VIDEO Dependentul de venin – Omul care se lasă mușcat de șerpi

Din dorința de a deveni imun la venin, un bărbat din Filipine lasă șerpi veninoși să îl muște în fiecare săptămână. Alteori, bărbatul își injectează singur cantități mici de venin în corp, pentru a-și mări rezistența la această toxină.

Din acest motiv, el a fost poreclit „Omul-venin”.

Pasionat de șerpi din copilărie

Joe Quililan 02

Joe Quililan are 31 de ani și este originar din orașul Cagayan de Oro. El a prins prima sa cobră la vârsta de doar 14 ani.

Pe atunci, nu avea prea multă experiență în manevrarea șerpilor, așa că într-o zi o cobră l-a mușcat. În loc să meargă la spital, adolescentul și-a continuat ziua ca și cum nu s-ar fi întâmplat nimic.

Cei mai mulți oameni ar fi trecut prin probleme grave de respirație la scurt timp după ce ar fi fost mușcați. Apoi, ar fi urmat pierderea conștienței și moartea.

Însă nu și în cazul lui Joe. El susține că prima mușcătură a unui șarpe l-a făcut să-și dea seama că are o rezistență neobișnuită la veninul de cobră.

Tânărul și-a petrecut anii care au urmat încercând să devină complet imun la venin. Quililan susține că și-a atins scopul de a deveni imun la venin, deși recunoaște că procesul nu a fost tocmai ușor.

Viață pe muchie de cuțit

De-a lungul anilor, a fost mușcat de șerpi de sute de ori, iar în câteva cazuri a ajuns la spital. Bărbatul susține că a fost aproape de moarte de cinci ori.

Unul dintre degetele de la mână i-a fost amputat după ce a fost mușcat de o viperă. Dar Joe nu a renunțat la scopul său.

„Nu pot evita întâlnirile cu cei mai periculoși șerpi și am fost internat în spital de cinci ori, însă mușcăturile mă fac să devin și mai imun la venin”, a spus Joe într-un interviu recent.

Pentru a-și crește rezistența, bărbatul le permite șerpilor veninoși să îl muște o dată pe săptămână. Potrivit GMA Networks, bărbatul își injectează cantități mici de venin în corp o dată la fiecare trei săptămâni.

Veninul îl face mai puternic

Acest lucru îl face imun la mușcăturile de șarpe, iar bărbatul pretinde că veninul îi dă o stare euforică și „îl face mai puternic”.

Joe Quililan a apărut recent într-un show televizat, în care și-a demonstrat imunitatea la veninul de șarpe permițându-i unei cobre să îl muște de două ori. Bărbatul a fost dus la spital, pentru ca spectacolul să nu se transforme într-o tragedie.

Însă, după o oră, a fost externat, după ce doctorii au confirmat faptul că se afla într-o stare fizică perfectă.

Testele au arătat că Quililan chiar e imun

Joe Quililan 04

După apariția sa la televizor, sângele lui Joe a fost trimis la Institutul de Cercetare pentru Boli Tropicale, pentru a fi analizat. Rezultatele au confirmat faptul că anticorpii săi pot neutraliza veninul de cobră.

„Am descoperit că Joe are într-adevăr anticorpi împotriva veninului de cobră. Însă nu știm cu siguranță în ce măsură sângele său poate să neutralizeze veninul.

Este pentru prima oară când am descoperit o persoană cu o astfel de abilitate”, a spus cercetătoarea Eleanor Cervantes.

Joe obișnuia să lucreze într-un magazin de animale de companie din Cagayan de Oro. Recent, el a fost angajat de Ministerul Mediului și Resurselor Naturale din Filipine. Acolo, el contribuie la efortul de conservare a șerpilor.

Un loc de muncă pe măsură

Joe Quililan 01
Mâna lui Joe Quililan, fără degetul arătător, care i-a fost amputat

Bărbatul abia așteaptă să-și folosească rezistența neobișnuită la venin pentru a-i educa pe oameni cu privire la șerpi și la rolul important al acestora în natură.

„Iubesc șerpii. Aș vrea ca oamenii să fie educați cu privire la ei. Șerpii au locul lor în ecosistem și în viețile noastre”, a spus Omul-venin.

Joe Quililan nu este prima persoană care a folosit această metodă periculoasă și dureroasă pentru a-și crește imunitatea la veninul de șarpe.

Tim Friede, un pasionat de șerpi din SUA, susține că faptul că își injectează venin diluat de șarpe l-a făcut și pe el imun la această toxină.


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Lasă un comentariu