Glanda pineală și „al treilea ochi”. Secretul suprem ascuns oamenilor de rând

Civilizațiile antice știau de existența glandei pineale și îi cunoșteau importanța deosebită. Astăzi se vorbește puțin despre glanda pineală și motivele pentru care oamenii din vechime o venerau.

Glanda pineală sau epifiza, cunoscută și ca „al treilea ochi”, este o formațiune de formă conică din creier, responsabilă pentru secreția de melatonină și cu rol fundamental în reglarea somnului și a stării de veghe.

ochiul lui horus vs glanda pineala
Glanda pineală ar putea fi cheia înțelegerii simbolului egiptean antic cunoscut drept Ochiul lui Horus

Localizată în centrul creierului, glanda pineală ocupă un spațiu foarte mic între cele două emisfere. În urmă cu mii de ani, egiptenii și alte civilizații avansate îi cunoșteau importanța crucială.

Astăzi, însă, informația disponibilă publicului larg fost curățată de orice urmă de esoterism, iar epifiza este văzută ca un simplu „motor” biologic, ca oricare altă parte a corpului.

Rolul său covârșitor în eforturile fiecărui individ de atingere a potențialului maxim este aproape necunoscut și foarte puțin studiat în zilele noastre.

Glanda pineală a fost văzută mult timp drept portalul care face legătura între lumile fizică și spirituală, cele două planuri în care trăim concomitent cu toții.

Când este activată glanda pineală, omul are acces la o stare de beatitudine și iluminare și își conștientizează potențialul de a pune în practică orice produs al minții sale. Tehnicile de activare a glandei pineale includ yoga și meditația.

Glanda pineală, portalul spre alte dimensiuni

Glanda pineală era cândva văzută și ca un vehicul pentru călătoriile spre alte dimensiuni, clasificate astăzi în laboratoare drept „dedublare astrală” (ori „proiecție astrală”) sau „vedere la distanță” și împinse în categoria „fenomenelor paranormale” (etichetă modernă pentru formula „nu le înțelegem, nu ne batem capul cu ele”).

Aceste subiecte ar putea părea puerile și nedemne de luat în seamă, dacă nu am ști că agențiile guvernamentale au fost în ultimii ani deosebit de interesate de potențialul militar ofensiv al acestor abilități, pe care le-au studiat în amănunt în proiecte care au fost foarte bine finanțate.

Numai Pentagonul a cheltuit 20 de milioane de dolari în zece ani de studii. Însă nu doar guvernele și centrele de studii americane și-au arătat interesul pentru potențialul glandei pineale.

Guvernul rus și anumite organizații obscure au cochetat, de asemenea, cu ideea deosebit de atrăgătoare de exploatare a potențialului nelimitat al minții umane. Rezultatele reale sunt, bineînțeles, inaccesibile publicului.

Strat de minerale depus pe glanda pineală, în principal din cauza ingerării de fluoruri. Foto: Phytoactive

De cele mai multe ori, varianta oficială a fost că programele de acest gen au fost sistate din lipsă de rezultate sau pentru că aplicațiile practice nu au fost cele dorite. Firește, s-ar putea spune că motivația închiderii programelor de cercetare („din lipsă de rezultate”) este legitimă.

Dar să afirmi că nu ai obținut rezultate după ce ai studiat zeci de ani un fenomen sau proces (finanțând anual proiectul) mai poate fi interpretat și ca o bătaie de joc la adresa gândirii critice a omului de rând.

Intrăm într-o buclă închisă și birocratică a absurdului: dacă nu a funcționat după un an, de ce ai continuat proiectul alți nouă ani?

Și mai interesant este că anticii știau cum să descătușeze potențialul „celui de-al treilea ochi” și utilizau mai multe metode și tehnici pentru a dobândi controlul asupra minții și acțiunii altor oameni în lumea fizică.

Bun, dar de ce nu mai reușim acest lucru astăzi? Iată o întrebare interesantă, care chiar merită un răspuns.

Este foarte probabil ca potențialul adevărat al glandei pineale să fie blocat de fluor și fluorura de sodiu (citește despre mai multe despre asta în studiul realizat de Harvard, bazat pe cercetări și date reale, dincolo de orice preuspusă teorie a conspirației).

Intrăm în contact în fiecare zi cu aceste substanțe (din pasta de dinți, de exemplu), iar glanda pineală le absoarbe ca un burete, ceea ce provoacă dezechilibre în organism.

Și dacă a fost identificat posibilul principal „inamic al celui de-al treilea ochi”, să încercăm să înțelegem și cum funcționează cel mai important aliat al epifizei: dimetiltriptamina (DMT).

