Teste de logică: 4 provocări inedite, care îți pun mintea la încercare

Aceste teste de logică te vor ajuta să-ți evaluezi procesele de gândire. Foarte puțini oameni reușesc să le rezolve corect și rapid. Care sunt soluțiile?

Pune-ți la contribuție ochii ageri și cunoștințele de logică și vei descoperi răspunsurile corecte. Suntem convinși că poți să treci testul cu brio, dacă îi acorzi atenția și răbdarea cuvenite. Mult succes!

1

Problema deținutului

teste de logica

Iată prima intrare din seria noastră de teste de logică. Poliția încearcă să găsească un deținut care a evadat și descoperă că fugarul se află într-una dintre cele trei case.

Polițiștii aruncă o privire pe o fotografie aeriană și decid imediat în ce casă vor începe căutările. Așadar, despre ce casă este vorba?

2

Testul figurilor geometrice

Această probă a fost extrasă dintr-un test IQ standardizat.

  • O persoană cu abilități cognitive deosebit de dezvoltate poate găsi rezolvarea în mai puțin de zece secunde.
  • Dacă ai găsit răspunsul în două minute, te afli printre cei 15% dintre oameni care sunt cel mai bine dotați intelectual.
  • 75% dintre respondenți au găsit problema imposibil de rezolvat, astfel că au cerut un indiciu.

teste de logica

Pe tablă sunt prezentate cinci figuri distincte. Întrebarea este simplă: Care imagine din această înșiruire nu se potrivește?

3

Ajută-l pe Dan să iasă din cameră

teste de logica

Iată a treia provocare din seria noastră de teste de logică. Dan este blocat într-o cameră în care se află o masă, un scaun, două uși și o gaură mică în tavan (care are diametrul de zece centimetri).

În spatele primei uși se află un leu care nu a mai mâncat de două zile. În spatele celei de-a doua uși se află un tunel de sticlă care intensifică lumina soarelui.

Acesta creează o temperatură atât de mare, încât simpla deschidere a ușii l-ar putea ucide pe băiat. Cum va ieși el din cameră?

4

Teste de logică: Parcarea numerotată

teste de logica

Pare încâlcită situația, dar e chiar simplă, de fapt. Acest ultim test îți verifică logica și – mai ales – imaginația și abilitatea numită gândire laterală (capacitatea de a căuta soluții într-un mod neconvențional).


Iată și răspunsurile

1. Deținutul se ascundea în casa A. Aceasta este singura casă lângă care mașina este îndreptată către șosea, pentru a face fuga mai ușoară.

2. Figura 1.

Explicație: La început, ți se pare că figura neobișnuită este singura care este verde. DAR…

  • De ce nu singurul cerc din șir?
  • De ce nu singurul pătrat mic?
  • De ce nu singura figură care nu are chenar alb?

În cursul procesului de eliminare, vei observa că figura neobișnuită este prima din stânga. Aceasta, pentru că este singura care nu este neobișnuită! Prima figură din stânga este deosebită fiindcă… nu este deosebită. Felicitări, dacă ai găsit soluția!

3. Dan va aștepta să vină noaptea (poate să-și dea seama de lăsarea întunericului uitându-se la gaura din tavan) și apoi va pleca prin tunelul de sticlă.

4. Dacă ai întoarce imaginea cu susul în jos, ai vedea că locurile sunt numerotate consecutiv: 86, 87, 88, 89, 90 și 91. Mașina e parcată pe locul 87. Trebuia doar să întorci imaginea, iar numerele afișate aparent la întâmplare ar fi căpătat sens…

Cum ți s-au părut testele? Care dintre aceste provocări te-a pus mai mult în dificultate? Scrie-ne în secțiunea comentarii.

Ca să știi mai mult, citește „Manipularea de la zero la unu (pachet 5 cărți)”

Iată o colecție de cărți care te ajută să înveți cum să îi manipulezi pe ceilalți prin discurs, cum să refuzi elegant, cum să aplanezi conflicte și multe alte trucuri atât de necesare.

