Un restaurant tratează homarii cu fum de canabis înainte de a-i fierbe

„Dacă trebuie să luăm o viață, avem responsabilitatea de a o face cât mai uman posibil.” Aceasta este deviza unui restaurant din statul american Maine care le oferă clienților posibilitatea de a trata homarii cu fum de canabis înainte de a-i fierbe.

Charlotte Gill deține restaurantul „Legendary Lobster Pound” din Maine, specializat în prepararea de homari proaspeți. Femeia a dorit să găsească un mod de a face ca procesul de fierbere să fie cât mai puțin dureros pentru aceste creaturi.

Ea spune că tratarea homarilor cu fum de canabis este o cale mai umană de a-i prepara.

„Îmi părea rău că nu aveam o metodă mai blândă de a prepara homarii. Restaurantul este un loc unic, unde primești produse unice, însă aceste mici creaturi aveau de suferit.

Din milă față de animale

Fum de canabis 03

Am încercat să găsesc o cale de a le face sfârșitul suportabil… Dacă trebuie să luăm o viață, avem responsabilitatea de a o face cât mai uman posibil”, a afirmat Charlotte Gill.

Specialiștii spun că tratamentul cu fum de canabis este inutil

Charlotte Gill este terapeut licențiat în folosirea marijuanei. Ea și-a testat teoria punând un homar într-o ladă ermetică, în care se aflau cinci centimetri de apă și o doză considerabilă de fum de canabis.

Femeia susține că, după două săptămâni petrecute în lada cu fum de canabis, agresivitatea homarului a scăzut simțitor. De asemenea, ea a observat că, tratarea homarilor cu fum de canabis nu are drept rezultat inocularea substanței THC în mâncare.

Fum de canabis 01
Charlotte Gill (centru), alături de angajații ei

Astfel, siguranța consumatorilor nu este pusă în pericol. Organizațiile care luptă pentru drepturile animalelor spun că „tratamentul” cu fum de canabis nu are niciun efect.

„Este foarte puțin probabil ca inhalarea de fum de canabis să ușureze în vreun fel suferința îndurată în timpul procesului de fierbere”, au declarat aceștia.

Procesul de preparare a homarilor prin fierberea lor cât sunt încă vii este blamat de activiști de mulți ani. Aceștia susțin că practica este inumană.

Fierberea homarilor vii, interzisă în unele state

Fum de canabis 02

De asemenea, câteva state din lume au și interzis acest obicei. În ianuarie 2018, Elveția a scos în afara legii fierberea homarilor vii. Acum, legea cere ca bucătarii să asomeze homarii înainte de a-l fierbe, pentru ca aceștia să nu simtă nicio durere.

De asemenea, noua lege a interzis transportul homarilor în apă rece ca gheața.  Crustaceele pot fi manevrate doar „în mediul lor natural”, potrivit Business Insider.

Însă oamenii de știință nu au clarificat încă dacă homarii percep durerea la fel ca oamenii și alte animale. Potrivit lui Robert Bayer, director al Institutului Homarilor de la Universitatea din Maine, sistemul nervos central al homarului se aseamănă mult cu cel al unei insecte.

Asta înseamnă că homarii reacționează la stimuli, însă nu au creiere complexe, care să le permită să proceseze durerea precum oamenii și alte animale. De aceea, este foarte probabil ca organismul lor să nu reacționeze la fel nici în cazul tratării cu fum de canabis.

Ți-a plăcut articolul? Dă-l mai departe!

Urmărește-ne pe Facebook

Zilnic, vezi episoade noi din serialul Astăzi în istorie, plus curiozități fascinante din toate domeniile!

Test de Cultură Generală #11 - Sex (20 de Întrebări)

Lasă un comentariu