Yoghinul care a evadat din închisoare prin fanta pentru mâncare

Yoga are multe beneficii pentru sănătate, inclusiv creșterea tonusului muscular și a flexibilității. Se pare, însă, că mai are un beneficiu, care nu apare în manualele de yoga: te poate ajuta să evadezi din închisoare.

Sud-coreeanul Choi Gap-Bok, în vârstă de aproape 60 de ani, era un maestru yoga, practicând această disciplină timp de peste 20 de ani. Pe 12 septembrie 2012, Choi a fost arestat sub suspiciunea de jaf.

Daegu, Coreea de Sud. Foto: Kayak

Ofițerii care l-au arestat l-au dus la secția de poliție din Daegu, Coreea de Sud, și l-au băgat într-o celulă. Potrivit agenției de știri Yonhap, yoghinul nu era străin de viața într-o celulă, deoarece mai fusese condamnat pentru mai multe infracțiuni.

Petrecuse în total 23 de ani în spatele gratiilor și își umpluse timpul practicând yoga – o abilitate pe care avea să o folosească în mod neobișnuit în timp ce se afla în arest.

Choi a rămas în celulă timp ce cinci zile, însă, în zorii dimineții de 17 septembrie, și-a uns partea de sus a corpului cu o loțiune și a evadat din închisoare strecurându-se prin fanta pentru mâncare, aflată la nivelul podelei celulei.

A trecut pe lângă cei trei ofițeri care se aflau la datorie, care dormeau toți, și s-a strecurat pe o fereastră îngustă. Potrivit Soranews24.com, întâi și-a trecut capul prin fantă, iar apoi și-a strecurat brațul drept și umerii.

Se pare că șezutul i s-a blocat în timpul evadării, dar și-a dat jos pantalonii și a reușit să se elibereze.

Yoghinul evadat din închisoare a fugit de autorități câteva zile

Un investigator a urmărit imaginile video după ce bărbatul a evadat din închisoare și a spus că Choi a reușit să evadeze în mai puțin de un minut, mișcându-se „flexibil ca o caracatiță”.

Choi avea 1.62 metri înălțime, iar fanta pe care s-a strecurat avea aproximativ 15 centimetri înălțime și 45 centimetri lățime.

Choi Gap-Bok și-a petrecut mare parte din viață în spatele gratiilor, însă de data aceasta a insistat că totul a fost o înscenare. Foto: Pinterest

Pentru ca gardienii să nu observe evadarea sa prea curând, Choi Gap-Bok a pus perne sub pătură, ca să pară că doarme, după cum văzuse în filmul „Închisoarea îngerilor”.

Ziarul local Joongang a relatat că, după ce a evadat din închisoare, yoghinul a intrat într-o locuință din apropiere și a furat cheile de la o mașină și un card de credit.

Poliția a instituit mai multe puncte de control, însă bărbatul a abandonat mașina la câteva sute de metri de unul dintre aceste puncte și a pornit pe jos spre Muntele Nam, situat în apropiere.

23 de ani de practică yoga i-au oferit bărbatului flexibilitatea unui artist al evadărilor. Foto: iStock

În următoarele două zile a avut loc o adevărată vânătoare, cu elicoptere, câini de urmărire și mulți polițiști. Choi Gap-Bok a continuat să se miște, avansând în munte. Ascunzându-se ziua și mergând numai noaptea, a reușit să treacă neobservat.

În cele din urmă, a ajuns în Miryang. Un sătean l-a văzut urcându-se într-un autobuz care mergea spre alt oraș și a relatat poliției acest lucru, însă Choi i-a spus șoferului că suferea de rău de drum și i-a cerut să-l lase să coboare din autobuz.

Poliția a continuat să-l caute în zona în care coborâse, găsind din loc în loc dovezi care atestau că evadatul trecuse pe acolo. Mai mult, un fermier a relatat că găsise în casă un bilet de la Choi.

„Mi s-a întins o cursă”

Nu s-a dus imediat la poliție, crezând că este vreo glumă, însă apoi și-a dat seama că din casă îi lipseau obiecte, inclusiv două pachete cu mâncare. Pe bilet scria „îmi pare rău” și era semnat „Choi, hoțul căruia i s-a întins o cursă”.

Poliția a început să caute în zona Hanam, folosind 400 de polițiști și mobilizând supravegherea aeriană.

Choi Gap-Bok fost găsit, în sfârșit, pe 22 septembrie, după șase zile de fugă, pe acoperișul unui  orașul din Milyang, ascunzându-se într-o cutie din carton.

Când a fost prins de polițiști, bărbatul a continuat să susțină că totul fusese o înscenare. Fără să fie impresionați de pledoaria sa, polițiștii l-au adus înapoi în arest în Daegu, închizându-l într-o celulă fără gratii, aflată chiar lângă cea din care evadase.

Fanta pentru mâncare din noua celulă avea doar 11 centimetri înălțime și 12.7 centimetri lățime, dimensiuni prea mici chiar și pentru talentatul yoghin.


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Alte articole interesante

Lasă un comentariu