1. Arta manipulării

„Cartea aceasta este despre un soi special de persuasiune care are o perioadă de incubație de numai câteva secunde și poate dezarma instantaneu până și cea mai pătrunzătoare minte. Este centura neagră la controlul minții. Nu doar că întoarce roata, o dinamitează cu totul.”

2. Cuvinte care schimba minți

„Bazată pe ani de munca și studiu cu oameni și organizații, cartea este plină de aplicații practice, din lumea reală, pentru profesioniștii al căror succes depinde de prezicerea și influențarea comportamentului. Acesta este primul pas în marele salt spre comunicare.”

3. Arta conversației – Tongue Fu!

„Scopul discipolilor Kung Fu, arta chineză a autoapărării, este acela de a ieși cu fața curată din atacurile împotrivă integrității corporale. Sam Horn, orator profesionist și consultant pentru nenumărate companii, te inițiază însă în tainele «Artei Conversației Fu», menită să te scoată nevătămat, pe plan psihic, dintr-o situație neplăcută, spinoasă, prin alegerea atitudinilor și mai ales a «cuvintelor» potrivite. Arta Conversației – Tongue Fu! devine astfel un veritabil manual al artelor marțiale mentale ale autoapărării. ”

4. Arta negocierii. Tehnicile negociatorului sef FBI

„Viață e un sir de negocieri: fie că încerci să primești o mărire de salariu, să cumperi o mașină sau o casă, renegociezi o chirie sau ai o discuție cu partenerul de viață, aceasta carte iți oferă un avantaj competitiv în orice situație.

Arta negocierii prezintă detaliat strategiile de negociere care l-au ajutat pe Chris Voss, negociatorul șef FBI, să salveze vieți în situații extreme – de la confruntări între cele mai temute clanuri din Haiti, până la jafuri armate petrecute în inima orașului New York, toate încheiate cu succes datorită tehnicilor aplicate de acesta. Negociator de talie mondială, Voss îți arată cum să aplici aceste metode în viața de zi cu zi, la locul de muncă, în relația cu partenerul și în orice alt domeniu important pentru tine.”

5. Cum să devii o persoană cu influență

„În fiecare zi intram în contact cu o mulțime de oameni: rude, prieteni, colegi, cunoștințe întâmplătoare. Tot ceea ce facem sau spunem îi influențează într-o forma sau alta pe toți cei din jurul nostru. Dar oare ce impact avem asupra lor? Daca dorință ta este să ai succes sau să ai un efect pozitiv asupra lumii cu care vii în contact, ar trebui să devii o persoană cu influență.

Fără influență nu exista succes. Nu are importanță care îți sunt țelurile în viață sau ce vrei să realizezi, o poți face rapid, mai eficient, iar contribuția ta poate fi de mai lungă durată daca înveți să devii o persoană cu influență. Influenta se dezvolta în etape. Aceasta carte este un ghid al dezvoltării abilitații personale de a avea un impact pozitiv asupra vieților celor din jur, dar și asupra unor oameni pe care, poate, nu-i vei cunoaște niciodată.”

„Manipularea de la zero la unu (pachet 5 cărți)” se găsește cu reducere pe Bookzone.

Ți-a plăcut articolul? Dă-l mai departe!

Test de Cultură Generală #11 - Sex (20 de Întrebări)

Urmărește-ne pe Facebook

Zilnic, episoade noi din serialul Astăzi în istorie, plus curiozități fascinante din toate domeniile!

18 comentarii la „Teste de logică: 4 provocări inedite, care îți pun mintea la încercare”

