fbpx

Top 3 soluții trăsnite (dar funcționale) la probleme extrem de serioase

„Să ai o abordare constructivă”. „Să ai mintea deschisă”. „Să identifici noi perspective”. Lumea afacerilor este plină de expresii de laudă pentru oamenii care găsesc soluții inovatoare la probleme care nu pot fi rezolvate prin metode clasice.

Spre surprinderea tuturor, uneori, astfel de idei „crețe” chiar funcționează. Iată trei situații în care companii și țări au abandonat bunul simț pentru a face față unor probleme foarte serioase.

Problemă: Coreea de Sud are o rată uriașă a sinuciderilor

rata sinuciderilorRata sinuciderilor în Coreea de Sud este absolut spectaculoasă. O cultură nebună a muncii, combinată cu presiunea familiei și o atitudine agresivă față de vârstnici transformă orice sud-coreean într-un potențial sinucigaș.

În 2015, mai multe companii au decis să facă ceva în privința ratei sinuciderilor în rândurile propriilor angajați, astfel că au organizat înmormântări în masă, în care angajații au fost întinși în sicrie și obligați să asculte discursuri despre trecerea lor în neființă.

Soluția nebună: Înmormântări false

Ideea este ca angajații să se pretindă decedați timp de o după-amiază, pentru a asculta bocetele și discursurile apropiaților, în speranța de a se convinge astfel că este mai bine să rămână în viață.

Se pare că ideea a funcționat. Ziarul The Guardian a relatat cazul unui sud-coreean care a mărturisit că ziua petrecută într-un sicriu l-a făcut să înțeleagă cât de mult ar suferi familia sa dacă el ar părăsi această lume.

Problemă: Foametea din Coreea de Nord

foamete coreea de nord

Articolul continuă mai jos

Abonează-te gratuit la newsletter și vei primi zilnic pe email cele mai interesante articole, filme și recomandări!

Click pentru abonare ▸

Fii fără grijă, nu facem spam.

La un pas peste graniță, Coreea de Nord este unul dintre locurile cele mai neprietenoase de pe planetă. Din anii ’90, populația se află constant în pragul înfometării. Norocoșii care dețin un petec de pământ cresc legume și zarzavat pentru a supraviețui.

Soluția incredibilă: Magazine care vând fecale de om

Există, însă, o problemă: îngrășămintele sunt extrem de greu de găsit în Coreea de Nord. Ce soluție credeți că au găsit unii localnici mai întreprinzători? Au început să deschidă magazine de excremente umane.

În 2011, mai mulți nord-coreeni care au fugit în Coreea de Sud au declarat că unul dintre cele mai căutate produse pe piața de acasă erau fecalele umane. Magazinele specializate cumpără marfa de la oamenii de rând și o vând mai departe, mult mai scump, agricultorilor care își permit.

Problemă: Natalitatea extrem de mică din Rusia

Natalitate Rusia

Rata natalității în Rusia este periculos de mică, iar dacă rușii nu fac ceva în această privință, economia se vă prăbuși sub povara ponderii mari a vârstnicilor. Începând cu 2006, Kremlinul a venit cu mai multe soluții bizare, dar ingenioase la această criză, inclusiv un concert hip-hop în care Vladimir Putin trebuia să urce pe scenă cu trupa Boyz II Men.

Dar, de departe cea mai ciudată dintre ideile „coapte” în laboratoarele rusești este Ziua Națională a Concepției.

Soluția bizară: Ziua națională a sexului și premii speciale pentru gravide

Sărbătoarea are loc în fiecare an pe 12 septembrie, când rușii primesc o zi liberă plătită pentru a… sta acasă și a concepe copii. Orice femeie care reușește să nască la exact nouă luni de la Ziua Națională a concepției are șansa să câștige un premiu, printre care o mașină de teren 4×4 sau un apartament.

Oricât de ciudat ar părea, se pare că ideea a dat rezultate. Deși este încă destul de scăzută, rata natalității a crescut în Rusia în ultimii ani.


Distribuie articolul:

Citește în continuare

>