Un condamnat la moarte din Arabia Saudită a fost crucificat

Bărbatul crucificat, al cărui corp a fost expus public drept „avertisment”, era unul dintre cei 37 de condamnați executați în urma unor procese în care au fost găsiți vinovați de infracțiuni conexe terorismului, potrivit agenției de presă saudite, preluată de BBC.

Potrivit comunicatului, condamnații fuseseră găsiți vinovați de „adoptare de ideologii extremiste și formare de celule teroriste cu scopul de a răspândi haosul și de a provoca conflicte religioase.”

Ministerul de Interne al Arabiei Saudite a anunțaț la finalul lunii aprilie ca a executat 37 de deținuți. Foto: Getty

Trei dintre cei executați erau minori, iar unul dintre ai avea numai 16 ani când a fost arestat, potrivit Amnesty International. De obicei, execuțiile din Arabia Saudită presupun decapitarea condamnaților.

Crucificările de după execuții sunt rezervate infracțiunilor considerate de autorități ca fiind foarte grave. Unii dintre cei executați fuseseră găsiți vinovați de atacarea unor sedii ale forțelor de securitate și uciderea unor ofițeri, se arată în comunicatul emis de agenția de presă saudită.

Pedepsele au fost duse la îndeplinire în mai multe locuri, inclusiv în Riad, capitala saudită, în Mecca și în Medina. Dintre cei executați, cel puțin 14 au fost condamnați pentru infracțiuni violente legate de participarea lor la demonstrațiile antiguvernamentale, relatează Amnesty.

În 2018, un bărbat a fost executat și crucificat după ce a fost găsit vinovat de înjunghierea mortală a unei femei. De asemenea, fusese găsit vinovat de tentativă de viol și tentativă de crimă, relatează Bloomberg.

Protestatarii simulează flagelarea în fața ambasadei saudite din Washington DC, SUA. Foto: Getty

Guvernul saudit nu a emis statistici oficiale legate de numărul de execuții, însă mass-media de stat relatează frecvent despre astfel de execuții. Potrivit Amnesty, cel puțin 104 oameni au fost executați în Arabia Saudită numai în acest an. În 2018, au avut loc 149 de execuții.

Recent, oficialii din Arabia Saudită au declarat că au dejucat un atac care avea drept țintă un birou de securitate din Al-Zulfi, la nord de Riad. Cei patru atacatori au fost uciși, potrivit purtătorului de cuvânt al serviciului de securitate saudit.


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

4 comentarii la „Un condamnat la moarte din Arabia Saudită a fost crucificat”

  1. In general lumea nu e normala la cap. Acte de terorism, crucificari, politica infecta, religie, etc… Lumea este pur si simplu bolnava mintal. Daca asta se poate numi evolutie naturala atunci eu imi dau palme. Cineva si-a batut joc de gunoiul de omenire de a ajuns asa un gunoi si pierdere de resurse.

    Răspunde
  2. Dar acum USA nu zice nimic ! Au attacat Irac (Israel a ordonat attacul ) si au chemat Saddam Hussein dictator, dar acum nu au nici o vorba ? Ce hipocratie !

    Răspunde

Lasă un comentariu