O vulpe care s-a strecurat într-o fermă de păsări a fost ucisă de găini

O vulpe care s-a strecurat într-o fermă de păsări a fost ucisă de găini featured_compressed

O vulpe a aflat pe pielea ei că nu e bine cu un cârd de „dinozauri”. Tânărul prădător, în vârstă de numai 6 luni, a crezut probabil că a nimerit potul cel mare când s-a strecurat într-o fermă de găini din nord-vestul Franței, în luna martie a anului 2019.

Însă găinile, la fel ca toate păsările, sunt descendente ale dinozaurilor. Iar în această fermă se aflau 6.000 de găini. După ce ușa automată s-a închis în spatele vulpii, păsările au accesat acel loc din interiorul ființei lor unde zace Tyrannosaurus Rex și au atacat intrusul.

Cadavrul vulpii a fost descoperit într-un colț al halei. Foto: Ouest-France

„A intrat în joc instinctul de grup și au atacat-o cu ciocurile”, a declarat Pascal Daniel, șeful Departamentului de Agricultură la școala Le Gros Chene („Stejarul Mare”), pentru agenția de știri AFP, citat de BBC.

A doua zi, elevii școlii au găsit cadavrul vulpii într-un colț al halei în care erau ținute găinile. Printre fermieri, nu este un secret faptul că aceste păsări pot fi periculoase.

Cârdurile de găini au o ierarhie strictă. Pasărea cea mai mare, mai puternică și mai agresivă conduce cârdul. Păsările care le conduc pe celelalte ajung în vârful ierarhiei intimidând și lovindu-le cu ciocul pe cele mai slabe.

Vulpile nu se sinchisesc să cutreiere zonele populate în căutare de hrană. Foto: Franceblreu.fr

Păsările din vârful ierarhiei au un mai mare acces la hrană, la apă și la zonele de făcut băi de praf, precum și cele mai bune locuri din coteț.

Însă aceste păsări din vârful ierarhiei au și o responsabilitate specială: trebuie să stea mereu la pândă după prădători și să ducă celelalte surate în locuri în care să fie în siguranță dacă se apropie pericolul.

În acest caz, găinile nu au fugit, ci și-au unit forțele și au atacat vulpea.

„Pot fi foarte tenace atunci când sunt într-un cârd”, a declarat Pascal Daniel pentru ziarul local Ouest-France.

Motivele pentru care unele găini ajung să le conducă pe celelalte ar putea fi genetice. Potrivit unui studiu din 2016, publicat în jurnalul Scientific Reports, savanții chinezi au descoperit la genomul găinilor unele regiuni care sunt asociate cu comportamentul agresiv.

Însă, de obicei, găinile nu câștigă bătăliile cu prădătorii mai mari. Ultima oară când o vulpe a intrat în coteț, cu peste un an în urmă, incidentul s-a sfârșit foarte prost pentru găini, a spus Daniel.

Ți-a plăcut articolul? Dă-l mai departe!

Test de Cultură Generală #6 - 27 de Întrebări din Economie, Jurnalism, Muzică și Turism

Urmărește-ne pe Facebook

Zilnic, episoade noi din serialul Astăzi în istorie, plus curiozități fascinante din toate domeniile!

Lasă un comentariu