„Al treilea ochi” se deschide cu DMT, cel mai puternic halucinogen natural

Psihiatrul Rick Strassman a fost unul dintre pionierii în domeniul efectelor substanțelor halucinogene asupra minții umane. Cercetările sale s-au concentrat pe DMT, cea mai puternică substanță psihoactivă care se găsește în natură.

„Am ajuns să studiez DMT pentru că acest compus este secretat de corpul uman în mod natural. Am descoperit că sursa DMT este misterioasa glandă pineală, un organ minuscul, situat în centrul creierului.

Medicina modernă știe foarte puține despre rolul acestei glande, dar ea are o istorie foarte bogată. Descartes, de exemplu, credea că glanda pineală este locul unde sălășluiește sufletul și tradițiile mistice au așezat glanda pineală în centrul practicilor spirituale.” – Rick Strassman

Vă invităm să descoperiți mai multe despre legătura directă DMT și „al treilea ochi” citind cartea scrisă de dr. Rick Strassman – DMT: Molecula spiritului. Cercetările revoluționare ale unui doctor asupra biologiei experiențelor mistice și din pragul morții.

Condus spre DMT de epifiză, doctorul Rick Strassman a administrat dimetiltriptamină unui grup de aproape 60 de voluntari, între anii 1990 și 1995.

Rezultatele fascinante pe care le-a obținut sunt greu de acceptat de către medicina occidentală și viziunea tradițională asupra lumii (pentru că vin în contradicție flagrantă cu principiile pe care acestea se fundamentează).

Totuși, aceste rezultate au fost înregistrate și nu pot fi contestate. Pe baza lor, Strassman a scris ulterior bestseller-ul amintit mai sus, care a stat la baza unui documentar la fel de captivant, pe care te invităm să îl urmărești în continuare.

Ca să știi mai mult, citește „Cum ne schimbă Dumnezeu creierul”

Pornind de la analiza scanărilor RMN asupra creierelor unor pacienți cu probleme de memorie și ale unor persoane care practică meditația, neurologul Andrew Newberg și terapeutul Mark Robert Waldman au ajuns la concluzia că credința spirituală activă și pozitivă schimbă creierul în bine. Mai mult, credința nu este întotdeauna necesară: ateii care meditează la imagini pozitive pot obține beneficii neurologice similare. Scrisă într-un stil accesibil – cu ilustrații care subliniază modul în care experiențele spirituale afectează mintea – cartea prezintă pe larg următoarele descoperiri:

 • Rugăciunea și practica spirituală nu numai că reduc stresul și anxietatea, ci chiar încetinesc procesul de îmbătrânire prin practicarea a 12 minute de meditație în fiecare zi;
 • Contemplarea unui Dumnezeu iubitor mai degrabă decât a unui Dumnezeu răzbunător reduce anxietatea, depresia și stresul și crește sentimentele de siguranță, compasiune și dragoste;
 • În sine, fundamentalismul este benign și poate fi benefic personal, dar furia și prejudecățile generate de credințe extreme ne pot afecta permanent creierul;
 • Rugăciunea intensă și meditația schimbă permanent numeroase structuri și funcții în creier, modificând modul în care percepem realitatea.

„Cum ne schimbă Dumnezeu creierul” este atât o revelație a științei moderne, cât și un ghid practic prin care cititorii își pot îmbunătăți sănătatea fizică și emoțională, evitând declinul mental. Newberg și Waldman arată care sunt cele mai bune modalități de a face exerciții pentru creier, derivate dintr-o varietate de practici spirituale orientale și occidentale care îmbunătățesc conștientizarea personală și empatia. De exemplu, explică de ce căscatul stimulează relaxarea și arată ce este „comunicarea prin compasiune”, o nouă tehnică de meditație care întărește relațiile cu familia și cu prietenii după mai puțin de 15 minute de practică.

„Cum ne schimbă Dumnezeu creierul” se găsește cu reducere pe Libris.

Ți-a plăcut articolul? Dă-l mai departe!

Test de Cultură Generală #11 - Sex (20 de Întrebări)

Urmărește-ne pe Facebook

Zilnic, episoade noi din serialul Astăzi în istorie, plus curiozități fascinante din toate domeniile!

10 comentarii la „Glanda pineală și „al treilea ochi”. Secretul suprem ascuns oamenilor de rând”

  • Ai dreptate stimata Dna insa ce pacat ca a noastra Natie a devenit asa de Ignoranta ca cei de peste OCEAN , unde acum au inceput sa isi acel”chip” evident stadiul de Spamarea Creerului aici este Super avansata si mesajele ”Subline” aici lucraza perfect de peste 50 de ani , acum am vazut recent ca acele ”JAVRE” care ne conduce Tara vor cu tot dinadinsu sa faca o lege ”obligatorie” in care toti acesti copii sa fie Vaccinati si care probabil ati citit or aveti la cunostinta ce inseamna aceste Vaccinuri si ce rost au ele …..incepind de cind se naste in Inger de copilas .
   Dar insa fiti sigura ca acele Javre de Hiyene NU isi Vaccina ale lor Odrasle ….!

