10 lucruri ciudate din trecut și dovada lor în imagini

De-a lungul ultimului secol, omenirea și tehnologia au trecut printr-un proces de evoluție accelerat. Dar, cu cât mai repede progresează tehnologia, cu atât mai ușor uită oamenii trecutul.

În acest articol, te invităm să descoperi zece lucruri ciudate care s-au întâmplat în urmă cu aproximativ un secol. Dacă nu s-ar fi păstrat fotografii, ar fi fost greu de crezut că aceste lucruri chiar au existat.

1

Camuflajul în dungi

lucruri ciudate
Foto: Pinterest

Acum un secol, camuflajul era foarte diferit. Hainele de camuflaj nu erau disponibile în sute de nuanțe, așa cum se întâmplă astăzi. De exemplu, soldații din Primul Război Mondial purtau niște costume cu dungi albe și negre, pentru a fi ținte mai greu de lovit.

2

Tranșeele care explodau sub tine

lucruri ciudate
Foto: Pinterest

10.000 de soldați germani au fost uciși pe 7 iunie 1917, în timpul unei explozii declanșate de britanici. Explozia a fost cauzată de 19 mine care au fost detonate în tunelurile săpate sub zona în care erau staționați soldații germani – La Boisselle, în Messines, Franța.

Se pare că explozia a fost atât de zgomotoasă, încât s-a putut auzi în Dublin și Londra, iar norul în formă de ciupercă a fost văzut ridicându-se la 1.200 de metri în aer.

Rezultatul a fost un crater cu adâncimea de 60 de metri și lățimea de 137 de metri.

3

Musca Umană făcea mare spectacol

lucruri ciudate
Foto: Pinterest

La începutul secolului XX, Musca Umană distra masele cu numerele sale periculoase de echilibristică. Pe numele real John Reynolds, acrobatul atrăgea de fiecare dată cel puțin 1.500 de oameni la reprezentațiile sale.

4

Avioanele inamice erau depistate cu timpanul

lucruri ciudate
Foto: Pinterest

Înainte de inventarea radarului, personalul din armată încerca să audă sosirea avioanelor inamice cu ajutorul unor pâlnii gigantice pentru urechi. Din nefericire pentru ofițeri, aceste dispozitive nu funcționau prea bine.

5

Războiul aerian se purta cu dirijabile

lucruri ciudate
Foto: Pinterest

Fotografia de mai sus înfățișează un dirijabil german care s-a prăbușit în Franța după ce a fost lovit de gloanțele unui avion de vânătoare francez, la 4.800 de metri altitudine. Dirijabilul avea 167 de metri lungime și 21 de metri lățime

Mărimea zeppelinului era de 167 de metri lungime și 21 de metri lățime.

6

Spionajul se făcea cu porumbeii fotografi

lucruri ciudate
Foto: Pinterest

Porumbeii erau dresați de către soldații germani să transporte aparate de fotografiat. Aparatul era pus într-un harnașament și atașat de porumbel. Aparatul era dotat cu temporizator și făcea poze automat, la anumite intervale de timp.

7

Lucruri ciudate - Supozitoare radioactive

lucruri ciudate
Foto: Buzzfeed

Deși acum pare un gest nebunesc, în secolul trecut oamenii foloseau supozitoare radioactive. Din nefericire, în 1917, atunci când au fost utilizate aceste medicamente, oamenii nu cunoșteau încă efectele negative ale expunerii la radiații. La acea vreme, se credea că supozitorul „va bombarda organele cu atomi electrici dătători de sănătate”.

8

Vrei, struțule, ovăz?

lucruri ciudate
Foto: Reddit

Antreprenorul Edwin Cawston a trimis 50 de struți sud-africani în California. Astfel, a creat prima fermă de struți din SUA și una dintre cele mai mari atracții turistice ale vremii.

9

Începuturile hidoase ale chirurgiei plastice

lucruri ciudate
Foto: Boredom Therapy

Prima operație estetică a avut loc în Anglia. În 1917, Harold Gillies i-a implantat o grefă de piele unui pacient pe nume Walter Yeo, un marinar rănit în Primul Război Mondial.

10

Primele fotografii false care au păcălit lumea

lucruri ciudate
Foto: Thinking Humanity

În 1917, Frances Griffith, o fată în vârstă de 9 ani, și verișoara sa, Elsie, de 16 ani, au susținut că au văzut zâne într-o grădină.

După ce a împrumutat aparatul de filmat al tatălui ei, Elsie a fotografiat-o pe Frances alături de presupusele zâne. Publicul a fost extrem de interesat de fotografie, care, mai târziu, s-a dovedit a fi un fals.

Ca să știi mai mult

O carte-album de colecție cu cele mai importante 100 de fotografii din istoria lumii și descrierea istoriei acestora. Momente mărețe din istorie imortalizate în 100 de fotografii! De la deschiderea mormântului faraonului Tutankhamon la primul zbor al fraților Wright, de la ciuperca atomică din Nagasaki la prima aterizare pe lună, cele 100 de fotografii marchează momentele cele mai importante din istoria omenirii. Acestea ne reamintesc nu numai că fotografia reține evenimentele majore din întreaga lume, dar și că este un mod de a aduce în atenția opiniei publice realitatea acestor evenimente. Această carte cu o realizare grafică de excepție ce include comentarii pentru fiecare imagine este pur și simplu de nelipsit din biblioteca ta.

Comandă cartea „100 de fotografii care au schimbat lumea” pe Cartepedia, Cărturești, Elefant sau Libris.


Distribuie:

Citește în continuare

Abonează-te gratuit la newsletter și vei primi în fiecare dimineață pe email cele mai interesante articole, filme și recomandări.
Fii fără grijă, nu facem spam.
>