Un oficiu poștal din Germania a fost evacuat din cauza unui fruct

Un oficiu poștal din landul Bavaria a fost evacuat și șase angajați au fost transportați la spital din cauza unui colet misterios care emana un miros puternic și extrem de neplăcut.

Incidentul s-a petrecut pe 20 iunie 2020 la oficiul poștal din orașul Schweinfurt. Lucrătorii de la poștă au intrat în panică, temându-se că în colet s-ar putea afla un dispozitiv care emană gaz periculos.

Politia
Foto: Chiang Rai Times

Potrivit The Guardian, poliția și pompierii s-au deplasat la fața locului, pentru a identifica sursa mirosului neobișnuit.

Preventiv, au evacuat 60 de oameni din clădire, iar apoi au inspectat pachetul suspect. În scurt timp, s-a dovedit că sursa mirosului erau patru fructe durian.

Fructele îi fuseseră trimise unui locuitor de 50 de ani din Schweinfurt de către un prieten din Nürnberg. Pachetul a ajuns, până la urmă, la destinatar.

12 lucrători poștali au primit tratament pentru stări de greață, iar șase dintre ei, care prezentau simptome mai acute, au fost transportați preventiv la spital.

Fructele durian, originare din Thailanda, sunt interzise în multe hoteluri și în mijloacele de transport în comun din țările din Asia din cauza mirosului înțepător.

Regele fructelor stârnește dezbateri aprinse

Durian
Din cauza mirosului său, durianul este unul dintre cele mai controversate fructe din lume. Foto: Washington Post

Nu este prima dată când aceste fructe creează panică. În 2019, 550 de oameni au fost evacuați din biblioteca Universității din Canberra din cauza unui miros înțepător de gaz, despre care s-a dovedit ulterior că provenea de la un durian.

Durianul este numit adesea „regele fructelor”, dar mirosul și gustul acestui fruct nu sunt suportate de oricine. Unii spun că textura sa cremoasă este similară cu cea a unei prăjituri cu brânză cu o ușoară aromă de migdale.

Alții spun că durianul miroase a picioare nespălate, brânză mucegăită, a pește mort sau a ceapă putredă.

Recent, aceste fructe controversate au devenit populare în rândul chinezilor. În 2018, Thailanda a produs 600.000 de tone de durian, în mare parte pentru export.

Există aproximativ 200 de soiuri de durian, fiecare cu aroma, textura și mirosul său specific. Fructul poate fi consumat ca atare sau însoțit de orez lipicios.


În continuare, descoperă 5 fructe și legume ciudate despre care, probabil, nu ai mai auzit, iar apoi vezi cum arătau fructele și legumele noastre înainte de a fi modificate prin reproducere selectivă.


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Alte articole interesante

Lasă un comentariu