Un țânțar strivit la locul faptei a ajutat poliția să prindă un spărgător de locuințe

Un țânțar plin de sânge și strivit într-un apartament jefuit din provincia chineză Fujian i-a ajutat pe anchetatori să-l prindă pe misteriosul infractor.

Sună ca un episod din serialul „CSI”, dar, potrivit mass-media din China, autoritățile din Fuzhou, din estul țării asiatice, au reușit să aducă un spărgător în fața justiției analizând pata de sânge lăsată pe un perete de un țânțar strivit.

Foto: Pixabay.com
Foto: Pixabay.com

În timp ce examinau locul faptei – un apartament spart dintr-un complex rezidențial de blocuri cu regim de înălțime mare – polițiștii au observat că este posibil ca hoțul, care părea să fi pătruns în locuință după ce s-a urcat pe balcon, să fi petrecut noaptea acolo.

După ce au găsit pe un perete o pată lăsată de un țânțar strivit, au decis să testeze sângele pentru ADN.

Potrivit Global Times, anchetatorii au găsit resturi de tăiței și ouă fierte în bucătărie, pături și perne luate din dulap și lăsate la întâmplare, bețe de tămâie arse, toate indicii că cel care a pătruns în apartament a petrecut ceva timp acolo.

Foto: FreeImages.com
Foto: FreeImages.com

Așa că, atunci când au văzut un țânțar mort și o pată roșie pe unul dintre pereți, au decis că sângele merită analizat.

Testele ADN au arătat că sângele aparținea unui bărbat cu numele de familie Chai, care se întâmpla să aibă un cazier judiciar bogat.

La 19 zile după jaf, Chai a fost adus pentru interogatoriu și a mărturisit spargerea, precum și alte trei spargeri în care era suspect. În prezent, el se află în arest preventiv, în așteptarea procesului.

Ți-a plăcut articolul? Dă-l mai departe!

Abonează-te gratuit la newsletter ca să primești săptămânal cele mai interesante articole, aplicații și cărți pe care le descoperim.

Urmărește-ne pe Facebook

Zilnic, episoade noi din serialul Astăzi în istorie, plus curiozități fascinante din toate domeniile!

Lasă un comentariu