Avionul Ameliei Earhart ar fi fost găsit, susțin exploratorii. Unde s-ar afla epava căutată aproape 100 de ani

O echipă de exploratori susține că a descoperit epava avionului Ameliei Earhart, dispărut în urmă cu 87 de ani, în timp ce aceasta încerca să zboare în jurul lumii. Amelia Earhart a fost un pilot emblematic și prima femeie care a zburat deasupra Oceanului Atlantic. Dispariția ei a nedumerit publicul și experții timp de aproape un secol.

De-a lungul anilor, au fost efectuate numeroase investigații și expediții pentru a descoperi adevărul din spatele dispariției ei. Cel mai recent grup implicat în căutarea avionului lui Earhart este format din arheologi marini și experți în roboți marini. Aceștia fac parte din Deep Sea Vision, o companie de explorare a oceanelor cu sediul în SUA.

Acești experți sunt încrezători că au localizat rămășițele avionului lui Earhart, folosind datele sonar ale unei drone de mare adâncime.

Unul dintre membrii echipei, Tony Romeo, fost ofițer de informații al Forțelor Aeriene și director executiv al Deep Sea Vision, intenționează să lanseze o misiune în acest an sau anul viitor pentru a recupera epava. Scopul lor este de a rezolva misterul vechi de 87 de ani care a captivat lumea.

Locul în care ei cred că se află avionul se află pe fundul oceanului, la peste 5.000 de metri sub suprafață și la aproximativ 160 km de insula Howland, care se află la jumătatea distanței dintre Hawaii și Australia.

Dacă va avea succes, această misiune va oferi în sfârșit răspunsuri cu privire la soarta Ameliei Earhart și a navigatorului ei, Fred Noonan. Avionul lor a dispărut deasupra Oceanului Pacific în timp ce încercau să efectueze monumentalul lor zbor în jurul lumii.

Earhart avea potențialul de a deveni prima femeie care să realizeze o astfel de performanță. Odată cu această descoperire recentă, lumea așteaptă cu nerăbdare rezultatele viitoarei misiuni. Aceasta ar putea în sfârșit să pună capăt unui mister fascinant și de durată care a intrigat generații întregi.

Ți-a plăcut articolul? Dă-l mai departe!

Test de Cultură Generală #11 - Sex (20 de Întrebări)

Urmărește-ne pe Facebook

Zilnic, episoade noi din serialul Astăzi în istorie, plus curiozități fascinante din toate domeniile!

Lasă un comentariu