Un berbec a fost condamnat la 3 ani de închisoare pentru că a omorât o femeie

Dacă oamenii ar trebui să meargă la închisoare de fiecare dată când ucid un berbet, ar trebui să construim mult mai multe închisori, dar când rolurile sunt inversate, bietul animal trebuie să răspundă pentru acțiunile sale.

Este exact ceea ce s-ar fi întâmplat în Sudanul de Sud la începutul acestei luni, conform mai multor posturi de știri locale. Un berbec din comitatul Rumbek East a atacat o femeie în vârstă, lovind-o în coaste și provocându-i răni grave care mai târziu s-au dovedit a fi fatale.

Foto: Wikimedia
Foto: Wikimedia

Nu este clar l-a provocat pe animal să atace, dar odată ce a fost identificat ca fiind vinovatul, berbecul a fost „arestat” și condamnat la trei ani de închisoare.

„Berbecul a atacat-o lovindu-i coastele, iar bătrâna a murit pe loc. Asta s-a întâmplat în Rumbek East, într-un loc numit Akuel Yol. Berbecul a fost prins și în prezent se află în custodie la o secție de poliție din Maleng Agok Payam”, a declarat maiorul Elijah Mabor pentru postul de radio sudanez Eye Radio.

Mabor a adăugat că berbecul va petrece următorii trei ani într-o tabără militară din comitatul Aduel, în timp ce proprietarul său, care se pare că era un vecin și rudă a victimei, va trebui să despăgubească familia bătrânei decedate oferindu-i cinci vaci.

Foto: DepositPhotos.com
Foto: DepositPhotos.com

Mai mult, după ce berbecul își va ispăși pedeapsa, acesta va fi de asemenea oferit familiei victimei pentru a face cu el ceea ce crede de cuviință.

„Proprietarul este nevinovat, iar berbecul este cel care a comis infracțiunea, așa că merită să fie arestat, apoi, ulterior, cazul va fi înaintat la tribunalul cutumiar, unde cazul poate fi tratat pe cale amiabilă”, a explicat maiorul Mabor.

Ghana Wish relatează că ambele familii au semnat un contract pentru a-și oficializa înțelegerea, poliția și liderii comunității locale acționând ca martori.


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Lasă un comentariu