VIDEO În numele științei? Fermierii elvețieni au făcut găuri în vaci

Dezvoltarea tehnologiei ne-a ajutat să înțelegem lumea mai bine și să ne facem viața mai ușoară. Deși progresul sau profitul justifică întotdeauna orice tip de cercetare, în unele situații oamenii de știință aleg să facă experimente ce pot fi considerate revoltătoare sau acte de cruzime.

Un astfel de caz este cel al fermierilor elvețieni, care au montat pe vaci dispozitive care le controlează digestia. Accesul la stomacul fiecărui animal se face printr-o gaură de 20 de centimetri, care rămâne deschisă în permanență.

Un experiment

Experimente - gauri in vaci Elvetia
Foto: goodfullness.com

Procedeul este următorul: un dispozitiv este montat chirurgical în tractul digestiv al fiecărei vaci, printr-o gaură de 20 de centimetri făcută în stomac.

Experimente - gauri in vaci Elvetia 1
Foto: sooziq.com

Apoi, pe gaură este montată o canulă, prin care fermierii pot verifica ce se întâmplă în stomacul animalului. Atunci când animalul nu este „examinat”, gaura este acoperită cu un capac.

Experimente - gauri in vaci Elvetia 2
Foto: didikass.blogspot.com

Cercetătorii susțin că acest experiment este necesar pentru a înțelege mai bine cum se hrănesc vacile și cum procesează mâncarea.

Astfel, ei hrănesc animalele cu diverse tipuri de nutreț, iar apoi studiază procesul de digestie.

Experimente - gauri in vaci Elvetia 3
Foto: tumblr.com

Cercetătorii spun că datele a colectate astfel îi vor ajuta să îmbunătățească procesul de creștere a animalelor. Asociațiile pentru protecția animalelor au catalogat tehnica drept o barbarie și au amenințat că vor face totul pentru a opri astfel de abuzuri.


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Alte articole interesante

8 comentarii la „<mark>VIDEO</mark> În numele științei? Fermierii elvețieni au făcut găuri în vaci”

 1. De ce nu fac gaura si-n cur?????Unde sunt cei de la protectia animalelor?De ce sa nu faca aceste gauri in burta ma-sii sa vada ce creaturi fata???

  Răspunde
 2. Acei “oameni de ştiinţă” au o gaură în creier, una de 20 de centimetri, altfel nu se poate explică totala rupere faţă de realitate. Şi da, acei “oameni de ştiinţă” mai bine şi-ar face o gaură în cur că să vadă cît este de plăcut ca cineva şi mai cretin să te scobească în “gaură” să vadă cum stai cu digestia ! Mai rămîne să facă experimente de astea şi pe alte animale, şi apoi să treacă la oameni, şi atunci să mai spui că Mengele şi doftoru cela care taie scule, or fost anormali… Sau te pomeneşti că vacile or ajuns acuma cobaii pe care poţi să experimentezi tot felul de deviaţii mintale.

  Răspunde
 3. SICK FUCK! De ce nu fac astfel de exprimente pe oameni? Si asa suntem foarte multi. Superb in secolul 21 stiinta este la un nivel atat de avansat incat exploatam niste animale nevinovate. Wow, felicitari stiinta.

  Răspunde
 4. NU SE UITA CHIAR NIMENI LA DR, POL ?????? E INTERESANT !!! NU STRICA SA VA STRICATI OCHII !! CINE A POSTAT E NAROD !!! TEHNICA NU E NOUA SI E FOLOSITA DE DOCTORII VETERINARI SA INTERVINA IN PROBLEME DE DIGESTIE CARE NU SUNT PUTINE SI SA ELIMINE GAZELE SA NU MOARA VACA DACA ACUMULEAZA GAZE .

  Răspunde
 5. Baronul de Muchaussen spunea ca intr-una din calatoriile lui spatiale (pe Luna) a intalnit locuitori de planeta Saturn care nu mancau decat odata pe luna si isi bagau mancarea direct in stomac scutind astfel timpul cu mestecatul. In plus, nu aveau gene de loca si cand dormeau isi acopereau ochii cu limba…
  Nu prea departe de ceeace spune articolul de mai sus.

  Răspunde
 6. Aceste experimente se fac de la inceputul secolului trecut si au ca scop imbunatatirea furajarii cat mai optime a unei populatii de vite care trebuie sa asigure consumul tot mai ridicat de carne al omenirii. Asa ca daca vedeti in animalele respective doar niste prieteni fara cuvinte atunci deveniti vegani si luati-le acasa

  Răspunde
 7. Cred ca este un experiment monstruos, sa nu-i treaca cuiva prin cap sa-l faca si pe oameni, nu-i imposibil sa se intample.

  Răspunde

Lasă un comentariu