VIDEO Acest munte din China face „ouă” la fiecare 30 de ani și nimeni nu știe de ce

Natura poate fi uimitoare uneori… Tehnologia modernă i-a ajutat pe oamenii de știință să rezolve multe dintre misterele lumii noastre, dar există încă niște anomalii pe care nici cei mai buni experți nu le pot explica.

Un munte neobișnuit situat în provincia Guizhou din China îi uimește pe cercetători de generații întregi. Muntele este numit Chan Da Ya.

În mandarină, acest nume se traduce prin „faleza care depune ouă”. Într-adevăr, stânca este pe atât de bizară pe cât sugerează numele său…

Această formațiune, de 20 de metri lungime, produce în mod misterios „ouă de piatră” de generații întregi. Nimeni nu a reușit să explice de ce.

Potrivit indigenilor Shui din satul Gulu Zhai, durează 30 de ani pentru ca formațiunile ca niște ouă să se dezvolte. Satul se află în apropiere, iar localnicii cunosc acest fenomen ciudat dintotdeauna.

Mulți dintre ei fac pelerinaje la stâncă, pentru a atinge „ouăle zeilor”. Oamenii cred că acestea poartă noroc.

Articolul continuă mai jos

Abonează-te gratuit la newsletter și vei primi zilnic pe email cele mai interesante articole, filme și recomandări!

Click pentru abonare ▸

Fii fără grijă, nu facem spam.

În sat trăiesc 125 de familii și aproape toate au cel puțin câte un „ou” de piatră expus în casă. Sătenii venerează aceste „ouă”, pe care le consideră semne ale norocului și prosperității.

Muntele însuși a devenit o atracție turistică populară, datorită fenomenului inexplicabil. Din nefericire, multe dintre „ouăle” căzute au fost furate și vândute de către vânătorii de comori.

Formațiunile au o culoare albastru închis și seamănă cu ouăle de dinozaur.

Toate variază în mărime. Unele sunt destul de mici și pot fi ținute cu o singură mână, dar altele pot să crească mult mai mari și să ajungă până la greutatea de 300 de kilograme!

Muntele Chan Da Ya deține cea mai mare concentrație de astfel de „ouă”, însă presa locală susține că există și alte secțiuni ale muntelui unde acestea cresc. Majoritatea ies pe o parte a muntelui, la fel ca în Chan Da Ya. Altele atârnă de la înălțime, precum cuiburile de viespi.

Geologii trebuie încă să confirme cercetările privitoare la cauza acestor „ouă”. Testele au arătat că regiunile muntelui în care cresc „ouăle” sunt compuse din stâncă de calcar, care se erodează ușor.

Totuși, „ouăle” sunt alcătuite dintr-un tip de rocă mult mai dură. Acesta este motivul pentru care ele rămân chiar și după ce stânca din jurul lor se erodează.

Se crede că pietrele s-au format cu milioane de ani în urmă, în timpul perioadei cambriene. Experții nu pot explica, însă, cum ceva care s-a format acum 500 de milioane de ani iese la suprafață abia astăzi.

Nu se poate explica nici faptul că pietrele au forma perfect rotundă. Ce fenomen natural ciudat!

Poate că știința va reuși cândva să afle exact motivul pentru care acest munte bizar produce aceste „ouă” misterioase. Urmărește filmarea care urmează pentru a afla mai multe detalii despre această ciudată minune a lumii…

Dacă ți-a plăcut articolul, te rugăm să îl distribui și prietenilor tăi și te invităm să îți publici opinia despre acest fenomen în secțiunea comentarii.


Distribuie articolul:

Citește în continuare

Un comentariu la „<mark>VIDEO</mark> Acest munte din China face „ouă” la fiecare 30 de ani și nimeni nu știe de ce”

  1. Problema milioanelor de ani este falsă. Chiar ”ouăle” o demonstrează: în milioane de ani, muntele s-ar fi făcut probabil nevăzut de multă vreme. Vârsta Pământului și a omenirii este foarte probabil cu totul alta decât spun oamenii de știință, pe de o parte, și nici cea pe care au ”calculat-o” teologii, pe cealaltă parte. Adevărul este probabil la mijloc iar mijlocul rămâne încă Dumnezeu pentru câtă vreme va mai dori să păstreze încă misterele la Sine. Și este bine să rămână așa căci altfel Lumea s-ar duce de râpă mult mai repede decât se întâmplă deja.

    Răspunde

Lasă un comentariu