„O nouă eră pentru omenire”. A fost creat primul superconductor la temperatura camerei la presiune ambientală

Oamenii de știință sud-coreeni au anunțat dezvoltarea unui superconductor la temperatura camerei și la presiune ambientală. Dacă afirmația va fi confirmată, reușita va schimba lumea.

Superconductorii transmit electricitatea fără rezistență și au o serie de proprietăți magnetice ce îi fac neprețuiți în aplicațiile tehnologice.

De obicei, superconductorii trebuie să fie răciți la temperaturi foarte scăzute. Astfel, un superconductor capabil să funcționeze în afara laboratorului, în condiții obișnuite, ar fi revoluționar.

De asemenea, au existat și afirmații anterioare privind superconductibilitatea la temperatura camerei care nu s-au dovedit a fi adevărate în final.

O invenție care va schimba lumea

Un aspect crucial al superconductibilității este temperatura critică, temperatura sub care materialul devine superconductor. Valoarea declarată pentru LK-99 este de 127 grade Celsius, ceea ce înseamnă că ar putea fi utilizat cu ușurință în toate mediile de pe Pământ.

Dacă acest lucru se confirmă, acesta nu ar fi singurul superconductor la temperatura camerei. Cu toate acestea, ar fi primul care nu ar avea nevoie de presiuni enorme pentru a funcționa.

Echipa a înregistrat, de asemenea, curentul critic în material, lipsa rezistenței electrice, câmpul magnetic critic, precum și efectul Meissner.

Superconductorii prezintă proprietăți care îi fac neprețuiți în aplicațiile tehnologice

Acesta este capacitatea unui superconductor de a expulza câmpul magnetic în timpul tranziției sale, ceea ce duce la capacitatea de a respinge magneții din apropiere, permițând materialului să leviteze.

Aceste proprietăți au determinat echipa să afirme că LK-99 este într-adevăr un superconductor.

„Toate dovezile și explicațiile conduc la faptul că LK-99 este primul superconductor la temperatura camerei și la presiune ambientală. LK-99 are multe posibilități pentru diverse aplicații, cum ar fi magnet, motor, cablu, tren de levitație, cablu de alimentare, antene THz etc. Credem că noua noastră dezvoltare va fi un eveniment istoric inedit care va deschide o nouă eră pentru omenire”, au scris cercetătorii în lucrare, potrivit IFLScience.

Ți-a plăcut articolul? Dă-l mai departe!

Test de Cultură Generală #11 - Sex (20 de Întrebări)

Urmărește-ne pe Facebook

Zilnic, episoade noi din serialul Astăzi în istorie, plus curiozități fascinante din toate domeniile!

Lasă un comentariu