefonice, pentru a permite guvernelor să asculte convorbirile. Dar, apelurile pot fi ascultate și de serviciile secrete ale altei țări… sau de un „binefăcător privat”.

Cercetătorul Christopher Soghoian spune că acesta este motivul pentru care companiile din domeniul dezvoltării de tehnologii refuză să dea curs solicitării guvernelor de a încorpora aceste programe de interceptare în telefoanele mobile și noile sisteme de mesagerie.

Din acest videoclip aflați cum se lucrează pentru ca apelurile și mesajele dvs. să rămână private.

Ca să știi mai mult, citește „Mihai Caraman, un spion român în Războiul Rece”

„Afacerea Caraman” a devenit una dintre marile acțiuni de spionaj ale Războiului Rece și a generat implicații geopolitice pe termen lung. Experți și reprezentanți ai elitei serviciilor de spionaj și contraspionaj occidentale și-au exprimat uimirea, respectul și aprecierea pentru modul în care ingeniosul spion român a țesut cu migală, timp de un deceniu, o rețea de agenți care a pătruns în cele mai tainice și mai bine păzite locuri, unde se redactau și se arhivau secrete esențiale ale Alianței Nord-Atlantice.

„Mihai Caraman, un spion român în Războiul Rece” se găsește cu reducere pe Cartepedia, Cărturești sau Libris.

Ți-a plăcut articolul? Dă-l mai departe!

Test de Cultură Generală #11 - Sex (20 de Întrebări)

Urmărește-ne pe Facebook

Zilnic, episoade noi din serialul Astăzi în istorie, plus curiozități fascinante din toate domeniile!

Un comentariu la „VIDEO – Scurtă istorie a interceptărilor telefonice – și cum le putem evita”

  1. Amuzantă expunere pentru naivi și necunoscători. Când tot traficul de pe WWW este susținut doar de cinci servere aflate într-o locație secretă, al căror proprietar este unchiul Sam și când există de ani de zile sistemul Echelon care monitorizează orice convorbire telefonică audio și video, ca să ai secrete, trebuie să vorbești cu persoana față în față într-o saună. Și refuz să cred că teroriștii sau traficanții de droguri sunt atât de retardați, încât comunică între ei prin mijloacele obișnuite. Sau atât de proști încât nu au aflat încă de sistemele de monitorizare a conexiunilor electronice pe Pământ.

Lasă un comentariu