FOTO Ce mâncăm? – Porci mutanți, crescuți la o fermă din Cambodgia

O serie de fotografii cu porci mutanți, extrem de musculoși, crescuți la o fermă din Cambodgia, a făcut furori în lumea întreagă. Animalele, care seamănă cu niște culturiști, au stârnit noi controverse cu privire la organismele modificate genetic.

Se pare că acești porci mutanți sunt crescuți de compania Duroc Cambodia, care are o fermă în provincia Banteay Meanchey a țării asiatice. Pagina de Facebook a companiei este plină cu fotografii și filmări cu acestor animale monstruos de musculoase.

Hormoni și steroizi sau manipulare genetică?

Porci mutanti - Ferma
Foto: odditycentral.com

Modul în care arată acești porci mutanți pare a fi rezultatul unor modificări genetice extreme. Unii i-au acuzat pe crescători că au folosit hormoni și steroizi pentru a transforma animalele în pachete de mușchi.

Dar, cum Duroc Cambodia vinde și truse de inseminare pentru cei care vor să crească astfel de porci, fizicul ieșit din comun al animalelor este cel mai probabil cauzat de modificări genetice.

Duroc Cambodia a informat publicul pentru prima oară cu privire la existența animalelor în decembrie 2016. De atunci, compania a postat pe pagina de Facebook inclusiv clipuri video, care arată cum acești porci mutanți se chinuie să meargă din cauza masei musculare.

În alte clipuri video, ele se străduiesc să își țină capetele sus. Pe lângă mușchii uriași, masculii au și testicule enorme.

Ferma de porci mutanți trebuie închisă!

Porci mutanti - Porci
Foto: dailymail.co.uk

Recent, fotografii cu acești porci mutanți au devenit virale pe Internet. Ele au stârnit revolta în rândul utilizatorilor Facebook.

„Mi se rupe inima când văd atâți oameni care nu dau doi bani pe animale și pe felul în care sunt tratate”, a scris un utilizator pe Facebook.

„Este dezgustător! Bieții porci nici măcar nu pot să-și țină capetele sus. Pare dureros! Este oribil”, a comentat un alt utilizator.

Grupul PETA, care militează pentru drepturile animalelor, a condamnat aceste practici.

„Porcii musculoși își au locul în coșmaruri, nu pe mesele noatre. Este probabil ca porcii modificați genetic să se nască cu probleme grave de sănătate. Porcii suferă și fără să fie supuși la astfel de metode, de tip Frankenstein.

În fermele obișnuite, porcilor le sunt tăiate cozile, dinții le sunt măcinați, iar masculii sunt castrați, totul fără să li se dea măcar vreun tratament”, afirmă militanții pentru protecția animalelor.

Carne mai multă, profituri mai mari

Porci mutanti - Porc mare
Foto: facebook.com

Dorința ca porcii să aibă mușchi de asemenea dimensiuni este cauzată de lăcomie. Crescătorii încearcă să-și maximizeze profiturile, crescând în mod artificial cantitatea de carne obținută de la un animal.

Un caz similar a fost dezvăluit de jurnaliști în 2015: oamenii de știință din China și din Coreea de Sud reușiseră să creaseră porcușori cu masă musculară dublă față de cea normală.

Dublarea musculaturii este practicată și la vite. Animalele din rasa Albastru Belgian sunt cunoscute drept „culturiștii lumii bovinelor”.


Nu este singurul caz în care animalele sunt supuse la tratamente inumane. Iată ce se întâmplă când știința o ia razna: Fermierii elvețieni au făcut găuri în vaci.


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Alte articole interesante

3 comentarii la „FOTO Ce mâncăm? – Porci mutanți, crescuți la o fermă din Cambodgia”

  1. Asta e efectul banilor! Daca maine toata lumea ar renunta complet la aceasta forma de schimb material, o sa vedeti ce o sa se cuminteasca cei care conduc si cei care fac astfel de practici!
    Resurse sunt destule pentru toti!

    Răspunde

Lasă un comentariu