  1. 1,Logica la „Probema detinutului” este „trasa de par”,intrucat:
    -din desen nu rezulta existenta soselei in pozitia spusa.Linia intrerupta poate insemna orice;
    -desenul terminandu-se fara a cunoast limita perimetrului curtilor,nu ai de unde stii ca drumul este infundat.
    2.Si testul „figurilor geometrice” are o logica indoielnica,deoarece:
    -intrebarea este:;care figura nu se potriveste”,deci este deosebita de restul,sau altfel spus nu seamana cu restul.Intrucat,in realitate toate figurile au elemente care nu le fac unice,data fiind intrebarea,este logic sa o cauti pe aceea care are cele mai potine elemente de asemanare cu restul.Judecand asa rezulta:
    – fig.1 are ca asemanari cu restul : 3(culoarea rosie a fig.interoare);4(existenta unui chenar alb); 3(chenar alb sub forma de patrat) ; 3(fig.interioara sub forma de patrat rosu).Total=13 asemanari;
    -fig.2 are ca asemanari cu restul: 3(existenta unui patrat rosu)Total = 3 asemanari
    -fig.3 are ca asemanari cu restul: 3(culoarea rosie a figurii din iterior); 4(chenare albe)Total=7 asmanari;
    -fig.4 are ca asemanari cu restul: 4(chenar alb); 3(chenar patrat) Total=7 asemanari;
    -fig.5 are ca asemanari cu restul: 3(culoarea rosie a fig.interioare); 4(chenar patrat alb) Total=7 asemanari.
    Deci,fig. cu cele mai putine elemente de asemanare cu restul (adica se POTRIVESTE cel mai putin) este Fig.2.
    3.Si testul 3 este cel putin desenat sau redactat incomplet,dand posibilitatea la mai multe interpretari,astfel:
    – usile sunt prevazute cu geamuri si intrucat nu se specifica ,ca nu permit trecerea luminii,rezulta ca prin aceste geamuri putea vedea cand se intuneca;
    -intrucat gaura din plafon nu face o pata de lumina in camera,rezulta clar ca ea nu are legatura cu exteriorul,
    Deci logica raspunsului dvs. este fara acoperire.
    Astept eventuale pareri contrare.

      • Jane,vad ca nu ai fost de acord cu logica mea pentru 1 si 3. OK,dar numai o simpla afirmatie,fara a explica in ce consta greseala mea de logica,nu poate convinge ca ai dreptate.

    • Problema 1:
      Pe linga linia intrerupta care indica un drum, mai exista in spatele caselor o linie de culoare inchisa care logic ar indica faptul ca drumul e inchis. Cel putin eu exact asa am citit aceasta imagine, tind sa cred ca anume asa si a fost gandit testul. Si explicatia pentru care am ales imaginea A a fost exact cea propusa de autor, este unica explicatie logica care mi-a venit in minte in acelasi moment. Si din alte comentarii am inteles ca nu sunt unica persoana care a gandit astfel, deci totusi exista o logica in aceasta problema.

      Problema 2:
      Intrebarea a fost: Care imagine din această înșiruire nu se potrivește?
      Fig. 1: E rosie ca alte 3 figuri, e patrata ca alte 3 figuri, are aceeasi marime ca alte 3 figuri, dar e unica figura fara contur.
      Fig. 3: Are contur ca alte 3 figuri, e rosie ca alte 3, are aceeasi marime ca alte 3 figuri, dar e unicul cerc din sir.
      Fig. 4: Patrata ca alte 3, aceeasi marime ca alte 3, are contur ca alte 3, dar e unica figura de culoare verde.
      Fig. 4: Patrata ca alte 3, cu contur ca alte 3, rosie ca alte 3, dar e unica figura mai mica decat celelalte.
      Si in final figura 1: rosie ca alte 3, cu contur ca alte 3, de aceeasi marime ca alte 3, patrata ca alte 3. Figurile 2, 3 si 4 au 3 asemanari cu alte 3 figuri si o deosebire de toate celelalte. Figura 1 este unica care are 4 asemanari cu alte 3 figuri si nicio deosebire.
      Logic, e unica care nu se potriveste.

      Problema 3:
      E adevarat ca nu m-am gandit la faptul ca anume gaura in tavan indica cand e noapte, nu mi-am pus aceasta problema. Dar raspunsul meu a fost oricum acelasi : baiatul alege usa nr. 2 si iese cand e noaptea afara si soarele nu este pe cer.

      Problema 4:
      Aici chiar ar trebui sa fie fara intrebari, daca citesti invers numerele la parcare atunci numerele sunt: 86, 87 (unde e parcata masina) , 88, 89, 90, 91. Numerele sunt scrise pe partea opusa si nu e vorba de numerele 16, 06, 68, 88 si 98 cum le vedem noi in imagine, ci de cele enumerate mai sus de mine.

