12 lucruri ciudate care s-au întâmplat cu adevărat. Dovada lor în fotografii

Trecutul este o mină de aur. De-a lungul ultimului secol, omenirea și tehnologia au trecut prin niște evoluții dramatice. Multe lucruri ciudate se pot întâmpla într-o sută de ani!

Dar, cu cât mai repede progresează tehnologia, cu atât mai ușor uită oamenii trecutul. Este de înțeles că nimeni nu vrea asta. Totuși, cu puțin efort, poți descoperi lucruri care să ne facă recunoscător pentru felul în care am progresat.

Te invităm să descoperi 12 exemple de lucruri ciudate care s-au întâmplat în urmă cu (aproximativ) un secol.

1. Vestele de salvare te înecau

lucruri ciudate
Foto: Pinterest

Iată prima intrare de pe lista noastră de lucruri ciudate. Soldații din Primul Război Mondial foloseau saltele de pat ca veste de salvare. Din nefericire, cei din armată nu știau că saltelele erau făcute din material absorbant.

Așa că au făcut tocmai opusul a ceea ce doreau să facă. Marinarii își găseau uneori sfârșitul sub apă.

2. Camuflajul te scotea în evidență

lucruri ciudate
Foto: Pinterest

Camuflajul era foarte diferit. Hainele de camuflaj nu erau disponibile în sute de nuanțe, așa cum sunt astăzi. Soldații din Primul Război Mondial purtau aceste costume cu dungi albe și negre, pentru a fi niște ținte mai dificile.

Asta, în loc să poarte costume care să-i ajute să se piardă mai ușor în peisaj.

Articolul continuă mai jos

Abonează-te gratuit la newsletter și vei primi zilnic pe email cele mai interesante articole, filme și recomandări!

Click pentru abonare ▸

Fii fără grijă, nu facem spam.

3. Tranșeele explodau sub tine

lucruri ciudate
Foto: Pinterest

Zece mii de soldați germani au fost uciși pe 7 iunie 1917, în timpul unei explozii declanșate de britanici. Explozia a avut loc după ce 19 mine au fost detonate înăuntrul tunelelor de sub soldații germani staționați în La Boisselle, în Messines, Franța.

Se pare că explozia a fost atât de zgomotoasă, încât s-a putut auzi în Dublin și Londra. Pe lângă aceasta, norul în formă de ciupercă a fost văzut ridicându-se la 1.200 de metri în aer.

Rezultatul a fost un crater cu adâncimea de 60 de metri și lățimea de 137 de metri.

4. Musca Umană făcea mare spectacol

lucruri ciudate
Foto: Pinterest

Musca Umană a distrat masele cu numerele sale periculoase de echilibristică. John Reynolds, un acrobat celebru de acum un secol, împingea limitele echilibristicii sus în aer.

În orice zi de spectacol, el atrăgea o mulțime de peste 1.500 de oameni.

5. Avioanele inamice erau depistate cu timpanul

lucruri ciudate
Foto: Pinterest

Personalul din armată a încercat să audă sosirea avioanelor inamice prin trompete gigantice pentru urechi. Aceasta se întâmpla, desigur, înainte ca tehnologia modernă cu radar să fie inventată.

Din nefericire pentru ofițeri, invențiile lor voluminoase nu au funcționat prea bine.

6. Războiul aerian se purta cu dirijabile cu gaz

lucruri ciudate
Foto: Pinterest

Un Zeppelin german uriaș s-a prăbușit în Franța. Uriașul dispozitiv de zbor s-a prăbușit într-o vale, după ce a fost lovit de gloanțele unui avion de vânătoare francez, la 4.800 de metri altitudine.

Mărimea zeppelinului era de 167 de metri lungime și 21 de metri lățime.

7. Spionajul se făcea cu porumbeii fotografi

lucruri ciudate
Foto: Pinterest

Porumbeii erau dresați de către soldații germani să transporte aparate de fotografiat. Aparatul era pus într-un harnașament și atașat de porumbel.

Germanii montau un cronometru pentru a face poze automat, la anumite intervale.

8. Lucruri ciudate – Supozitoare radioactive

lucruri ciudate

Oamenii foloseau supozitoare radioactive. Din nefericire, când acest lucru s-a întâmplat, în 1917, oamenii nu cunoșteau încă efectele negative ale expunerii la radiații.

Ei credeau că supozitorul „va bombarda organele cu atomi electrici dătători de sănătate”.

9. Vrei, struțule, ovăz?

lucruri ciudate

O fermă de struți era o atracție turistică înfloritoare. Antreprenorul Edwin Cawston a trimis 50 de struți sud-africani în California.

El a creat prima fermă de struți din SUA și una dintre cele mai mari atracții turistice ale vremii.

10. Începuturile hidoase ale chirurgiei plastice

lucruri ciudate

Prima operație de chirurgie plastică a avut loc în Anglia. În 1917, Harold Gillies i-a implantat o grefă lui Walter Yeo.

El descoperise o modalitate de a fortifica suficient corpul pentru ca acesta să suporte o grefă de piele.

11. Mata Hari făcea furori în cluburi

lucruri ciudate

Mata Hari, o dansatoare exotică olandeză, a fost executată de un pluton de execuție în 1917. Ea a fost acuzată că era spion german. Mata Hari era o dansatoare exotică foarte populară.

Ea dansa adeseori pentru oameni bogați, dintre care unul s-a întâmplat să fie un ofițer german. În consecință, o curte franceză a tras concluzia că femeia era spion și agent dublu.

12. Primele fotografii false păcălesc lumea

lucruri ciudate

Două fete au păcălit pe toată lumea cu poze false cu zâne. În 1917, Frances Griffith, de 9 ani, și verișoara sa, Elsie, de 16 ani, au susținut că au văzut zâne într-o grădină.

După ce a împrumutat aparatul de filmat al tatălui ei, Elsie a fotografiat-o pe Frances alături de presupusele zâne. Publicul a fost extrem de interesat de fotografia rezultată. Mai târziu, aceasta s-a dovedit a fi un fals.

Ca să știi mai mult

Puterea sub influența drogurilor

de Tania Crasnianski

Cartea urmărește relația dintre opt lideri mondiali și medicii care i-au îngrijit timp de ani de zile, ca niște „umbre” care le cunoșteau cele mai intime secrete. Vei afla ce le-au divulgat Adolf Hitler, Winston Churchill, Philippe Pétain, Francisco Franco, Benito Mussolini, John Fitzgerald Kennedy, Iosif Stalin şi Mao Zedong medicilor lor, ce boli au avut și cum au fost tratați. Cartea este o incursiune fascinantă în viața intimă a unor lideri care, din exterior, păreau invincibili.

Distribuie:

Citește în continuare

Lasă un comentariu