   • Stimate domn,
    Eu am fost vaccinata de cand eram mica, 6-8 ani, drept urmare nu am facut niciuna din bolile copilariei. Acum am 71 ani, deci campania de vacinare prin scoli si policlinici de cartier a mers f. bine. Nu mai speriati oamenii cu un bau-bau despre care ati auzit doar. Vaccinati-va copiii !!!

   • Draga doamna Renata,
    de acord cu dvs, insa vaccinurile care erau acum 50 de ani nu se compara cu porcariile din ziua de azi. Nu mai vorbim de cantitatea pe care o baga in vacinuri si numaru lor la copilasii mici. E mult prea mult si sunt extrem de toxice. Face-ti putin ‘research’ ca de exemplu ce substante contine un vacin. Numai bine va doresc

   • Vorbiți numai aberații și terminați cu aceste mesaje total, total eronate.Acele vaccinuri nu v-au îmbolnăvit „vizibil” deoarece mediul înconjurător mai dispunea de resurse naturale: apă, pământ cu nutrienți,aer mai curat, păduri mai multe,etc…..aceste lucruri date de creatorul nostru v-au ajutat să eliminați din acele substanțe satanice care nu au ce căuta în corpul unei ființe umane.Acesta este motivul pentru care nu v-ați îmbolnăvit „vizibil” .,nu că vaccinurile sunt bune.Dar v-au îmbolnăvit în acel fel pe care să nu îl sesizați, și anume: exact aluminiul și mercurul,2 substanțe extrem de toxice care în primul rând atacă creierul,mai precis glanda pineală=hipofiza .,au calcifiat-o . Și uite așa prin stilul dumneavoastră de viață,rupt de legile naturii și universului, că doar pineala este responsabilă pentru această legătură fină, a-ți distrus toate resursele pământului ani la rândul,de aceea acum în 2020 suntem pe marginea prăpastiei, în proporție de peste 99% resursele sunt epuizate.Ce înseamnă asta: dacă lumea nu se trezește din acest „somn” ,nu mai există altă generație, exterminarea ADN-ului uman,al vieții.Dar nici o problemă, pământul nu are nevoie de noi,are destule resurse să să regenereze și o să își continue existența.
    Trăind”morți” sau inconștienți a-ți contribuit ca aceste industrii distructive să își continue activitatea zeci de ani.,cum:cu banii dumneavoastră care i-ați investit zilnic cumpărându-le produsele sau mai bine zis otrăvurile.
    Oamenii inconștienți ar trebui să se abțină de la mesaje de acest fel, foarte periculoase.
    Faptul că cineva a trăit 70,80,90 de ani nu înseamnă că este și mai iluminat, conștient.Cu din contră, trăind atâția ani inconștient a avut o grămadă de timp la dispoziție să se distrugă pe el,a „programat” alte generații în același fel fals și distructiv,numai cu iluzii, și bineînțeles toate resursele pământului.Un copil de 15 ani care s-au născut din părinți conștienți,care a trăit cu adevărat în”ADEVĂR” este cu mult mai iluminat decât unul care a trăit de exemplu 90 de ani.Deci nu vă mai bateți cu pumnul în piept că aveți 70,80,90 de ani,nu joacă nici un rol vârstă ci doar CONȘTIINȚA.

   • Baietii „buni” care administreaza vaccinurile, au gasit o alta metoda de a ne introduce nanoparticule de aluminiu in corp: chemtrails (darele chimice de pe cer pulverizate de aeronave, chipurile pt. a preveni incalzirea globala), probabil ca si-au dat seama ca odata cu apratitia internetului, poti gasi informatii pretioase despre spiritualitate, care deranjaza.

 1. Vorbește cineva din propria experiență!? Eu am experimentat o perioadă destul de lunga ce înseamnă să ai al3a ochi deschis. Ce pot spune, ca o părere, este că acest proces este diferit de la om la om… Și clar mie mi a schimbat viața, nu este deloc ușor sa aflii ca viata ta a fost o minciuna și ca tot ce ni se oferă e doar o perdea groasă și întunecată pusă peste adevăr.
  Oricum ar fii, am încredere în Creator și în Univers chiar dacă de multe ori nu înțeleg multe…

Lasă un comentariu