Întrebări la care numai schizofrenicii și geniile ar putea răspunde corect

La prima vedere, este aproape imposibil să deosebești un schizofrenic de o persoană sănătoasă. Acesta este motivul pentru care psihologii folosesc o multitudine de teste și metode pentru a afla ce se întâmplă în mintea unui pacient și pentru a stabili ce trebuie făcut în continuare.

În acest articol veți primi două întrebări simple, la care numai un schizofrenic sau un geniu poate răspunde corect repede.

Important! Răspundeți la fiecare întrebare „în mod instinctiv”: bazați-vă pe ceea ce vedeți în imagine, nu pe ceea ce credeți că ar trebui să fie.

Acum, priviți imaginile de mai jos și răspundeți la cele două întrebări (ale căror răspunsuri corecte le veți găsi la finalul articolului).

1. Această mască este sculptată spre interior sau spre exterior?

2. Această mască se învarte într-un singur sens sau în ambele sensuri?

2

„Am greșit, ceva nu e în regulă cu mine”

Dacă ați răspuns greșit la ambele întrebări, nu vă faceți griji: sunteți o persoană absolut normală. Mintea unui individ sănătos tinde să se înșele. Mintea ia în considerare formele artificiale și umbrele și „corectează“ imaginea în mod automat.

Acesta este motivul pentru care putem cădea în capcana iluziei în mod involuntar. Schizofrenicii nu au această capacitate de extrapolare.

Mintea lor nu stabilește relații între aceste detalii. Deci, schizofrenicii văd masca exact așa cum este. Pentru ei, masca este sculptată spre interior și se rotește într-o singură direcție.

Atunci, cum sunt depistate geniile? Granița dintre nebunie și genialitate este uneori foarte subțire, dar totuși poate fi trasată: un geniu pare o persoană bolnavă și sănătoasă în același timp.

Adică, geniile văd iluzia, exact ca o persoană normală, dar îi înțeleg imediat capcana. Și își pot controla mintea, astfel încât să o facă să înceteze să mai „corecteze” imaginea.

Răspunsuri

 1. Masca este sculptată spre interior.
 2. Masca de rotește într-o singură direcție: la dreapta.

Ca să știi mai mult

Ce este mintea? Din ce este făcută, de fapt, adevărata experiență a sinelui? Cum diferă mintea de creier? Cartea îl conduce pe cititor într-o călătorie profund personală și științifică spre adâncurile conștiinței, pe tărâmul experienței subiective și în cotloanele procesării informației – descoperind însușirea de autoorganizare a minții, care se manifestă atât din organismul uman, cât și din relațiile pe care le avem unul cu altul și cu lumea înconjurătoare.

Comandă cartea „Mintea. O călătorie spre centrul ființei umane” pe Cărturești sau pe Libris.


Distribuie:

Citește în continuare

Abonează-te gratuit la newsletter și vei primi în fiecare dimineață pe email cele mai interesante articole, filme și recomandări.
Fii fără grijă, nu facem spam.
 • If i get one answer corectly, what does it make Mersi?

 • Nu e un test de geniu. Urmărești un detaliu important, de exemplu nasul, iar atunci cand ajunge în profil îți dai seama de natura și mișcarea obiectului.

  • Ai dreptate, e pentru schizofrenici. Welcome in the club.

 • Nu stiu daca sunt schizofrenica sau asa zis un geniu,dar cert e ca am nimerit-o la raspunsuri

 • marko abbas spune:

  …esti un tampit! cum sa fie in interior masca daca ea are o anume grosime da? asta nu poate insemna ca exista si revers la ,,interior” da? rezultanta arata doua fete excact ca la o moneda!? (3D). Cat despre rotatia sa de la dreapta spre stanga este iar un bluf!…ptr. ca aceasta depinde in ce colt al perspectivei te afli intr-un moment x!

 • Ca se invarte spre dreapta,da de acord,trebuiesc urmarti ochii,se va vedea sensul demiscare…Dar cum adica spre interior,cand o rotesti nu ai si exteriorul?

  • Nu, pentru că de fapt se rotește de sus în jos dar numai ei văd asta!!!

 • spre exterior.Mișcare in două sensuri.

 • pau bai tu asta smecheru de unde stii raspunsurile ?????aaaaa…..asta inseamna ca esti schrizofenic

 • 1. Spre exterior
  2. Spre dreapta
  Bănuiam eu că am ceva de geniu (schizofrenic?) în mine!! Nu-i nimic, oamenii normali sunt plictisitori …

 • Doamne! Am răspuns instinctiv corect. 😂😂😂

 • >