Există un drog care păcălește organismul să creadă că se angajează într-o activitate fizică

Iată medicamentul care păcălește organismul să creadă că face sport!

Oamenii de știință au descoperit un medicament care păcălește organismul să creadă că face exerciții fizice fără a depune de fapt niciun efort fizic.

Acest medicament, numit SLU-PP-332, s-a dovedit a fi promițător în a determina șoarecii obezi să piardă în greutate și să își mărească metabolismul și rezistența, toate acestea fără a face exerciții fizice.

Medicamentul vizează proteine specifice cunoscute sub numele de EFF, care sunt eliberate în mod natural în timpul exercițiilor fizice și activează țesuturile consumatoare de energie din organism.

Atunci când au fost tratați cu SLU-PP-332, metabolismul șoarecilor a început să utilizeze acizi grași, similar cu ceea ce se întâmplă în timpul postului sau al exercițiilor fizice. Ca urmare, șoarecii au slăbit. Cu toate acestea, este important de reținut că șoarecii și oamenii pot răspunde diferit la acest medicament.

Cercetările anterioare privind mimeticele de exerciții fizice, medicamente care pretind că imită efectele exercițiilor fizice, au fost întâmpinate cu scepticism și nu au dat rezultate semnificative. SLU-PP-332 pare să fie diferit de predecesorii săi, vizând proteine specifice și nu prezintă efecte secundare grave la șoareci.

Sunt necesare cercetări suplimentare pentru a determina eficacitatea și siguranța acestui medicament la om.

Ți-a plăcut articolul? Dă-l mai departe!

Test de Cultură Generală #6 - 27 de Întrebări din Economie, Jurnalism, Muzică și Turism

Urmărește-ne pe Facebook

Zilnic, episoade noi din serialul Astăzi în istorie, plus curiozități fascinante din toate domeniile!

Lasă un comentariu