7 fenomene naturale extreme, care te lasă fără cuvinte

Natura este mereu imprevizibilă și tocmai acesta este farmecul ei. Atunci când crezi că ai văzut totul, descoperi fenomene naturale pe care nici nu ți le-ai putea imagina.

Nici măcar cei care au călătorit în cele mai îndepărtate colțuri ale lumii nu pot spune că au văzut tot ce ne poate oferi planeta. Din fericire, există fotografi pasionați, care urmăresc aceste fenomene naturale și le surprind în imagini.

Îți prezentăm în continuare imagini ce surprind șapte fenomene unice, impresionante și bizare care se întâmplă pe planeta noastră.

1

Dacă ți-e frică de fulger, stai departe de Rio Catatumbo

Fenomene naturale - Rio Catatumbo
Foto: Pinterest

Pe râul Catatumbo, din Venezuela, se întâmplă unul dintre cele mai bizare fenomene naturale. Timp de 160 de zile pe an, aici au loc furtuni cu tunete și fulgere ce par să vină de pe altă planetă.

Furtunile pot dura până la zece ore pe zi și pot înregistra 280 de fulgere pe oră.

2

Marea migrație a crabilor din Insula Crăciunului

Fenomene naturale - Insula Craciunului
Foto: Australian Geographic

Insula Crăciunului sau Kiritimati este o insuliță situată în Oceanul Indian. Are o populație de aproximativ 5.000 de oameni și peste 120 de milioane de crabi.

Toamna târziu, crabii migrează dinspre păduri spre plajă, pentru a se împerechea. Spectacolul este impresionant!

 

3

Copacii învăluiți în pânză de păianjen

Fenomene naturale - Paianjeni Pakistan
Foto: Reuters

În 2010, sezonul ploios din Pakistan a fost devastator, inundând zeci de orașe și sate.

Chiar dacă, din păcate, aceste au inundații nu au fost fost cu mult diferite de altele – oamenii au fost strămutați, multe case au fost distruse, râurile au ieșit din matcă – fenomenul a avut o consecință cu totul unică.

Odată ce ploaia s-a oprit, oamenii au început să observe ceva ciudat: copacii erau înfășurați în pânză de păianjen. Din cauza ploilor care par a nu se mai opri, păianjenii sunt forțați să migreze înspre locuri mai înalte.

Atunci când nivelul apelor crește, ei se cațără în copaci și-i învăluie în pânze enorme. Din fericire, copacii nu sunt puși în pericol de aceste pânze.

4

Fenomene naturale surprinzătoare: Un râu într-un alt râu

Fenomene naturale - Rau in rau
Foto: TecDive

La o primă vedere, aceste fotografii, realizate în Mexic, nu par deloc spectaculoase. Asta, până când îți dai seama că sunt realizate sub apă.

Apa cu densitate mai mare se așează pe fundul râului și creează un curs de apă… subacvatic. Practic, un râu curge într-un râu mai mare.

5

Poarta iadului, din Turkmenistan

Fenomene naturale - Poarta iadului
Foto: Sunrise Odyssey

În Turkmenistan se petrece unul dintre cele mai spectaculoase fenomene naturale din lume. În 1971, un câmp gazifer s-a prăbușit, dând naștere unui crater enorm, care emana metan.

Geologii i-au dat foc și, de atunci, arde fără încetare. De aceea, craterul, care are adâncimea de 30 de metri și diametrul de 70 de metri, a fost supranumit „Poarta iadului”.

Focul este întreținut de gazul natural din subsol, iar în zonă se simte un puternic miros de sulf. Arealul este acum o atracție turistică și mulți drumeți preferă să petreacă cu cortul o noapte aici, în apropierea celei mai mari vetre de foc din lume.

6

Fenomene naturale surprinzătoare - Copacii multicolori

Fenomene naturale - Eucalipt curcubeu
Foto: Reddit

Acesta chiar este un copac în stare naturală. Se numește eucalipt-curcubeu și crește în Filipine și Indonezia. Când copacul este bătrân, scoarța nu moare toată odată, ci pe bucăți, dând naștere acestui spectacol impresionant.

7

Vulcanul cu lavă albastră

Fenomene naturale - Vulcan
Foto: Placeaholic

Un vulcan din insula Java – Kwah Ijen – este autorul unuia dintre cele mai rare fenomene naturale. Deși pare că „scuipă” lavă albastră, lucrurile nu stau chiar așa.

Nuanța albastră este dată de o reacție chimică între sulful din vulcan și oxigenul din atmosferă. La contactul cu aerul, sulful arde cu flacără albastră, care plutește deasupra lavei incandescente.


Spectacolul planetei Pământ este departe de final. În continuare, descoperă 7 fenomene stranii care demonstrează că trăim într-o lume miraculoasă.


Distribuie:

Citește în continuare

Alte articole interesante

>