Terra are un nou „satelit” și poate fi văzut de pe Pământ, dar nu e ce crezi, ci o trusă de scule scăpată de astronauții NASA

O geantă de scule pierdută din greșeală de astronauții NASA în timpul unei ieșiri în spațiu a devenit un accesoriu neașteptat pe orbita Pământului.

În timp ce efectuau lucrări de întreținere pe Stația Spațială Internațională (ISS), astronauții Jasmin Moghbeli și Loral O’Hara au pierdut geanta de scule, care și-a început apoi propria călătorie în spațiu.

Geanta a fost identificată rapid cu ajutorul camerelor de luat vederi ale stației exterioare, iar astronautul Dr. Meganne Christian a împărtășit imagini cu geanta în derivă. Ultima dată a fost văzut plutind deasupra Muntelui Fuji.

Punga se poziționează acum cu aproximativ un minut înaintea ISS pe orbita Pământului, ceea ce o face vizibilă pentru observatorii de stele cu binocluri sau telescoape. A fost catalogat ca ID 1998-067WC/58229, apărând ca o „stea” de magnitudine +6. NASA a confirmat că geanta prezintă un risc scăzut pentru ISS și echipajul acesteia.

Se așteaptă ca acesta să continue să orbiteze în jurul Pământului timp de câteva luni înainte de a arde în siguranță în atmosferă. Observatorii pot folosi aplicația NASA pentru a localiza stația spațială și apoi pot căuta sacul care se mișcă grațios în fața ei pe cer.

Spectacolul neintenționat evidențiază imprevizibilitatea și minunile explorării spațiale.

Ți-a plăcut articolul? Dă-l mai departe!

Test de Cultură Generală #11 - Sex (20 de Întrebări)

Urmărește-ne pe Facebook

Zilnic, episoade noi din serialul Astăzi în istorie, plus curiozități fascinante din toate domeniile!

Lasă un comentariu