Vrei 100.000 de lire sterline? Vinde-ți fața ca să fie folosită pe un robot umanoid

Dacă ai nevoie de bani și nu te deranjează sa-ți vinzi imaginea, ai putea câștiga 100.000 de lire sterline (aproximativ 115.000 euro) din cedarea drepturilor pentru utilizarea feței tale pe un robot umanoid care va fi lansat anul viitor.

Potrivit unei postări recente pe blogul Geomiq, o companie de intermediere din Londra, un producător de roboți este în căutarea unei fețe „simpatice și prietenoase” pe care s-o atașeze unui robot umanoid odată cu începerea producției, în 2020.

O companie de robotică efectuează o căutare globală pentru fața „simpatică și prietenoasă” a viitorului său robot umanoid. Foto: iStock

Prin urmare, fața persoanei respective va fi folosită pe mii de roboți distribuiți în lumea întreagă, așa că firma este pregătită să plătească nu mai puțin de 100.000 de lire pentru licență.

Robotul este proiectat pentru a fi „un prieten virtual” pentru oamenii în vârstă, iar producția este programată să înceapă anul viitor.

Geomiq menționează să nu are voie să dezvăluie prea multe informații despre compania de robotică sau despre proiectul său în desfășurare, din cauza unui acord de confidențialitate semnat cu proiectantul.

Totuși, compania a dezvăluit că clientul are finanțare privată și că a primit investiții din partea mai multor companii și a unui fond din China.

Compania de robotică a angajat o firmă de recrutare pentru a găsi chipul „potrivit” pentru mii de roboți. Foto: iStock

„Știm că este vorba de o cerere unică și că acordarea licenței pentru fața ta este o decizie foarte importantă”, au declarat reprezentanții Geomiq, adăugând că cei interesați pot trimite fotografiile prin e-mail.

Se pare că firma de robotică lucrează la dezvoltarea acestui produs de cinci ani. Datorită naturii secrete a proiectului, anonimatul este foarte important.

Însă candidații cu figura potrivită care vor fi aleși pentru „faza următoare” vor primi toate detaliile legate de acest proiect.

Cei mai mulți se plâng că roboții le vor lua locurile de muncă. Iată și un exemplu de robotică devenită sursă de venit – un venit consistent, chiar dacă natura sa este controversată.

Ca să știi mai mult, citește „Cartea banilor”

În „Cartea banilor”, Kabir Sehgal dă la o parte presupunerile obișnuite despre avere și ne conduce într-o căutare globală, spre o înțelegere mai profundă a relației dintre bani și omenire. Mai mult decât o simplă istorie a monedei, cartea sondează originile conceptuale și evoluția banilor, analizându-i prin prisma lentilelor unor discipline variate – biologie, psihologie, antropologie și teologie.

Cartea ne vorbește astfel despre originea banilor, diferitele moduri de utilizare ale acestora, felul în care s-au schimbat ei de-a lungul timpului, formele lor viitoare, motivele pentru care atârnă atât de greu în viața noastră și, în cele din urmă, despre modul în care ar trebui folosiți.

În final, „Cartea banilor” nu este doar o prezentare plină de informații despre conceptul de bani, ci și o analiză fascinantă și amuzantă a naturii omenirii și a mecanismelor minții.

„Cartea banilor” se găsește cu reducere pe Cartepedia, Cărturești sau Libris.


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Alte articole interesante

Lasă un comentariu