      • Logica ta este …fara logica ! Cele 5 figuri ale problememei, tu le clasifici astfel: Fig. 1, Fig. 3, Fig. 4, Fig. 4 si Fig. 1 ????? Pe urma nu stiu de unde ai scos 4 figuri de marimi egale, adica cercul are aceeasi marime cu patratul ? dar patratul fara chenar are aceeasi marime cu cel cu chenar ? Dar fig. 1 este singura care are 4 asemanari cu alte 3 fig. si nici o diferenta ?

  2. 1. Aia cu drumul: s-o credeți voi că vede cineva normal la cap drum acolo!
    2. Pătratul roșu nu se potrivește cu restul. Logica voastră e cel puțin ilogică!
    3. Dan are o logică bună, într-adevăr. Băiat deștept!
    4. Vederea pe dos e ceva la care chiar nu m-am gândit!
    Mie mi-a plăcut mai mult și mai mult de Valeriu! Dom’le, e tare omu! Asta da logică! Ăsta sigur a votat cu pesedeu’!

    • cica nu sunt oameni seriosi si profesionisti sa le ocupe locurile de m-ca; de fapt problema vine de la recrutori; e simplu ca buna-ziua: profesionistii se recunosc intre ei si de 4 ani n-am vazut un interviu profesionist; de discriminari pe criterii de varsta, sex, ai copii n-ai copii s.a.m.d. nu mai vorbesc. Fiti practici si la obiect, oameni buni! Lasati joaca si precum maimutele dupa ce mai auziti si voi din vest, pastrati-va individualitatea si cautati oameni mai buni ca voi!

      • la fel precum si pagina asta care nu iti permite editare la comment: …”Lasati joaca si nu mai imitati ca maimutele…

    • Draga mea … cand scrii 87 !? Inainte sau dupa ce intorci desenul !?
      Daca scrii INAINTE de a intorce desenul nu vad de ce ai scrie 87 ! Ai putea scrie orice alt numar :)))
      Daca scrii 87 DUPA ce intorci desenul nu vad de ce te-am mai chinui sa mai intorci desenul inca odata ca sa-l citesti pe 87 de-a`ndoaselea :)))

  3. cred ca mai logice sunt comentarile de aici decat testul vostru. Tina are perfecta dreptate, numarl e 78 daca…e pe dos. Primul test e insuficient redactat, al doilea are o concluzie de genul…ca asa vrem noi, al treilea, insuficiente precizari asa cum spune valeriu….

  4. Tot felul de comentarii care mai de care mai ciudate si fiecare incearca sa explice de ce raspunsul testelor nu e bun.
    Problema 1: Cineva zicea ca un om normal la cap nu poate vedea drum acolo :))) Nu comentez … e cat se poate de clar ca ala e un drum.
    Corecta logica Nataliei Popusoi.
    Problema 2: S-o luam metodic 🙂
    Figura numarul 5 este diferita de celelalte 4 pentru ca este mai mica.
    Figura numarul 4 este diferita de celelalte 4 pentru ca este verde.
    Figura numarul 3 este diferita de celelalte 4 pentru ca este cerc.
    Figura numarul 2 este diferita de celelalte 4 pentru ca nu este incadrata de chenarul alb.
    Figura numarul 1 NU este diferita de celalte 4 este diferita de MAXIM 3 deci e clar ca e singura care nu se potriveste acolo.
    Explicatie cu mai putine cuvinte decat doamna(domnisoara) Natalia Popusoi dar ideea e aceeasi.
    Problema 3: Sincer n-am vazut solutia pentru ca m-am grabit sa-l scot pe Dan din camera in mometul cand rezolvam testul … nu mai tarziu cand se lasa noaptea. Apropo … pentru cei cu logica intortocheata 🙂 Nu stiam ca-l cheama Dan din enunt. Am aflat ca-l cheama Dan din raspuns 😛
    Problema 4: Salvezi imaginea pe calculator, o deschizi cu orice program care poate deschide o imagine si o intorci cu susu`n jos. ATUNCI vei intelege logica raspunsului si nu vei mai cauta nod in papura ca vezi tu 78 in loc de 87 sau mai stiu eu ce aiureala …

    Restul e cancan :))

Lasă un comentariu