fbpx

10 fortărețe superbe și castele din Elveția, parcă desprinse din basme

Încă din Evul Mediu, în această țară apărată de munți s-au construit cele mai solide și mai frumoase fortărețe care au existat vreodată. Aceste superbe castele din Elveția sunt o mărturie a preocupării localniciclor pentru conservare și apărare.

Unele dintre aceste castele din Elveția, fortificații impresionante pe care te invităm să le descoperi în cele ce urmează, arată ca desprinse din basme.

1. Castelul Spiez

castele din elveția

Spiez este unul dintre cele mai vechi castele din Elveția. Construit în anul 933, castelul a trecut prin multe schimbări și adăugiri de-a lungul secolelor.

Acest lucru este vizibil în marea varietate de stiluri arhitecturale folosite la construirea lui. La început, Spiez a fost o fortăreață a italienilor, pe vremea când această regiune din Elveția de azi era deținută de vecinii de la sud.

2. Castello di Montebello

castele din elveția

Vechiul canton elvețian Ticino era apărat de trei castele, dintre care unul este superba fortăreață Montebello. Dacă faci o plimbare pe cărările atent îngrijite, te poți bucura de niște minunate priveliști panoramice ale Dealurilor Bellinzona.

Castelul a fost construit în secolul al XIV-lea, a fost extins în secolul al XV-lea și renovat în secolul al XX-lea.

3. Castelul Vufflens

castele din elveția

Acest castel uimitor din secolul al XV-lea domină satul Vufflens. Turnul său central, care este foarte înalt, poate fi văzut de oriunde din împrejurimi. Castelul a fost construit în Evul Mediu târziu.

Din nefericire, fortăreața nu este deschisă pentru public, deoarece se află în proprietatea unei persoane private. Însă te poți plimba pe lângă viile din apropiere, pentru a te bucura de priveliștea uimitoare a castelului.

4. Castele din Elveția: Rapperswil

castele din elveția

Chiar dacă este înconjurat de lacul Zurich, acest castel se numește acum „Muzeul Național al Poloniei”. Acest lucru se datorează unei întâmplări ciudate din istoria recentă, în urma căreia castelul, cândva lăsat în paragină, a fost restituit unui imigrant polonez.

Înăuntru, te poți uita îndeaproape la niște vechi carcere medievale.

5. Castele din Elveția: Castelgrande

castele din elveția

Castelgrande este încă una dintre cele trei fortărețe din Bellinzona. Turnurile sale vopsite în alb și negru domină orașul de la poalele castelului.

Poți intra în castel folosind scările sau liftul, ceea ce înseamnă că acest loc este foarte ușor de explorat. Citadela este deschisă tot anul și are în dotare două restaurante și o curte plină de verdeață.

6. Castelul Tourbillon

castele din elveția

Va trebui să urci o rampă abruptă până aici, însă priveliștile oferite de această capodoperă din Evul Mediu merită efortul. Castelul este în mare parte în ruine, din cauza unui incendiu, care a mistuit vechea fortăreață la sfârșitul secolului al XVIII-lea.

Ca prin miracol, o capelă mică, ce datează din secolul al XV-lea, a scăpat nevătămată din incendiu.

7. Castelul Aigle

castele din elveția

În mijlocul viilor din apropierea lacului Geneva se află castelul Aigle, care a fost construit de cavaleri în Evul Mediu. Acest castel din secolul al XII-lea este deschis publicului numai din anii ’70, fiind folosit drept „Muzeu al vinului”.

Înăuntru, poți vedea picturi originale din secolele al XVI-lea și al XVII-lea.

8. Castelul Oberhofen

castele din elveția

Lacul Thun capătă un aer de basm datorită acestui castel din secolul al XIII-lea. Oberhofen a fost extins de-a lungul secolelor și acest lucru este vizibil datorită stilurilor variate, care includ fresce în stil romanic și un salon turcesc pentru fumat.

Camerele și grădinile au fost restaurate cu grijă, pentru a-și recăpăta grandoarea de altădată.

9. Castelul Tarasp

castele din elveția

Castelul Tarasp se află în satul cu același nume. Fortăreața se află pe vârful unui deal și le oferă vizitatorilor o priveliște senzațională cu lacurile și munții pentru care Elveția este pe drept cuvânt celebră.

Însă, inițial, acest castel din secolul al XI-lea a făcut parte din Austria. Citadela este proprietate privată, iar accesul este interzis.

Cu toate acestea, poți vizita multe alte camere, inclusiv capela, înscriindu-te pentru un tur.

10. Chateau de Chillon

castele din elveția

Chillon este cel mai vizitat și cel mai cunoscut castel din Elveția și nu este greu să înțelegem de ce. Construcția se află pe insuliță stâncoasă, în mijlocul Lacului Geneva.

A fost folosit între secolele al XII-lea și al XVI-lea de către conții de Savoia, pentru a controla traficul de pe lac. Aspectul de basm al castelului te va cuceri, de aceea îți va fi greu să crezi că aici s-a aflat cândva o temută închisoare de stat.

Distribuie articolul:

Citește în continuare

Abonează-te la Incredibilia.ro

Fii fără grijă, nu facem spam.

Abonează-te la newsletter sau urmărește-ne pe Facebook, Instagram sau YouTube și vei primi zilnic cele mai interesante articole, filme și recomandări!

>