De-a lungul ultimului secol, omenirea și tehnologia au trecut printr-un proces de evoluție accelerat. Dar, cu cât mai repede progresează tehnologia, cu atât mai ușor uită oamenii trecutul.
În acest articol, te invităm să descoperi zece lucruri ciudate care s-au întâmplat în urmă cu aproximativ un secol. Dacă nu s-ar fi păstrat fotografii, ar fi fost greu de crezut că aceste lucruri chiar au existat.
Camuflajul în dungi
Acum un secol, camuflajul era foarte diferit. Hainele de camuflaj nu erau disponibile în sute de nuanțe, așa cum se întâmplă astăzi. De exemplu, soldații din Primul Război Mondial purtau niște costume cu dungi albe și negre, pentru a fi ținte mai greu de lovit.
Tranșeele care explodau sub tine
10.000 de soldați germani au fost uciși pe 7 iunie 1917, în timpul unei explozii declanșate de britanici. Explozia a fost cauzată de 19 mine care au fost detonate în tunelurile săpate sub zona în care erau staționați soldații germani – La Boisselle, în Messines, Franța.
Se pare că explozia a fost atât de zgomotoasă, încât s-a putut auzi în Dublin și Londra, iar norul în formă de ciupercă a fost văzut ridicându-se la 1.200 de metri în aer.
Rezultatul a fost un crater cu adâncimea de 60 de metri și lățimea de 137 de metri.
Musca Umană făcea mare spectacol
La începutul secolului XX, Musca Umană distra masele cu numerele sale periculoase de echilibristică. Pe numele real John Reynolds, acrobatul atrăgea de fiecare dată cel puțin 1.500 de oameni la reprezentațiile sale.
Avioanele inamice erau depistate cu timpanul
Înainte de inventarea radarului, personalul din armată încerca să audă sosirea avioanelor inamice cu ajutorul unor pâlnii gigantice pentru urechi. Din nefericire pentru ofițeri, aceste dispozitive nu funcționau prea bine.
Războiul aerian se purta cu dirijabile
Fotografia de mai sus înfățișează un dirijabil german care s-a prăbușit în Franța după ce a fost lovit de gloanțele unui avion de vânătoare francez, la 4.800 de metri altitudine. Dirijabilul avea 167 de metri lungime și 21 de metri lățime
Mărimea zeppelinului era de 167 de metri lungime și 21 de metri lățime.
Spionajul se făcea cu porumbeii fotografi
Porumbeii erau dresați de către soldații germani să transporte aparate de fotografiat. Aparatul era pus într-un harnașament și atașat de porumbel. Aparatul era dotat cu temporizator și făcea poze automat, la anumite intervale de timp.
Lucruri ciudate - Supozitoare radioactive
Deși acum pare un gest nebunesc, în secolul trecut oamenii foloseau supozitoare radioactive. Din nefericire, în 1917, atunci când au fost utilizate aceste medicamente, oamenii nu cunoșteau încă efectele negative ale expunerii la radiații. La acea vreme, se credea că supozitorul „va bombarda organele cu atomi electrici dătători de sănătate”.
Vrei, struțule, ovăz?
Antreprenorul Edwin Cawston a trimis 50 de struți sud-africani în California. Astfel, a creat prima fermă de struți din SUA și una dintre cele mai mari atracții turistice ale vremii.
Începuturile hidoase ale chirurgiei plastice
Prima operație estetică a avut loc în Anglia. În 1917, Harold Gillies i-a implantat o grefă de piele unui pacient pe nume Walter Yeo, un marinar rănit în Primul Război Mondial.
Primele fotografii false care au păcălit lumea
În 1917, Frances Griffith, o fată în vârstă de 9 ani, și verișoara sa, Elsie, de 16 ani, au susținut că au văzut zâne într-o grădină.
După ce a împrumutat aparatul de filmat al tatălui ei, Elsie a fotografiat-o pe Frances alături de presupusele zâne. Publicul a fost extrem de interesat de fotografie, care, mai târziu, s-a dovedit a fi un fals.