Ce gândesc și simt animalele

Ce se întâmplă în creierele animalelor? Putem ști ce gândesc sau dacă gândesc și simt? Cercetătorul Carl Safina crede că putem.

Folosind descoperiri și anecdote din ecologie, biologie și știința comportamentală, pune laolaltă povești cu balene, lupi, elefanți și albatroși pentru a demonstra că, la fel cum noi gândim, simțim, folosim unelte și exprimăm sentimente, la fel fac și celelalte viețuitoare (și minți) care împart Pământul cu noi.

Carl Safina a pus cap la cap zeci de ani de observații în teren și cele mai noi descoperiri despre creier și a ajuns la o înțelegere profundă a comportamentului animalelor, care demonstrează că între oameni și animale nu poate fi trasată o graniță clară.

Prezentarea lui Carl Safina ne ajută să înțelegem altfel personalitățile unice ale animalelor și ce înseamnă pentru ele durerea, gelozia, mânia și dragostea.

Asemănarea dintre om și conștiința non-umană – conștiința de sine – și empatie este un ultim apel pentru ca noi să ne reevaluăm modul în care interacționăm cu animalele.

Ca să știi mai mult

Ce este mintea? Din ce este făcută, de fapt, adevărata experiență a sinelui? Cum diferă mintea de creier? Cartea îl conduce pe cititor într-o călătorie profund personală și științifică spre adâncurile conștiinței, pe tărâmul experienței subiective și în cotloanele procesării informației – descoperind însușirea de autoorganizare a minții, care se manifestă atât din organismul uman, cât și din relațiile pe care le avem unul cu altul și cu lumea înconjurătoare.

Comandă cartea „Mintea. O călătorie spre centrul ființei umane” pe Cărturești sau pe Libris.


Distribuie:

Citește în continuare

Lasă un comentariu