Ce gândesc și simt animalele

Ce se întâmplă în creierele animalelor? Putem ști ce gândesc sau dacă gândesc și simt? Cercetătorul Carl Safina crede că putem.

Folosind descoperiri și anecdote din ecologie, biologie și știința comportamentală, pune laolaltă povești cu balene, lupi, elefanți și albatroși pentru a demonstra că, la fel cum noi gândim, simțim, folosim unelte și exprimăm sentimente, la fel fac și celelalte viețuitoare (și minți) care împart Pământul cu noi.

Carl Safina a pus cap la cap zeci de ani de observații în teren și cele mai noi descoperiri despre creier și a ajuns la o înțelegere profundă a comportamentului animalelor, care demonstrează că între oameni și animale nu poate fi trasată o graniță clară.

Prezentarea lui Carl Safina ne ajută să înțelegem altfel personalitățile unice ale animalelor și ce înseamnă pentru ele durerea, gelozia, mânia și dragostea.

Asemănarea dintre om și conștiința non-umană – conștiința de sine – și empatie este un ultim apel pentru ca noi să ne reevaluăm modul în care interacționăm cu animalele.


Distribuie articolul:

Citește în continuare

Lasă un comentariu