Ce realizări le sunt atribuite acestor 10 oameni de știință? Dă testul și află!

Ce realizări le sunt atribuite acestor 10 oameni de știință_compressed

Prin acest test de cultură generală interactiv vom explora o serie de invenții și descoperiri fără de care viața noastră de zi cu zi ar fi fost mult mai grea.

Cine a inventat termenul „om de știință”? Știai că acest concept a fost popularizat începând cu anul 1834? Acesta a fost momentul în care istoricul și filosoful William Whewell, de la Universitatea Cambridge, a folosit pentru prima dată eticheta de „om de știință” pentru a descrie o persoană care studiază structura și comportamentul lumii fizice și naturale prin observare și experiment.

Cine a fost primul om de știință?

Trebuie să ne întoarcem în Grecia antică, la Thales din Milet, care a trăit între 624 și 545 î.e.n., cu aproximație. Conform mai multor relatări, Thales din Milet, care era și un foarte priceput negustor, a făcut mari progrese în matematică și în știință.

Thales este recunoscut ca fiind primul om de știință din istorie. Fără laborator și fără pipete, dar cu un nou mod de a privi natura și de a interacționa cu ea pe cale experimentală.

Thales din Milet a fost unul dintre cei șapte înțelepți ai Greciei, iar astăzi aruncăm o privire asupra unora dintre cele mai importante realizări din istorie.

Ca să știi mai mult, citește „Enciclopedia invențiilor”

Cartea conține o cronologie detaliată, îmbogățită cu ilustrații uimitoare, care spune povestea invențiilor și a descoperirilor făcute de-a lungul istoriei, de la cele mai primitive unelte de piatră până la cele mai recente sonde spațiale. Enciclopedia oferă amănunte despre cele mai importante evenimente științifice, cum ar fi Revoluția Industrială sau prima aselenizare, dar și despre extraordinara viaţă a oamenilor de știință ale căror idei au construit lumea așa cum o știm astăzi.

„Enciclopedia invențiilor” se găsește cu reducere pe Cărturești sau pe Libris.

Ți-a plăcut articolul? Dă-l mai departe!

Test de Cultură Generală #6 - 27 de Întrebări din Economie, Jurnalism, Muzică și Turism

Urmărește-ne pe Facebook

Zilnic, episoade noi din serialul Astăzi în istorie, plus curiozități fascinante din toate domeniile!

Lasă un comentariu