8 animale care au puteri ce par supranaturale

Din când în când, întâlnim câte un animal cu abilități atât de ieșite din comun, încât par să țină de domeniul paranormalului. Natura a înzestrat unele ființe cu puteri extraordinare, la care oamenii pot doar să viseze.

Descoperă în continuare opt dintre aceste creaturi unice, ale căror talente te vor uimi, cu siguranță.

1

Antilopa addax

Animale - Antilopa
Foto: Pinterest

Ți-ai dorit vreodată să-ți poți schimba culoarea părului fără să folosești vopsele scumpe? Ei bine, antilopa addax poate să facă acest lucru.

Acest animal își schimbă culoarea coamei odată cu schimbarea anotimpurilor. Animalul devine alb vara, pentru a reflecta lumina soarelui, și gri-maroniu în timpul iernii. Culoarea închisă a blănii ajută animalul să capteze cât mai multă lumin.

O observație amuzantă: atât masculul, cât și femela acestei specii au coarne, așa că sunt destul de greu de deosebit.

2

Pasărea-liră

Oare cui nu i-ar plăcea să poată învăța limbi străine cu ușurința cu care aceste păsări reproduc orice sunet nou pe care îl aud? Masculii păsării-liră își petrec o mare parte a timpului încercând să atragă femele.

Fac acest lucru imitând sunetele produse de alte 20 de specii de păsări, dar și sunete produse de om, cum ar fi alarmele mașinilor și zgomotul drujbelor!

Această caracteristică unică, alături de penele din coadă, lungi de 70 de centimetri, îi fac neîntrecuți în curtarea femelelor.

3

Suricata

Animale - Suricate
Foto: Pinterest

Cercurile negre din jurul ochilor suricatei au un rol mai important decât cel estetic – acționează ca niște ochelari de soare naturali. Negrul estompează strălucirea soarelui pe blana din jurul ochilor, permițându-le suricatelor să se uite direct la cer și să vadă la distanțe mari.

Acest lucru îi permite santinelei, o suricată solitară care stă de pândă, să observe prădătorii care se apropie și să-și alerteze familia.

4

Șoarecele spinos

Animale - Soarece
Foto: Pinterest

Șoarecele spinos poate renunța la bucăți întregi din piele pentru a se elibera din strânsoarea prădătorilor. Mai mult, este capabil să își crească din nou pielea, cartilajul, blana și chiar și glandele sudoripare, odată ce acestea au fost îndepărtate.

Cercetătorii cred că mamiferele ar putea avea aceleași gene care permit regenerarea la reptile, însă șoarecele spinos este singurul mamifer cunoscut care deține astfel de gene, fără ca ele să fie recesive.

5

Meduza roșie

Animale - Meduza
Foto: Pinterest

S-ar putea ca secretul nemuririi să se afle în apele mării. Meduza roșie este o specie uimitoare, care poate să ia de la început un ciclu de viață.

Când este rănită, meduza se poate întoarce pe fundul oceanului și se poate transforma din nou într-un polip, forma juvenilă a unei meduze.

Apoi, timp de câteva luni, acest animal crește și se transformă din nou într-un adult, pe deplin întinerit. Cercetătorii au descoperit o meduză care a trecut prin acest ciclu de 12 ori.

6

Hipopotamul

Animale - Hipopotam
Foto: Pinterest

Hipopotamii s-au adaptat căldurii extreme secretând o substanță roșie, care seamănă cu transpirația. Substanța este, de fapt, un lichid uleios care se evaporă și ajută la scăderea temperaturii corpului.

Acest lichid funcționează ca antibiotic, loțiune hidratantă și loțiune pentru plajă totodată.

7

Oposumul

Animale - Oposum
Foto: Pinterest

Poate că ai auzit de abilitatea oposumului de a face pe mortul atunci când este atacat, dar știai că animalul este și invulnerabil la venin? Da, această viețuitoare are în sânge o substanță care neutralizează veninul de șarpe.

Acest lucru explică motivul pentru care șerpii au devenit un fel de mâncare regulat în dieta oposumului.

8

Delfinii și balenele

Animale - Balene
Foto: Pinterest

În timp ce dorm, delfinii și balenele își opresc activitatea cerebrală doar pe jumătate. Astfel, aceste animale își refac energia și se odihnesc în timp ce își țin literalmente un ochi deschis, pentru a supraveghea împrejurimile.


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Alte articole interesante

Un comentariu la „8 animale care au puteri ce par supranaturale”

Lasă un comentariu