Întrebări la care numai schizofrenicii și geniile ar putea răspunde corect

La prima vedere, este aproape imposibil să deosebești un schizofrenic de o persoană sănătoasă. Acesta este motivul pentru care psihologii folosesc o multitudine de teste și metode pentru a afla ce se întâmplă în mintea unui pacient și pentru a stabili ce trebuie făcut în continuare.

În acest articol veți primi două întrebări simple, la care numai un schizofrenic sau un geniu poate răspunde corect repede.

Important! Răspundeți la fiecare întrebare „în mod instinctiv”: bazați-vă pe ceea ce vedeți în imagine, nu pe ceea ce credeți că ar trebui să fie.

Acum, priviți imaginile de mai jos și răspundeți la cele două întrebări (ale căror răspunsuri corecte le veți găsi la finalul articolului).

1. Această mască este sculptată spre interior sau spre exterior?

2. Această mască se învarte într-un singur sens sau în ambele sensuri?

2

„Am greșit, ceva nu e în regulă cu mine”

Dacă ați răspuns greșit la ambele întrebări, nu vă faceți griji: sunteți o persoană absolut normală. Mintea unui individ sănătos tinde să se înșele. Mintea ia în considerare formele artificiale și umbrele și „corectează“ imaginea în mod automat.

Acesta este motivul pentru care putem cădea în capcana iluziei în mod involuntar. Schizofrenicii nu au această capacitate de extrapolare.

Mintea lor nu stabilește relații între aceste detalii. Deci, schizofrenicii văd masca exact așa cum este. Pentru ei, masca este sculptată spre interior și se rotește într-o singură direcție.

Atunci, cum sunt depistate geniile? Granița dintre nebunie și genialitate este uneori foarte subțire, dar totuși poate fi trasată: un geniu pare o persoană bolnavă și sănătoasă în același timp.

Adică, geniile văd iluzia, exact ca o persoană normală, dar îi înțeleg imediat capcana. Și își pot controla mintea, astfel încât să o facă să înceteze să mai „corecteze” imaginea.

Răspunsuri

 1. Masca este sculptată spre interior.
 2. Masca de rotește într-o singură direcție: la dreapta.

12 comentarii

 1. Mihai
  • Einstein
   • CODE4POWER
   • CODE4POWER
 2. Ivan
 3. Andreea
 4. marko abbas
 5. am
 6. am
 7. vescan marius
 8. iulian

Ți-a plăcut? Spune ce crezi!