VIDEO – Scurtă istorie a interceptărilor telefonice – și cum le putem evita

În România, în special din cauza fricii moștenite din comunism, realitatea ascultării telefoanelor este la fel de plăcută precum un nod în gât. Cine vă ascultă convorbirile telefonice?

Când folosiți un telefon, poate fi oricine, pentru că programele de interceptare sunt încorporate în sistemele telefonice, pentru a permite guvernelor să asculte convorbirile. Dar, apelurile pot fi ascultate și de serviciile secrete ale altei țări… sau de un „binefăcător privat”.

Cercetătorul Christopher Soghoian spune că acesta este motivul pentru care companiile din domeniul dezvoltării de tehnologii refuză să dea curs solicitării guvernelor de a încorpora aceste programe de interceptare în telefoanele mobile și noile sisteme de mesagerie.

Din acest videoclip aflați cum se lucrează pentru ca apelurile și mesajele dvs. să rămână private.


Distribuie:

Citește în continuare

Un comentariu la „VIDEO – Scurtă istorie a interceptărilor telefonice – și cum le putem evita”

  1. Amuzantă expunere pentru naivi și necunoscători. Când tot traficul de pe WWW este susținut doar de cinci servere aflate într-o locație secretă, al căror proprietar este unchiul Sam și când există de ani de zile sistemul Echelon care monitorizează orice convorbire telefonică audio și video, ca să ai secrete, trebuie să vorbești cu persoana față în față într-o saună. Și refuz să cred că teroriștii sau traficanții de droguri sunt atât de retardați, încât comunică între ei prin mijloacele obișnuite. Sau atât de proști încât nu au aflat încă de sistemele de monitorizare a conexiunilor electronice pe Pământ.

    Răspunde

Lasă un comentariu